Jump to content

Aptana : Ücretsiz, Kahraman Javascript Editörü


Recommended Posts

Aptana : Ücretsiz, Kahraman JavaScript Editörü

Visual Studio 2008'e adım adım yaklaştığımız şu günlerde belki de biraz geç bir yazı yazıyorum. İster AJAX ister Silverlight uygulamalarında olsun artık JavaScript kodu yazmayan veya yazamayan bir "web developer" şu an düşünülemez. Bu noktada daha önceki yazılarımda da bahsettiğim üzere Intellisense desteği VS 2008 ile beraber geliyor fakat VS2008'in resmi lansmanı Şubat'ta yapılacak. Daha acil bir çözüme ihtiyaç duyanlara ücretsiz bir alternatif tavsiyesinde bulunacağım.

Aptana Community Edition!

Aptana'nın aslında ücretli olan bir sürümü var. Ama biz sadece JavaScript editörü olarak kullanacağımız için bize ücretsiz olan Community Edition yeter de artar bile. Programı hemen aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://www.aptana.com/download/#windows

15112007_1.png

Aptana içerisindeki zengin JavaScript Intellisense desteği.

Aptana sayesinde artık sadece bir noktalı virgül eksiği yüzünden çalışmayan JavaScript dosyalarınıza saatlerce bakıp da hatayı bulamama durumundan kurtulabilirsiniz. Ayrıca Intellisense desteği ciddi kolaylık sağlıyor. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere Cross-Browser JavaScript kodu yazabilmeniz için tüm JavaScript sınıf ve metodlarının hangi tarayıcılar ile uyumlu olduğuna ait bilgiler de direk Intellisense ile beraber ekrana geliyor. Sıkıştığınız durumlarda gerçekten yardımcı olabilecek bir araç olarak bilgisayarlarınızda kurulu bulundurmanızda fayda var.

D.Y.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...