Jump to content

Turkcell’e “En İyi Mobil Uygulama” ödülü


OulCidoY

Recommended Posts

2491525.jpg

Türkiye’nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell, “gnçtrkcll Guiness Rekoru” Kampanyası ile Marketing&Management Institute’un düzenlediği “Etkileşimli Pazarlama Ödülleri” kapsamında “En İyi Mobil Uygulama” ödülünün sahibi oldu.

22 Kasım 2006 tarihinde Hilton Convention Center’da düzenlenen ödül töreninde Turkcell adına ödülü gnçtrkcll Program Yöneticisi Dilara Demir aldı. Turkcell ödüle Guinness tarafından Dünyanın En büyük Mozaiği unvanı verilen ve 41 bin 600 parçadan oluşan Türkiye Cumhuriyeti haritası MMS kampanyası ile ulaştı.

“Dünyanın En Büyük Mozaiği” unvanını alan “Guinness Rekoru” kampanyası, “yaratıcı metin yazımı, yaratıcı görsel tasarım, özgün olma, yenilikçi olma, mobil mecrayı etkin kullanabilme ve izinli pazarlama kampanyalarına uygunluk” özellikleriyle ödüle layık görüldü.

Turkcell, önceki hafta da Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen “2006 Türk Patent Ödülleri” kapsamında “Marka” dalında “Büyük Ödül”ü kazanmıştı.

gnçtrkcll’den Guinness Dünya Rekoru

Türkiye’nin gençlik kulübü gnçtrkcll üyeleri, 19 Mayıs vesilesiyle, portre fotoğraflarını gönderdikleri resimli mesajlarla (MMS) oluşturdukları dev Türkiye Cumhuriyeti haritası ile Guinness Dünya Rekorunu Türkiye’ye kazandırdılar. Cep telefonlarıyla istedikleri kişinin portre fotoğrafını çekip 2233'e yollayan gnçtrkcll’lilerin fotoğrafları, gnçtrkcll web sitesinde yayınlandı ve üyeler kendilerine SMS ile gönderilen referans numarasını siteye girerek Türkiye haritası şeklindeki mozaiğin üzerinde gönderdikleri MMS’i buldular. Türkiye haritası mozaiğine katılan her üyeye ilk 3 resimleri için teşekkür olarak 10’ar kontör hediye edildi. Mozaiğin Guinness tarafından onaylanması için de TEM Stüdyoları’nda, tüm fotoğrafların basılarak parça parça birleştirildiği, basketbol sahası büyüklüğünde dev bir harita oluşturuldu. Gönderilen yüz binlerce MMS’in yer aldığı 41 bin 600 parçadan oluşan, 416.03 m2’lik dev Türkiye mozaiği, 14’er kişilik iki ekip tarafından gece-gündüz çalışılarak üç günde tamamlandı.

Hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...