Jump to content

Directx 10′u Windows Xp’ye Kolayca Yükleyebilmek


Recommended Posts

Hepimiz DirectX‘in son sürümüne sahip olmanın, oyun oynarken en iyi performansı alabilmemiz için gerekli olduğunu biliyoruz. Basitçe açıklamak gerekirse DirectX; bilgisayarınızda oyun oynarken ya da video seyrederken ses ve grafiklerde en yüksek performansı alabilmenizi sağlayan bir Windows teknolojisidir. DirectX’in son sürümü olan DirectX 10 [DirectX 11 gelecek artık] resmi olarak sadece Windows Vista‘da kullanılabiliyor. Windows XP gibi Windows’un eski sürümlerinde DirectX 10 kullanılamıyor. DirectX 10′u Microsoft’un resmi web sitesinden orijinal olarak yükleyememize rağmen, Alky Project adında bir proje ile artık DirectX 10′u Windows XP işletim sistemine yükleyebiliyorduk. -duk diyorum çünkü Alky Projesi uzun zaman önce durdurulmuştu. Şimdi başka bir grup, tek bir yükleme paketi ile DirectX 10′un güncel sürümünü Windows XP’ye yükleyebilmemiz için bir paket yayınladı.

Sadece indireceğiniz dx10_xp.exe dosyasını indirerek çalıştırıyorsunuz. Yükleme sırasında ister Alky Project’e ait olanı isterseniz de KM-Software‘e ait olan DirectX 10 sürümünü seçebiliyorsunuz. 64-bit Windows XP sürümü kullanıyorsanız, yükleme sırasında Win x64 destekli DirectX seçeneğini seçmeniz yeterli.

Windows XP için DirectX 10

Bu DirectX 10 sürümü son güncel sürüm olmakla beraber başka bir güncellemeye ihtiyaç duymuyor. Oyunlarınızı oynarken sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve performansı artırdığını düşünüyorsanız kullanmaya devam edebilir, eğer herhangi bir fark göremediğinizi düşünürseniz de Windows Başlat Menüsü aracılığı ile kolayca kaldırabilirsiniz.

Yüklemiş olduğunuz DirectX sürümünün güncel olup olmadığını kontrol edebilmek içinse Başlat > Çalıştır penceresine dxdiag yazarak çalıştırmanız yeterli. Ben kontrol ettiğimde Microsoft Windows XP Professional (5.1, Yapı 2600) üzerinde DirectX 10.0 (4.10.0000.18000) sürümünün yüklü olduğunu gördüm.

DirectX 10 Doğrulaması

DirectX 10 sürümünü Windows XP işletim sisteminize yüklemek istiyorsanız

http://rapidshare.com/files/172079687/dx10_xp.zip[/CODE]

gerekli yükleme paketini [12 MB] indirebilirsiniz.

DirectX 10′u Windows XP’de kullanırken, eski oyunları veya DirectX 10 desteklemeyen oyunları oynadığınızda bir sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda DirectX’i tamamen kaldırmak ve yeniden yüklemek için de zaman harcamak istemiyor olabilirsiniz. İşte bu aşamada KM-Software tarafından geliştirilen başka bir araç devreye giriyor ve tek bir tuşla DirectX sürümünüzü değiştirebiliyorsunuz.

DirectX Sürüm Değiştirme Aracı

[b]

,[/b]
[CODE]http://kms-system.com/files/kmdxc.zip[/CODE]

bilgisayarınızı yeniden başlatmanıza gerek kalmadan DirectX sürümünü değiştirebilmenizi sağlıyor. Çok kullanışlı bir arayüze sahip olan araç ile sadece geçmek istediğiniz DirectX sürümünü seçiyorsunuz ve “Patch” düğmesine basıyorsunuz. KMDXC DirectX 9 ve DirectX 10 desteklemeyen eski oyunları da çalıştırabilmenizi sağlıyor ve Windows XP, [b]Windows Vista[/b] ve [b]Windows 7[/b]‘de DirectX’i tamamen devredışı bırakabilmenizi sağlıyor.

Uygulama deneme sürümü olarak geliyor ama gereken işlemleri deneme sürümünde de gerçekleştirebiliyor.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar yapmayın allah aşkına,, directx10 vista ve sonrası dışında hiç bir sistemde olmayacak bunu hala anlayamadınız mı?,, Xp de gördüğünüz 10 sadece yazıdan ibaret,, insanları kandırmak için hazırlanmış belki içinde virüs olan bir şey bu... Paylaşan arkadaşta bilmiyor sanırım ama böyle ....

Link to comment
Share on other sites

denemeden bilemeyiz önyargı yapmayn imkansız yoktur. resmi bir dx10 un xp de çalışmayacağı bir gerçek xp ile vistanın birbirinden farklı sistemler oldugukları da aşıkar ancak bu ortak noktaları oldugu farklılıklar giderildiğinde herseyi mumkun olabileceği de aşıkar kısaca olabilir diye düşünüyorum denemek lazım arkadas da belirtmiş memnun kalmazsanız kaldırın..

direct x 9 ile 10 arasındaki fark performanstan cok öte birşey zaten

iki resim göstereyim.

picture6en1.png

Microsoft Flight Simulator X rendered in DirectX 9

xbu0.png

Microsoft Flight Simulator X rendered in DirectX 10

Link to comment
Share on other sites

denemeden bilemeyiz önyargı yapmayn imkansız yoktur. resmi bir dx10 un xp de çalışmayacağı bir gerçek xp ile vistanın birbirinden farklı sistemler oldugukları da aşıkar ancak bu ortak noktaları oldugu farklılıklar giderildiğinde herseyi mumkun olabileceği de aşıkar kısaca olabilir diye düşünüyorum denemek lazım arkadas da belirtmiş memnun kalmazsanız kaldırın..

İmkansız yoktur ama m$ için yoktur. M$ vistada masaüstü dahil birçok sistem bileşenini directx10 ile çalışacak şekilde birbirine bağladı. XP üzerinde çalışması M$ xp için directx10 çıkarmadığı sürece İMKANSIZDIR !

Link to comment
Share on other sites

directx 10 ile 9 arasındaki fark 12 mb mı? şaka herhalde dx9 un belirli aylarda çıkardığı güncelleştirme 30 mb ın üzerinde

ayrıca dx10 nun çalışabilmesi için dx10 destekli bir ekran kartına sahip olmak gerekir

dx10 destekli ekran kartına sahip olupta xp kullanan o ekran kartına yazık etmiş hatta hakaret etmiş olur!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...