Jump to content

Ne şifreler çözdü şu kitap alemi!


mavikiz

Recommended Posts

Şifre çözen tüm yazarlara tü tü tü maşallah diyorum. Vallahi billahi kötü bir niyetim de yok. Sadece sürüsüne bereket, nazar değmesin diye tükürüyorum. Ama günün birinde okurlar, bu yazarlardan herhangi birisini yakaladıkları zaman, niçin, nerelerine tükürecekler ben orasını bilemiyorum...

32895.jpg

Bakın yayınevleri, son bir iki sene içinde kimlerin kaleminden hangi şifreleri yayınladı..

Da Vinci'nin şifresi malum. Özgün de olmasa farklı bir tezi vardı. Vakitan'ı tedirgin eden tezlerdi. Daha önce de gündeme getirilen tezlerdi ama hiç biri bu kadar etkili olmamıştı. Çünkü hiç birisinin böylesine muhteşem bir tanıtım şansı yakalayamamıştı... Sonra ardılları geldi ve yazar kendi tezini destekleyeyim derken bir kaç kitap fazla satmak uğruna ilk eserininin inandırıcılığını da hak ile yeksan etti..

Da Vinci Şifresi'nin Çöküşü, James L.Garlow, Peter Jones, Dharma Yayınları : "Hikayeyi Okudunuz, Şimdi Sıra Gerçeklerde!" Sloganı ile Kilise'nin Dan Brown'a cevabını içeriyor... Da Vinci Şifresi ne kadar ciddiye alıyorsa, bu kitap da o kadar ciddiye alınmalı diyorum..

Da Vinci Şifresine Panzehir, Fikret Böcek, Dharma Yayınları, Kilise'yi savunan dikkate değer bir kitap daha..

Da Vinci Şifresi Kurmacası, Ben Witherington Kariyer Yayınları: Da Vinci Şifresi'nin yanılgılarını, dilbilgisi yanlışlarını ve kurgu hatalarını göstermek üzere yazılmış bir kitap. Varlığına itirazım yok..

Da Vinci Şifresi'nin Ardındaki Adam, Lisa Rogak, Koridor Yayıncılık: Dan Brown'un ünü kullanarak ünlü olmayı hedefleyen bir gazetecinin yazar üstüne yaptığı bir araştırma... Tasvip etmesem de yenilir yutulur türden bir kitap...

Da Vinci Şifresi’nin Çözülmesi, Simon Cox, Klan Yayınları, laf ola beri gele, furyadan biz de nasibizi alıp, yolumuzu bulalım kabilinden basılmış bir kitap...

Da Vinci Şifresi'nin Çözümü, Martin Lunn, Marka Yayınevi: Markasına aldanmayın. Zaten kimsenin aldırdığını ve bu kitabın sattığını da sanmıyorum ya neyse... Furyanın bir paçası işte..

Da Vinci Şifresi'nin Kırılması, Darrell L. Bock, Nokta Yayınları... Bana sorarsanız güvenilir bir yayınevi olmasına rağmen güncel konularda bu yayınevine hiç güvenmeyin... Popüler bir konu buldu mu. allem edip kallem edip o oduna kitap çıkarmak için fırsat kolluyor.. Nitekim bu kitap da o türde alel aecele çevrilip, parsadan pay kapma hırsının eseri olmuş bir kitap..

Hz. Süleyman'ın Hazinesinin Şifresi, Graham Phıllıps, Nokta Yayınları, Nokta Yayınlarının, "Şifre satıyor abi, koyalım başına bi şifre bu kitap okunur" taktiği ile bastığı bir kitap daha.. Aslında şarlatanların ve bilimkurgucuların üzerine çok eğildiği, "Kutsal Ahit Sandığı ve 10 Emirle2 ilgili iddiaların savunulduğu laf ola beri gele cinsinden bir "araştırma" kitabı...

İsrail'in Şifresi- Hakan Yılmaz Çebi - Pegasus yayınları... "Hazır şifre modası var, İslami kesim de zaten İsrail'e gıcık. Verelim gazı, verelim ayarı" tarzında kaleme alınmış içeriği boş, İsrail'in baş harflerinin sembolize ettiği kelimeler üzerine kurulmuş bir espriyi kitap haline getirmek için sarf edilmiş sayfalar dolusu laf salatası... Kitap muhafakar gazete ilanları ile satış taktiği son derece bayarılı idi. Yayınevini bu startejisinden dolayı tebrik etmek gerekiyor..

