Jump to content

.swm Dosyalarının Tekrar Wim Dosyasına çevrilmesi Işlemi...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba. Yakın dönem de bu tip konular da yaptığım işlemlerden dolayı ön bilgi olması amacıyla konuyu açıyorum. 

1- Neden .swm' ye çevirdim: Bir windows iso dosyası üzerinde çalışıyordum ve 4 gb ı aştığın da secure boot' u devre dışı bırakmanız gerekiyor. Bu da sorun olabiliyor. Kurtulmanın en kolay yolu da .wim dosyasını .swm olarak belli boyutlar da bölmek... (sanırım yöntemi öneren @MrRush' tu. Ve en basit yolu sanırım budur.)

2- Neden .swm dosyasını tekrar .wim dosyasına çevirdim: .swm dosyası genel olarak içeriğin de değişiklik yapamıyorsunuz. Dism++, Ntlite gibi yazılımlar bildiğim kadarıyla .swm' den .wim' e çeviremiyor. Üzerinde çalıştığım windowsla alakalı sorunlar çıktığı için ve içeriğin de değişiklik yapabilmem için .wim dosyasına tekrar çevirmem gerekti...

Konu alıntıdır ve en alta asıl konu linkini ekleyeceğim. Direk link vermememin sebebi, birkaç kısım da ufak tefek eklemeler yapacağım... (Düzenleyeceğim)

Neden birleştirmem gerekiyor?

DISM aracı .swm dosyalarını işleyemiyor! Mutlaka install.wim dosyasına ihtiyacımız var. Bu durumda elimizdeki .swm dosyalarını birleştirerek tek parça install.wim dosyası elde etmek zorundayız. Bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım.

1- SWM dosyalarınızın bulunduğu klasörü açın.

2- Şeritte Dosya menüsünü genişletin (1) ve Komut istemini aç (2) /Yönetici olarak komut istemini aç (3) yolunu izleyin. (2 nolu kısım da Powershell de olabiliyor. Powershell' i de yönetici olarak açtığınızda aynı işi yapıyor.)

Spoiler

ENPEDI-2016-09-25-%255B12-19-55%255D.png

3- Komut istemcisinin bulunduğunuz klasörün adresi ile açıldığını göreceksiniz. Belirtmeme gerek yok belki ama ilk 2 adımı anlatıldığı şekilde uygulamanız şart. 

Spoiler

ENPEDI-2016-09-25-%255B12-20-26%255D.png

4- Komut istemcisine şu komutu girin ve Enter'a basın: dism /export-image /sourceimagefile:install.swm /swmfile:D:\SWM\install*.swm /sourceindex:1 /destinationimagefile:install.wim (D: .swm dosyasının bulunduğu diski gösteriyor. Ben klasörün içindeyken adres kısmına tek tıklayıp adresi kopyalayarak yaptım. Örnek: C:/User/Desktop v.s ile başlıyordu bu kısmı en başa ekledim.)

Spoiler

ENPEDI-2016-09-25-%255B12-21-05%255D.png

 

D:\SWM\install*.swm yerine SWM dosyalarının bulunduğu klasörün adresini yazacaksınız. Örneğin E:\Recovery\install*.swm gibi bir adres olabilir.

Sizin SWM dosyalarınız install.swm şeklinde değil de örneğin asus.swm, asus2.swm... şeklinde olabilir. O zaman install*.swm yerine asus*.swm yazacaksınız.

 

5- İşlem tamamlandığında bilgilendirileceksiniz.

Spoiler

ENPEDI-2016-09-25-%255B12-22-22%255D.png

6- Install.wim dosyanız ise SWM dosyalarının bulunduğu klasörle aynı yerde olacak. Buradan dilediğiniz bir yere taşıyabilirsiniz.

Orjinal Konu Linki

 

Edited by deli_petro06
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...