Jump to content

30 Milyar İpod Evet 30 Milyar


Zero_1577

Recommended Posts

EMC-IDC araştırmasına göre, sadece 2008 yılında üretilen dijital veri, 30 milyar iPod'u, 19 milyar Blu-ray'i doldurmaya yetiyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca yarattığımız dijital verinin miktarını öğrenmek ister misiniz? Toplam 3 sekstilyon, 892 kentilyon, 179 katrilyon, 868 trilyon, 480 milyar, 350 milyon bit. Ya da 486.522 milyar gigabyte. Bunun içinde, internetten indirilen yüksek tanımlı filmlerden, cep telefonu numara yönlendirmelerine, RFID etiketlerinin mini mini sinyallerine kadar, sıfır ve birlerden oluşan her şey var.

Aklımıza sığacak birimlere bölüştürürsek, bu kadar veri, 30 milyar iPod Touch'ı, 237 milyar Kindle'ı, 19 milyar Blu-ray'i tamamen doldurmaya yetiyor. Ayrıca, bu miktarın 2012 yılında 5'e katlanacağı öngörülüyor.

Veriler, IDC ve onlara sponsorluk eden EMC Corporation'dan geliyor. Araştırmada, ekonomik sıkıntıya ve her şeyin daralmasına, küçülmesine, büzülmesine rağmen, üretilen dijital verinin ha bire arttığını gözlemlenmiş. Buna rağmen, krizden her sektörün etkilendiği gibi etkilenen bilişim sektöründe, hiç de bununla müsavi bir genişleme olmamış. Bilişim bütçelerinin ise, önümüzdeki 4 yılda en fazla yüzde 1.2 büyümesi bekleniyor.Bu da, kriz ortamı rahatlamazsa, veri akışının geleceği konusunda endişe yaratmıyor değil.

new-ipod-nano.jpg

Kaynak:

http://yahoyt.com/h/4540/30-milyar-ipod[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...