Jump to content

Elveda Directx 10


casus85

Recommended Posts

directx_11_microsoft_logo1244790772.png

2006 yılının Kasım ayında çıkan DirectX 10’nun üzerine, bu yılın son günlerinde DirectX 11 çıkacak. İlk oyun ise ATI imzası ile gelecek.

ATI’nin grafik araştırma birimi, oyun geliştiriciler tarafından gelecek jenerasyon Microsoft DirectX11 uygulamaları programlama arayüzüne (API) adaptasyonu geliştirdiklerini ve DirectX 11 destekleyen ürünü “Wave” başlığı altında bu yıl sunmayı planladıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada DirectX 11 ile ilgili oldukça fazla bilgiye sahip olduklarını belirten ATI yetkilileri daha önce aynı durumu DirectX 10’la yaşadıklarını ifade ettiler. DirectX 10 resmi olarak 2006 yılının Kasım ayı içersinde çıktıktan sonra yaklaşık 5 aylık bir gecikme ile kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Böyle bir gecikmenin yaşanmaması için ATI ve diğer firmalar DX 11 destekli oyun ve uygulamalar için oldukça yoğun çalışıyorlar.

Raytracing_reflection1244790832.png

Donanım firmalarının DX 11 ile ilgili tek sorunları oyun geliştiricilerinden yeterli destek alamamaları. Bu yüzden yeni teknolojilerin adaptasyonuyla ilgili yeterli gelişmeyi sağlayamıyorlar. Önemli olan DirectX 11 üzerinde çalışmayı isteyenlere büyük ölçüde destek vermek.

ATI, DX 11 için geliştirmeler yaptıklarını beyan etse de DirectX 11 destekleyen ATI Radeon grafik kartı özelliklerini sır gibi saklıyor. Yeni API ile geliştirilmiş çoklu yürütme birimi ile çoklu çekirdek mikro işlemcilerin performansı artırılarak geleceğin oyunlarında ve diğer bazı uygulamalarda DirectX 11 ile karşılaşabiliriz.

ATI, DX 11 destekli ekran kartları hakkında bilgi vermese de bir konunun altını çiziyor. İddialarına göre DX 11 donanım desteğine sahip ilk ekran kartı kendilerine ait olacak.

Kaynak: Shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...