Jump to content

Novell ile Microsoft’tan dev anlaşma


OulCidoY

Recommended Posts

2420881.jpg

Novell ile Microsoft, SUSE Linux dağıtımının Windows işletim sistemi, Windows işletim sisteminin de SUSE Linux dağıtımı ile aynı platformda sorunsuz çalışabilmesi için işbirliği anlaşması imzaladı. İki şirket ayrıca sanallaştırma teknolojisi üzerine de AR-GE çalışması yapacak.

Microsoft ve Novell, 2012’ye kadar geçerli olacak anlaşma kapsamında, her iki firmanın ürünlerinin birlikte daha iyi çalışarak müşteri avantajını maksimum düzeye taşımasını sağlayacak çözümlerin oluşturulması, pazarlanması ve desteklenmesine yönelik bir dizi büyük ölçekli teknik ve ticari işbirliklerine gittiğini açıkladı. Çok sayıda bileşenden oluşan anlaşma, patent ve teknik işbirliği anlaşmasının yanı sıra akademik çevrelerin, açık kaynak taraftarlarının ve standartları benimseyen kuruluşların yararlanacağı çeşitli taahhütleri de içeriyor.

Her iki şirket, birbirlerinin müşterilerine ürün lisansı sağlama konusunda anlaştığını duyurdu. Yeni model sayesinde müşteriler, Windows ve Linux arasındaki daha gelişmiş yönetilebilirlik ve birlikte çalışabilirlik olanaklarının sağladığı esneklikten faydalanabilecek.

Anlaşmaya göre Novell Linux platformu ve karma kaynaklı ortamların birlikte çalışabilirliğine yönelik açık kaynaklı yazılım sağlayıcılar arasında açık biçimde lider konumuna gelirken, Microsoft da Windows ve Linux çözümleri isteyen müşterilere SUSE Linux Enterprise ürününü resmi olarak tavsiye edecek. Microsoft ayrıca SUSE Linux Enterprise Server’ın bakım ve desteği için kuponlar dağıtarak, müşterilerin iki şirketin patenti ve işbirliği kapsamında Linux’un birlikte çalışabilir sürümünden yararlanmasını sağlayacak.

İki şirket, Microsoft ve Novell teknik uzmanlarının birarada mimari ve yeni yazılım çözümlerinin testini yapabilecekleri, müşteriler ve camia ile çalışarak teknolojileri geliştirecek ve destekleyecekleri ortak araştırma tesis oluşturacaklar. Microsoft ve Novell anlaşma gereğince 3 teknik alana odaklanarak pazara önemli değer ve seçenek sunacaklar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...