Jump to content

Psp Go Sızdı


chAsEEr

Recommended Posts

PSP Go Sızdı

hbr_4514_d.jpg

Bitmek tükenmek bilmeyen "Yeni PlayStation Portable şöyleymiş, böyleymiş," dedikoduları, resmi sızıntıyla sonlandı.

Sony, süper akıllıca bir hareket yaparak, yılın en büyük oyun tantanası E3'den hemmen önce yeni PlayStation Portable'ını "sızdırmaya" karar vermiş gibi görünüyor.

Etkileşimli PlayStation "mecmuası" Qore'un bu ay yayınlanacak sayısından sızan bir video, aylardır döne döne yazdığımız ve ikrah getirdiğimiz dedikoduların çoğunu doğruladı. Videoda, teknofil alemlerinin "kraliçe arı" siması güzel insan Veronica Belmont ve Sony Computer Entertainment Amerika dalının donanım pazarlama yöneticilerinden John Keller, "PSP Go" adını taşıyan bu yeni enkarnasyonu, ayrıntılı şekilde evirip çeviriyor.

Öncelikle, evet, cihazın tuşlarının bulunduğu kısım artık kayarak açılıyor. Ancak klavyeden ve çift analog çubuktan eser yok. Hatta analog çubuk görünüşe göre kullanılması daha zor bir alana, yön tuşlarının yanına kaymış.

Cihazın, PSP-3000'e göre yüzde 43 daha hafif olduğu söyleniyor. Ancak bunun bedellerinden biri, ekran boyunun 4.3 inçten 3.8 inçe ufalması olmuş. Ayrıca, dokunmatik olduğundan söz edilmiyor. Yani, WiFi'ın yanına, telefonlarla iletişim kurup 3G bağlantıdan sebeplenmesini sağlayan Bluetooth da eklenmiş olmasına rağmen, internet işi hala bezdirici.

UMD sürücüsü, öngörüldüğü üzere kaldırılmış. Depolama, SD kart yuvası yanına 16 GB'lık dahili bellekle de takviye edilmiş ki, PSP Go'nun artık film ve oyunları UMD'den çalıştırma olanağı olmadığı için bu hayati bir önem taşıyor. Oyunlar ve filmler, PlayStation Store'dan edinilebilecek.

Oyunlar demişken, Keller, Little Big Planet, Metal Gear Solid, Gran Turismo ve Jak & Daxter'ın PSP sürümlerinin çıkışından da (üstü kapalı şekilde de olsa) bahsediyor. Ancak, müzik indirme hizmetinden henüz bahsedilmemiş.

kaynak: yahoyt

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...