Jump to content

Üç Boyutlu Internet Bir Yıl Içinde Geliyor


sahin35

Recommended Posts

090326-%20second%20life.widec.jpg

Üç boyutlu internet yakında bir tık ötede olacak. Bu yeni hizmetle, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde yeni çevreler kurgulanabilecek, üç boyutlu sohbet odaları ve yeni tür bağlantılar geliştirilecek.

İSTANBUL - Daily Science'ın haberine göre, teknoloji ve internet hizmetleri üreten Khronos Grup, bir süredir internet için üç boyutlu standart altyapı oluştrulma çalışması yürütüyor. Bu amaçla oluşturulan konsorsiyuma son olaark Mozilla’nın yaratıcısı Firefox da katıldı. Firefox’un katılımından sonra çalışmalar hız kazandı. Khronos Grup, genel kullanıma yönelik ilk versiyonun bir yıl içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Mozilla’nın teknolojik altyapı mühendislerinden Vladimir Vukucevic, artık üç boyutlu internet için zamanın geldiğini söyledi. Vukucevic, “İnsanlar her geçen gün internette daha çok şey yapıyor. İnterneti üçüncü boyutu eklemek yeni tür internet bağlantılarını mümkün kılacağı gibi pek çok yeni kullanıcıyı da internete çekecektir” dedi.

ÜÇ BOYUTLU SOHBET ODALARI

İnternetin üç boyutlu hale gelmesiyle birlikte ‘Second Life’ gibi internet üzerinden oynanan oyunlarda ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde üç boyutlu yeni çevreler kurgulanabilecek. Üç boyutlu sohbet odaları da öngörülen diğer gelişmeler arasında.

İnternetin üçüncü boyuta taşınmasıyla birlikte geliştirilecek yeniliklerin, kullanıcı sayısının artmasına neden olması bekleniyor.

Kaynak: www.ntv.com.t

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...