Jump to content

Savaþ Ay'dan sihirbaz olursa


sk8er_boi

Recommended Posts

  • Administrator

Savaþ Ay, Ali Atýf Bir, Seray Sever ve Þoray Uzun'un yer aldýðý 'Stüdyo 4'ün dün akþam ekrana gelen bölümünde yaþanan bir olay izleyicileri þaþkýna çevirdi. Savaþ Ay canlý yayýnda "sihirbazlýk yapacaðým" derken komiklik unsuru olarak kullandýðý "tavþaný" öldürdü. Televizyonda program adý altýnda yayýnlanan rezilliklere bir yenisi daha eklenerek canlý yayýnda "cinayet" iþlendi... Hayvan haklarý savunucularý ve hayvan koruma örgütleri Star TV'yi ve Savaþ Ay'ý tepki yaðmuruna tutuyor ve savcýlýða 'suç duyurusu'nda bulunmaya hazýrlanýyorlar.

21 Ekim akþamý Star TV'de yayýnlanan programda sihirbazlýða özenen Savaþ Ay sihirbaz þapkasýnýn içinden bir tavþan çýkarmaya çalýþtý. Hayvaný kulaklarýndan tutup þapkadan çýkardýðýnda tavþandan bir kaç damla sývýnýn aktýðý görüldü. Masanýn üstüne býraktýðýnda tavþanýn cansýz gibi yýðýldýðýný gören Ay, hýzla hayvaný kaldýrdý ve stüdyodan uzaklaþtýrdý. Bu arada konu da apar topar deðiþtirildi. Seray Sever'in birkaç kez yinelediði 'tavþana ne oldu?' sorusu ise cevapsýz kaldý... Savaþ Ay tavþaný hemen eline aldý ve "uyuyor uyuyor bir þey yok" demeye

çalýþtý. Ama çok açýk bir þekilde tavþaný havasýzlýktan boðarak öldürdüðü ortaya çýktý.

Yayýn sonrasý Sesonline.net'i arayan çok sayýda okur tepkilerini dile getirdi.

Hayvan haklarý savunucularý ve hayvan koruma örgütleri Star TV'yi ve Savaþ Ay'ý tepki yaðmuruna tutuyor ve savcýlýða 'suç duyurusu'nda bulunmaya hazýrlanýyorlar...

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BÝLDÝRGESÝ NE DÝYOR?

» 1. Bütün hayvanlar yaþam önünde eþit doðarlar ve ayný var olma hakkýna sahiptirler.

» 2. Bütün hayvanlar saygý görme hakkýna sahiptir. Bir hayvan türü olan insan, öbür hayvanlarý yok edemez. Bu hakký çiðneyerek onlarý sömüremez. Bilgilerini hayvanlarýn hizmetine sunmakla görevlidir. Bütün hayvanlarýn insanca gözetilme, bakýlma ve korunma haklarý vardýr.

» 3. Hiçbir hayvana kötü davranýlamaz, acýmasýz ve zalimce eylem yapýlamaz. Bir hayvanýn öldürülmesi zorunlu olursa, bu bir anda, acý çektirmeden ve korkutmadan yapýlmalýdýr.

» 4. Yabani türden olan bütün hayvanlar, kendi özel doðal çevrelerinde karada, havada ve suda yaþama ve üreme hakkýna sahiptir. Eðitim amaçlý olsa bile özgürlükten yoksun kýlmanýn her çeþidi bu hakka aykýrýdýr.

» 5. Geleneksel olarak insanlarýn çevresinde yaþayan bir türden olan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaþam koþullarý ve özgürlük içinde yaþama ve üreme hakkýna sahiptir.

» 6. Ýnsanlarýn yanlarýna aldýklarý bütün hayvanlar doðal ömür uzunluklarýna uygun sürece yaþama hakkýna sahiptir. Bir hayvaný terk etmek acýmasýz ve aþaðýlýk bir davranýþtýr.

» 7. Bütün çalýþan hayvanlar iþ süresi ve yoðunluðunun sýnýrlandýrýlmasý ve güçlerini artýrýcý bir beslenme ve dinlenme hakkýna sahiptir.

