Jump to content

Adalet Ağaoğlu'nun Kozalar'ı sahnede


mavikiz

Recommended Posts

Düne kadar Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirci ile buluşan Adalet Ağaoğlu’nun eserinden Hülya Karakaş’ın uyarlaması ile sahneye taşıdığı oyun; yeni açılan Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde 26 Kasım tarihine kadar seyredilebilecek.

45348.jpg

Ayşen Çetiner Sezerel, Oya Palay ve Şenay Saçbüker'in rol aldığı. Kozalar, Üç kadının sıradan bir kabul günü ya da beş çayı gibi bir toplantıdaki sohbetinden absürd bir duruma uzanan fantastik bir oyun. Oyunun konusu kısaca şöyle: “Küçük burjuva üç kadın, mallarından, mülklerinden, sahip oldukları her metadan gururla söz edip, birbirlerine nispet yaparken dışarıdan gelen gürültülerin yaşamlarını tehdit ettiği korkusuna kapılırlar. Duydukları korkunun somut karşılığı olarak ise hapisten kaçan bir mahkûmu görürler. Sürekli artan bir şiddetle çalınan kapıyı açmazlar ve oyunun sonunda evdeki dev bir örümcek ağı tarafından kuşatılarak, kıstırılmış bir şekilde çıkacak bir delik umarlar.”

Küçük İskender, İskender Pala, Umur Talu ve Gaye Boralıoğlu yazdıkları ve “çocuk ve savaş” tematiğinde oyunla örtüşen metinlerini, bu oyun için stüdyoya girip kendileri seslendirdiler. Nazan Öncel, “Gidelim buralardan” isimli parçasını ve klibini Kozalar için verdi. Oyunda barkovizyondan verilen haberleri Emre Buga seslendirdi.

Kozalar dekor ve kostüm tasarımı Zuhal Soy, dramaturgi Hatice Yurtduru, müzik Nazan Öncel, görsel efekt tasarımı Hülya Karakaş, ışık tasarımı Zafer Çıtak, efekt tasarımı Cihan İhsan Aydoğdu imzasını taşıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...