Jump to content

Amd 7850 X2 Black Edition Kullanan Varmı


mumak

Recommended Posts

İntel'in aynı seviye işlemcilerine hem fiyatı hemde performansı ile %20-30 fark atan, çarpanları açık, çok iyi overclock olan orta düzey bir işlemci.

Bu işlemciyi alırken dikkat etmeniz gereken 2 önemli husus var, birincisi anakart ikinciside güç kaynağı (psu).

Anakart: Bu işlemcinin önbelleği 3,5 MB, bazı anakartlar bu değeri desteklemeyebiliyor, bu yüzden oyunlarda fsb problemi ortaya çıkıyor, yani takıla takıla oynuyorsunuz, onun için anakartı seçmeden önce mutlaka bu işlemciyi destekleyip desteklemediğini öğrenmelisiniz, örneğin ben bu işlemciyi Asus M2N-MX anakarta taktığımda desteklemediği için FSB problemi yaşamıştım, ama Asus M3A78-CM anakart ile ve üzerindeki onboard directx 10 destekli ekran kartı ile Crysisi orta kalitede hiçbir problem olmadan (anti aliasing 4x açık) gayet rahat bir şekilde oynadım.

Güç kaynağı: Bu işlemci 95 watt enerji çekiyor, bu yüzden iyi bir güç kaynağı kullanmanız iyi olur, dandik güç kaynakları ile hüsrana uğrayabilirsiniz..

Link to comment
Share on other sites

dostum verdiğin bilgiler için sağol bide amd nin işlemcilerinden athlon serisi olarak 1066 mhz ye destek veren tek işlemci 7750 x2 be olduğu yazılmış bazı yerlerde bu işlemcide onunla aynı yapıda olduğundan 1066 mhz lik ramlari tam performansıyla kullanabilirmiyiz yani 1066 mhz olarak. athlon serisi başka işlemcilerle 1066 mhz lik ramleri dahi 800 mhz hızında kullanabiliyomuşuz sadece bide almak istediğim anakartta

GIGABYTE MA78GM-UD2H, AMD 780G , DDR2, 2X PCIExp 16X, Socket 940 AM2, ATI HD3200

acaba 3.5 mb önbelleği desteklermi bu anakart

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...