Jump to content

Selda Bağcan: Ben türküyü farklı söylerim


mavikiz

Recommended Posts

İlk parçasını seslendirdiği 1971'den bu yana özgün sesi ve seçtiği parçaların içeriğiyle Türk Müziğinde kendisine önemli bir yer edinen Selda Bağcan, türkü yorumlama konusunda rakip tanımıyor.

1971-1985 yılları arasında seslendirdiği parçaları 10 albümde toplama çalışmalarını sürdüren sanatçı, Türkülerimiz 7 adlı albümünü gelecek yıl çıkartacak.

45122.jpg

YURT DIŞINDA SELDA RÜZGARI ESİYOR

Türkülerimiz-1 albümü ile Türk halkının en beğendiği parçalarını piyasaya yeniden süren sanatçı, Türkülerimiz-2 albümünde topladığı Anadolu Pop Rock tarzı parçaları ile Türkler kadar yabancıların da beğensini kazanmayı sürdürüyor.

İngiltere de yayınlanan bir gazetenin ‘’Selda 35 yıl sonra albüm satışlarına kendisi bile şaşıracak. Koleksiyoncular çok rağbet gösteriyor‘’ diye yazması gerçekten selda Bağcan'ı şaşırtmış görünüyor...

TÜRKÜ DENİNCE SELDA'NIN KORKUSU YOK...

Selda Bağcan, bugünlerde sözleri Abdurrahim Karakoç'a ait, Musa Eroğlu’nun hayli beğenilen bestesini yorumladığı "Unutursun Mihriban"ım adlı esere yerli filmlerden alıntılar yaparak klip çekiyor.

Kimi zaman tesadüflerle ama her zaman araştırarak okuyacağı türkülerini özel olarak seçtiğini söyleyen sanatçı kendinden emin: "Türküyü kim söylerse söylesin benim için fark etmez, çünkü ben söylediğimde türkü çok farklı olur"

ŞARKI SÖYLEMEYE KORKUYOR...

Sanatçı, Türk Sanat Müziğini nasıl söyleyeceğini merak ediyor ve bu alanda da bir albüm çıkartmak istiyor ama Bülent Ersoy gibi yorum üstatları varken bu konuda biraz korkak davrandığını söylüyor.

104.6 Radyo 7 ‘de pazar günü hariç her gün 16.00 – 18.30 saatleri arasında yayınlanan Venhar Sağıroğlu ‘nun sunduğu Ebruli programına konuk olan Selda Bağcan, türkülerimiz 7 adlı albümünün 2007'de, 4 parçalık maxi single'ın da baharda aylarında çıkacağı müjdesini verdi.

(Haber7)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...