Jump to content

Windows Sunucularda Permission Güvenliği.


wmismail

Recommended Posts

Win Sunucularda En Çok Sıkıntı Yaşanan Yer Permissionlardır. Bu Konuda Win Sunucuların Permission Güvenliği Hakkında ve Alınması Gereken Önlemler Hakkında Biraz Bilgi Verelim.

İlk Olarak Sürücülerin Güvenlik Ayarlarını Yapmak İçin C: Sürücüsüne Sağ Tıklayarak Özelliklere Ordan Güvenlik Sekmesine Geliyoruz. Açılan Pencerede Kullanıcı Grupları ve bu Grupların Hakları Listelenir. Administrator, SYSTE M, Create Owner. Gibi Gruplar Göreceksiniz Bunlar Sistemin İşleyişini Sağlayan Gruplardır. Bunlarda Herhangi bir Değişiklik Yapmıyoruz. Bazen Özel Gruplar Oluşturmak İstersiniz Hakları Administrator Kadar Değilde Sistemde Yetkisi Olmasını İstediğiniz Kullanıcı Grupları Olabilir Genelde Bunlar Power Users Olarak Adlandırılır bu Grubuda Aktif Ederek Yetkileri Belirleyebilirsiniz. Sistemdeki Administrator Kullanıcı Hesaplarını Yaratmak, Güvenlik Grupları Yaratmak, Değiştirmek, Silmek, Pr ogram Yüklemek, Klasor Paylaştırmak, İzin Atamak, Donanım Aygıtlarını Yüklemek kaldırmak vs. Yetkilere Sahiptir.

Kullanıcı Grubu Listesinde Musteri1 Gibi Bir Kullanıcı Bulunur Yani Serverların Müşterilerine Açtığı Hesaptır. Sistemin İşleyişini Etkilemeyecek Kullanıcı Gruplarını Kaldırmalısınız. Users ve Everyone Kullanıcı Grupları Herkesin Erişimine Açıktır. Bu Yüzden Bunların Haklarını Kısıtlamalasınız yada Bunları Kaldırıp Yerine İnternet Guest Account Gibi Bir Kullanıcı Grubu Ekleyip Hakları Kısıtlayabilirsiniz. Kullanıcıları Eklerken Add (ekle) Butonuna Tıklayın Açılan Pencerede Advanced (gelişmiş) Butonuna Tıklayın ve Açılan Pencereden Find Now (şimdi bul) Butonuna Tıklayarak Kullanıcı Gruplarını Görebilirsiniz. IUSR_(İsim) Gibi Olan Kısmı Seçip Ok (tamam) Butonlarına Tıklayarak Kullanıcı Grubunu Eklemiş Olursunuz. Bu Kullanıcıya Hakları Atarken Allow yada Deny Kısmı Altındaki Hakları Belirleyebilirsiniz Okuma, Yazma vs. Hakları Siz Belirleyebilirsiniz. Kullanıcıların C: Sürücüsüne Ulaşmalarını Kısıtlamış Oluyoruz Bu Şekilde Diğer Sürücleride Yapabilirsiniz. C: Sürücüsü İçindeki Sitelerin Yayınlandığı wwwroot, Windows vs. Klasorleride Kısıtlarsanız Dışarıdan Sisteminize Verilecek Zarar Olasılığı Azalır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...