Jump to content

Çamaşır değil kitap kurutuyorlar


mavikiz

Recommended Posts

Batman’da meydana gelen sel felaketinde su altında kalan Dergah camii kütüphanesinde eşsiz kitapların kurtarılması için 14 kişilik bir ekip aralıksız çalışıyor.

45388.jpg

Türkçe, Arapça ve Farsça dini kitaplar, Kur’an-ı Kerim ve 1500 civarında el yazmalı kitap, dergah camiinin damında kurutulmaya çalışılıyor. Aralarında bir çok el yazmalı Kur’an-ı kerimin de bulunduğu kitapların bir bölümünün tahrip olduğu ve yazılarının silindiği bildirildi.

Sel afetinden sonra Kütüphane sorumlusu Serdar Kaya’nın yardım talebine olumlu yanıt veren Balıkesir’in Bigadiç ilçesi Adaklı köyünden 14 kişi, Batman’a gelerek çamur deryası içinde kalan Türkçe, Farsça ve Arapça kitaplar ile Kur’an-ı Kerim ve el yazmalı kitapların kurtarılması için seferber oldu. Tamamen çamur içinde kalan 10 bin civarındaki kitabı el yapımı küçük bir makara ile dama çıkaran gönüllü işçiler, kitapları tek tek temizleyerek güneş altında kurutuyorlar.

Bir çok kitabın Mısır’da dahi bulunmadığını belirten işçiler, ellerinden gelen çabayı göstererek, kurtarabildikleri kadar kitap kurtarmaya çalışacaklarını ifade ettiler. İşçilerden Ali Kuzu, çamur içinde kalan kitaplar arasında 1500 civarında el yazmalı Kur’an-ı Kerim’in bulunduğunu söyledi.

Batman’da meydana gelen sel olayında Dergah camii kütüphanesi tavana kadar su altında kalmıştı.

45390.jpg

(Haber 7)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...