» 8. Hayvanlara fiziki ya da psikolojik bir acý çektiren deneyler yapmak hayvan haklarýna aykýrýdýr. Týbbi, bilimsel, ticari ve baþkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için de durum böyledir.

» 9. Hayvan beslenmek için yetiþtirilmiþse de bakýlmalý, barýndýrýlmalý, taþýnmalý, ölümü de acý çektirmeden ve korkutmadan olmalýdýr.

» 10. Hayvanlardan insanlarýn eðlencesi olsun diye yararlanýlamaz, hayvanlarýn seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanýlan gösteriler hayvan onuruna aykýrýdýr.

» 11. Zorunluluk olmaksýzýn bir hayvanýn öldürülmesi yaþama karþý suçtur.

» 12. Çok sayýda yabani hayvanýn öldürülmesi demek olan her davranýþ bir soykýrým, yani bir suçtur.

» 13. Hayvan ölümüne de saygý göstermek gerekir. Hayvanýn öldürüldüðü þiddet sahneleri sinema ve televizyonda yasaklanmalýdýr.

» 14. Hayvanlarý koruma ve savunma kurallarý, hükümet düzeyinde temsil olunmalýdýr. Hayvan haklarý da insan haklarý gibi yasayla korunmalýdýr.

kaynak : sesonline

Link to comment
Share on other sites

Bu sizin bir varsayýmýnýz..

A takýmýnýn bütün programlarý sadece sansasyonel içeriklerle doludur..

Hiçbir artýsý olmayan günlük býdý býdý programýdýr.

Seyretmeye çalýþmak için türlü olumsuzluklarý bertaraf etmeyi sen kolay mý zanendiyorsun

Link to comment
Share on other sites

Hem sevmez seyretmez gibi konuþuyorsun Hem de ;

Seyretmeye çalýþmak için türlü olumsuzluklarý bertaraf etmeyi sen kolay mý zanendiyorsun

diyorsun. Ben bu cümleden biþey anlamadým. Seyretmeye çalýþmak mý - Seyretmemeye çalýþmak mý

Link to comment
Share on other sites

Ciðerim,

Bir varsayýmla seyrettiðimi belirttin, Ama hata ettin.

Hala hatanda ýsrar edip, beni kendi ikilemlerinin içine çekmek istiyorsun.

Seyretmedim, elbette ki gerek saðda-solda gerek kanal deðiþtirirken filan denkgelmiþliðim olmuþtur.

Dediðim cümlede ise, anlaþýlmayan noktalar neler bilemiyorum, Bunu belirtiseniz kullandýðým cümlenin nerelere gittiðini de daha iyi görebilirim. AYrýca bunun için de size teþekkür de edebilirim.

Bu tür programlarý seyretmek için çaba sarfetmek gerekir. Bu insanlarýn kullandýðý dile sabretmek gerekir. Bu insanýn konuklarýna karþý davranýþlarýna sabretmek gerekir, baþý-sonu anlamsýz alakasýz cümleler duymaya hazýrlýklý olmalýsýnýz, Geceyarýsý baþlayýp da sabah ezanlarýna kadar konuþmalarýný dinlemek için çok büyük bir özceride bulunmaya hazýr olmanýz gerekmektedir. Sonuçta ise o kadar tartýþmadan da bir halt çýkmamasýna alýþýk olmanýz, nihayetinde uykusuzluða da yenik düþmeyerek o kafa karýþýklýðýnda neyi nasýl düþünmeniz gerektiðini de irdeleyecek bir beyinciðe de sahip olmanýz gerekmektedir.

Anlatabildimi mi sayýn cihannet

Ýlave : seyretmiyorum. Seyretmenin bana zerre bir artýsýný göremiyorum. Eðer ki illa seyret de derseniz, yukarýdakiler baþýma gelecektir, yada seyretmeyenin baþýna....

Link to comment
Share on other sites

gereksiz bir tartýþma deðilmi sizcede..sonuçta sizin cebinize bir faydasý olmayan sadece insan oyalayan bir kiþilik..bunun için neden tartýþýyosunuz ki?

televizyon boþ insanlarýn yada zamaný bol olan insanlarýn eðlenmesi için icad edilen bir araç bence..gençlere uygun olduðunu düþünmüyorumm

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...