Jump to content

Youtube Hangi ülkelerde, Neden Yasaklandı?


Bilinchard

Recommended Posts

34g8qo5.jpg

İnternetin hayatımıza girmesi ile hayatlarımız çok kolaylaştı. Artık her çeşit bilgi elimizin altında. Ancak bu bilgiler musluk tamiri gibi faydalı işlerin yanı sıra bomba yapmak gibi kötü işler için de kullanılabiliyor. Elbette ki kişilerin hangi bilgiyi asıl kullanacağını kontrol etmek mümkün olmuyor. Ancak bazı ülkelerde hangi bilgilere ulaşılabilip hangilerine ulaşılamayacağı yasaklarla kontrol edilebiliyor.

Ebay'in üç eski çalışanı tarafından kurulan ve Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alınan Youtube da yasaklanma ile en çok karşılaşan sitelerden birisi. Günde 100 milyondan fazla video izlenen Youtube'da hemen her konu ile ilgili video bulmak mümkün. Elbette bu kadar çok video bulunan bu sitede içeriklerin bazıları bazı kişi ve devletleri rahatsız edebiliyor.

Başı ülkemizde de sık sık mahkemelerle belaya giren YouTube, acaba bu dertlerden ne zaman kurtulabilecek?

Yasaklarla Youtube...

http://**Link gizleme siteleri güvenlik açısından engellenmiştir.**/?7GQ[/CODE]

[color=#c0c0c0]chip[/color]

Link to comment
Share on other sites

İNTERNETİN ÖZÜ zaten özgürlüktür..yasakla nereye gidilecek,isteyen zaten youtube sitesine tunnel lerle girebiliyor..şu yasağı kaldırsalarda bari yasakçı ülke durumuna düşmekten kurtulsak..bazı videoları yasakladın diyelim biz hariç bütün dünya seyrediyor yasağı kendi vatandaşına koyma da biz de gerekeni yapalım..hack se hack - protestoysa protesto değil mi ama.........

Link to comment
Share on other sites

bu gidişle youtube kapanır belkide kapanmaz.

ama dns ayarlarıyla oynayan çok olur.

bunlarda saçmalıyo ha yok sanatçı hakları cart curt...

o zaman indirilemeyecek bir sistem yapsınlar.

Yasaktan Sonra Ziyaretçi Patlaması

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube"a 5 Mayıs 2008"den itibaren mahkeme kararıyla erişim engellenmesine karşın, Türkiye"deki ziyaretçi sayısının ikiye katlandığı belirlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 Kasım"da Hindistan"a giderken uçakta gazetecilerin YouTube yasağı ile ilgili sorusuna “Ben giriyorum siz de girin” yanıtını vermişti. Google"un arama motoruna “YouTube"a nasıl girilir?” ve “YouTube"a girmenin yolları” diye yazıldığında, karşılaşılan sonuç sayısı 350 bine kadar ulaştı. İnternette 20 milyonun üzerindeki web sayfasının ziyaret edilme trafiği hakkında bilgi veren www.alexa.com"un verilerine göre, YouTube, kasım ortasında her gün ortalama 800 bin civarında Türk internet kullanıcısı tarafından ziyaret edildi. YouTube böylece Türkiye"de en çok ziyaret edilen 100 site listesinde 14. sıradan 9. sıraya çıktı.

milliyet

Ne diyeyim bilmem ki bir şeyide becerseler :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...