Kaderin Şifresi, Celalettin İpekbayrak, New Age Yayınları: Kuantum fiziği gibi bilimsel ama Ortadoğulu beyinler için sadece "Kaderin izahı" olarak algılanan bir teorinin büyüye ve pşişik inançlara kafayı takmış insanlara nasıl sunulacağının gözül bir örneği. Bir bilimsel karikatür olarak gülmek için kullanabilirsiniz...

Kuantum Şifresi, Altan Çimen, Doğan Kitap... Kendine güvenmeyen bir yazarın ünlü bir yayınevinden basılan kitabı için dahi seçtiği isme bakarsanız türkiye'de bilim ve edebiyatın satış rakamları konusunda bir fikir edinebilirsiniz.. Ha bu kitap, bu isimle de satılmadı ise işte asıl o zaman facianın boyutlarını düşünmek gerekiyor..

Kur'an-ı Kerim'in Şifresi- Ömer Çelakıl - Sınır Ötesi yayınları: Lise yıllarında TÜBİTAK yarışmasında matematik birinciliği kazanmış olmasına rağmen, kafayı Kabalavari yorumlara takmış bir müminin düştüğü komik halleri görmek ve ibret almak için ideal bir kitap.. Kitabın ikincisi de yayınlandı ve bir kaç yayınevdinden basıldığı yetmezmiş gibi haftalık dergilerlerle birlikte ücretsiz olarak promosyon dağıtımı yapıldı. Ama hâlâ yazar dahil şifrenin ne olduğunu sistematik olarak izah edebilecek bir Allah'ın kulunu görmüş değilim... Çözen varsa bana da anlatsın..

Kuran'ın Şifresi - Sistemi Ve Mukattaa Harfleri'nin Çözümü: Aydın Gündoğdu, Ozan Yayıncılık... Çelakıl yazar da ben yazamaz mıyım diyen bir uyanığın Mukattaa harfleri üzerine yürüttüğü mantık çıkarsamalarının kitaplaştırılmış hali.. Özünde Çelkakıl'ın şifre komedisinden daha masum ve gerçekçi. Ama olaya bakış açısının bilimsel tutarlılığı olmadığı ortada...

Mavi Kazaklı Mesih: Ağca / 13 Mayıs Şifresi ve Fatıma'nın 3. Sırrı, Aytekin Gezici, Akis Kitap... Ağca, Mesih, Şifre, sır, rakamların çekiciliğinden yardım almış bir isim... Satın almasan da elle bir bak türünden çekici isme sahip, "şip şak" derle satışa sür mantığı ile hazırlanmış bir kitap... Ağca'yı hâlâ Mesih sananlar niye okumasın ki...

Piri Reis Haritası'nın Şifresi, "Öyle ki, eser dünyanın şekli konusundaki bugüne kadar bizlere öğretilen bilgileri sarsacak nitelikte. Asıl sarsıcı olan ise haritanın şifresinin kırılmasıyla elde edilen bulgularda gizli" diyerek konu hakkında son yapılan araştırma ve tartışmalardan bihaber olduğunu gözler önüne seren bir yazarın "bilimsel" tezleri.. Uzaylıların haritayı Piri Reis'e verdiğine dair kanıt arayanlar için ideal bir kitap..

Tahinci Şifresi, Adem Özyol, Akis Kitap... Ebe gümecinin şifresini ben yazacaktım ama bu kitabın yazılmış olduğunu görünce, "Tüh benden önce davranmışlar" diye vazgeçtim..

