Jump to content

Lenovo'nun Sağladığı Isoyu Değiştirmek


654
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar/abiler cümleten selamunaleyküm, lenovo yoga 720 13KiB type 80x6 modelini kullanıyorum. Cihaz 2017 versiyon haliyle içindeki recovery de öyle. Geçenlerde recovery bölümünü silidğim için 10.3 gblik dosyayı lenovonun kendi uygulaması üzerinden indirip gene aynı uygulama ile usbye yazdım ve gerekli işlemleri yapıp başarıyla işlemi başarıyla bitirdim. Fakat cihaz için indiriğim dosyalar şöyle: içindeki win10x64sl versiyon ama sistem sürümü 2017deki sürüm.Haliyle bir yığın güncelleme ve çöp birikiyor. Benim bu isodaki wim dosyasını güncel bir wim dosyası ile değiştirme imkanım var mıdır? Sorunun cevabının evet olabileceğini düşünüyorum Çünkü çeşitli yöntemler var diyeceksiniz.

 

@crasadure hocanın videolarından birinde gördüğüm  @mephistooo2 hocanın winkur çalışmasındaki wim boot yöntemiyle boot etmeye çalıştım fakat aldığım hata şu. "Microsoft Windows yazılım koşullarıını bulamıyor" hatası alıyorum. Demek istediğim acaba böyle olmasının da bir özelliği var mıdır genele bakıldığı zaman bir bütünü kendi içinde mi sağlıyor diye düşündüm. 

 

Eğer yardımcı olmayı düşünen olursa diye aşağıya upload ettiğiğim dosyları bırakıyorum:

 

Lenovo Yoga 720 13KiB 80x6 Recovery Dosyası: http://www.mediafire.com/file/wskwempmhy38eyn/lenovo.iso/file   Dosyalar iso içersinden bir klasöre çıkartılıp aşağıdaki programın usbye yaz kısmından klasör içinde .rmf dosyası seçilecek

Dosyları usbye yazacak lenovo uygulaması (aynı zamanda dosyalar bu program ile indirilmiştir): http://www.mediafire.com/file/vqxsg82gm77jrlc/USBRecoveryCreator.exe/file

.rmf dosyası seçildikten sonra minimum 16GBlik bir usbye yazılacak.

Eğer başkası da recovery kurmak isterse diye son ana kadar yapılması gereknleri yazdım 

 

BENİM sorunuma yardımcı olmak isteyenler için iso içersindeki M10S04AUS.wim dosyası win10sl sürümünün kendi dosyasıdır ama benim yukardada bahsettiğim gibi herhangi bir şekilde boot ettiremedim.

 

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Anlatımda devrik/bozuk cümleler var acelem olduğu için bu şekilde oldu kusura bakmayınız.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...