Jump to content

Sürekli Bozulan Win 7 64 Bit İşletim Sistemi


hkmcvk
 Share

Recommended Posts

büyük ihtimal virüsle uğraşıyorsun ama farkında değilsin bence.

Kurduğun programlarda ya da taktığın flashta veya ağda başka bilgisayarda virüs var.

sistemi kurduktan hemen sonra antivirüs kur ne yapacaksan ondan sonra yap.

ama crackli antivirüs değil tabi bedava olanlardan dene.

Link to comment
Share on other sites

Benzer bir problemle uğraşmıştım. Tüm donanımlar diğer yerlerde sorunsuz olarak çalışıyor, fakat o lokasyonda problem yaratıyordu. Problem olarak UPS çıkışı 58 hz olarak ve değişen frekanslarday dı.

 

Elektrik girişine filitre veya UPS bağlayarak bir dene..

Link to comment
Share on other sites

Seagate 1Tb-7200Rpm-64Mb-Sata 3 HDD satın aldım. Sadece bu HDD yi bağlayarak Win 8.1 Pro 64 bit işletim sistemi kurdum. Driverleri orjinal siteden indirdim yükledim. ardından chrome furmark utorrent gibi sürekli sorun çıkaran birkaç program yükledim. programlar sorunsuz olarak çalıştı. hatta hiçbir şekilde çalıştıramadığım furmark bile çalıştı. ŞİMDİLİK BİRKAÇ SAATLİK KULLANIMDA SİSTEM SORUNSUZ ÇALIŞIYOR BANA HAYIRLI OLSUN :)

 

HD Tune ile yeni HDD sorunsuz görünüyor. Virüs meselesine gelince daha önce HDD ye tamamen defalarca format çekerek ve farklı CD lerden windows yükledim sorun devam etmişti. yani virüs olma ihtimali yok. birçok virüs programı da denedim. HDD yi çok tarattım birşey çıkmadı. Elektrik konusunda da İstanbul da yaşıyorum. Evimizin prizleri topraklı. Kaliteli bir Güç kaynağı kullanıyorum. elektrik dalgalanmalarını ve frekans sorunlarına dayanıklı bir güç kaynağı ama tavsiyeniz de kesinlikle haklısınız bir UPS tüm elektrik sorunlarını çözebilir.

 

Sonuç olarak HDD problem olduğu aşikar. Yeni HDD ile sorun çözülmüş görünüyor.

Link to comment
Share on other sites

Çok gizemli bir olaymış ben de merak ettim hocam Tavsiye edeceğim şeyler sınırlı bir Arkadaş bu forumda önermişti active kil disk ile hdd ni tamamen sil temizle eline orjinal olan bir windows dvdsi al bütün programları tek tek indirerek kur ve öyle dene eğer yine hala aynı sıkıntıyı yaşıyorsan kesinlikle Ramin de bir sıkıntı var. ben sırf bu donanım uyumsuzlukları yüzünden laptopdan vazgeçmiyorum. 

Link to comment
Share on other sites

geçenlerde aynı olay benim ve arkadaşın başına geldi aynı anda tv kartında bir diyot var kazak tüyleri olurya kıl gibi sen gel ona sarıl kısa devre yap  boyuda 1.5 cm filan tam bilgisayar açılacak ekran gidiyor dedim herhalde yeni ssd aldım sandisk dandik çıktı bir taraftran ekran kartında şüpheleniyorum  ama tv kartıda listede bilgisayar açılınca ses çıkmıyor ve tv kartıda çalışmıyor format attım tüm ayarlar filan gitti canım sıkıldı bilgisayar normal açılmaya başladı  ekran kartı driverını yükledim yine aynı sorun yabilgisayar hiç açılmıyor yada hoşgedinizden sonra ekran gidiyor masa üstü gelmiyor yad mavi ekran veriyor  dedim kesin ekran kartı yada tv arızalı kartı hemen araştırmaya başladım hangisini alayım diye bir taraftan ekran kartı ile tv kartını söktüm üzerindeki elektronik parçalara bakıyorum sorun varmı diye birşey yok görünürde dedim fenerle bakayım iyice, fener tutunca gördük tüyü çıkarttım sorun düzeldi  arkadaşın sorunu da  aynı tüy çıktı ama arka usb de idi 

böyle sorunlarıda göz ardı etmeyelim

Edited by yawuz58
Link to comment
Share on other sites

Tüyün yaptığına bak sen :). şimdi sistem sorunsuz gibi görünüyor ama arada chrome yine hata veriyor başarısız işlem diyo arada bir de sorunsuz açılıyor. diğer programlarda sorun yok. Yalnız birşey farkettim elimde inca marka web kamerası var. kameranın driverini yükleyince windows hata veriyor açılmıyor. sistem geri yükleme yapıp driveri kaldırınca açılıyor. 

 

active kill disk hiç kullanmadım ama win 95 ve 98 de label format vardır. HDD yi tamamen temizler. bu şekilde format attım yine sonuç değişmemişti

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...