Tevrat'ın Şifresi, Tevrat'ın Şifresi 2, Tevrat'ın Şifresi ve Gizli Kehanetleri: Tevrat'ta üç bin yıldır saklı olan şifre, Eliyahu Rips adlı İsrailli bir matematikçi tarafından çözüldü. Kabala hayranlarına gün doğdu.. "Tanrı Kelamı"nın güncellenen kehanetlerini önemseyenler için.. Gizli kehanetlere göre, vaadedilen Altın Çağ geliyor... Kutsal Kitaplar'daki şifreler ve eski tüm kehanetler hep aynı şeyi söylüyor: 2004'den sonrasına dikkat!... Asıl değişim 2010'dan sonra!.. Kendilerini mesihliğe hazırlayan, alemetlerin kendilerini gösterdiğine önüne geleni ikna etmeye çalışan şarlatanların en sevdiği kitaplar.... Üzerine bir iki Kur'an Ayeti ekleyip, servis yapın.. Olsun size İslami geleceğin şifreleri... Bilime teknolojiye gerek yok, evrimle savaş yeter.. Mehdi gelecek dertler bitecek... Hü diyelim erenler aşkına...

Artemis Fowl Sonsuzluk Şifresi, Eoin Colfer, Artemis Yayınları, "Peri teknolojisi, okyanus ötesinden gelen acımasız bir cani ve kırılmayacak bir şifre dünyayı yönetebilir mi?" diye işe başlayan bir kitap. Fantezi türünde her şey mübahtır kardeşim diyorsanız okuyabilirsiniz..

Vücudun Şifresi - 10 Günde 15 Kilo, Halil Kargulu, Hk Performans Danışmanlığı... 24 Saatte 7 kg, 10 günde 15 kg ve 30 günde 24 kg Noter tasdikli Zayıflayarak Guinness Rekorlar kitabına başvuran Dünyanın en hızlı ve farklı sürelerde en çok zayıflayan insanının deneyimlerinin anlatıldığı, ve sistemin her türlü denemelerinin deşifre edildiği araştırmaya dayalı özel bir kitap... "Şifre" modasının etkisinde kalması kitap adına tam bir talihsizlik... Aslında faydalı ve göbeğinden rahatsız olanların faydasını görebileceği bir eser... Tabi bu tarz kitapları (örneğin,

Düz Bir Karına Sahip Olmak ) okuyanların okumaktal yetinmeyip, içerikte yer alan bilgileri de hayata geçirmeleri gerektiğini unutmamaları gerekiyor..

Zeus un Şifresi, Hakan Güneş, Bilge Kültür Sanat... Valla bu kitap benim anladığım kadarıyla "Kleopatra'nın burnu 2 santim uzun olsa ne olurdu" türünden bir tarihi olayları kurcalama kitabı.. Ben şahsen merak edip, kapağını bile açmam... Ama okuyana da bir şey demem. Malum Bernard Shaw usta. "öğresinler de züppeliklerinden öğrensinler" demiştir.. İnsanlar tarihe merak sarsın da nereden sararsa sarsın..

Eylül Şifresi, Hüseyin Şimşek. Belge yayınları.... Valla ne desem boş...

Karanlık İlişkiler, (Karanlık İlişkiler Susurluk Şemdinli ve Danıştay Olayının Şifresi) Gültekin Avcı, Birey Yayıncılık... Kitaba lafım yok, her satırı doğrudur. Lakin yazarından kıl kaptım. Bayram değil seyran değil bu savcı bizi niye öpüyor abi.. Kapağında şifre geçtiği için bir ara bu kitabı da okumayaya niyetlenmiştim ama sonra iyi ki okumuşum dedim..

Çin Şifresi, GP Jordan , Sarmal Yayınevi... Bilimkurgu eesri olduğu iddia ediliyor... Baskısı kalmadığı için içeriği hakkında bilgi edinemedik. Eh piyasada bulunmayan bir eser hakkında sui zanda bulunmak ayıp olur tabi de, kitabın isminin Türkçe'de bu hale çevrildiğine adım gibi eminim :ninja:

Hazine'nin şifresi, Bestami Yazgan, Gonca Yayınevi... Valla şipşirin bir çocuk hikayesi ama... Şifre takıntısından bir çocuk yazarı bile kendini kurtaramadığına göre varın gerisini siz hesap edin..

Bitti sanmayın.. Ama ben yoruldum... Kalanı da siz çözüverin gayri. Dondurmam Kaymak hâlâ Nobel'i alamadı mı sahi? Orhan Pamuk'u yalnız bırakmasaydık iyi olacaktı...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...