Jump to content

bilalozkan7

Üye
  • Posts

    1025
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bilalozkan7

  1. va7eyla, 13 saat önce yazdı:

    Bulamadım o ayarı, amacım; tek girişe tek kablo bağlayıp, tek ekranda iki ekran kartını kullanmaktı. hem dahili hem harici.

    Laptoplarda oluyor bu işlem, pc den yapmayı denedim ama ayar bulamadım, ya da görmediğim bir yerde gizlenmiş ayar.

    Çok fantastik birşey düşünmüşsünüz. Anca bu mümkün değil. Ayrıca laptopta da bir uygulama aynı anda iki GPU yu kullanmaz. Sistem gereksinimine göre yazılım otomatik GPU çalıştırır. Yada bunu siz manuel seçebilirsiniz. Yani laptopta oyun oynarken hem İNTEL hem NVİDİA GPU aynı anda çalışmaz.

    • Like 3
  2. recsin, 32 dakika önce yazdı:

    kurulum isolarını atman gerekiyor sistemde sadece winpeler var

    ama uefi/bios'ta takıldığı pc görmedim.  çok başarılı 

     

     

    Biraz yaptığım incelemeye göre bootiso.wim diye bir dosyayı arıyor. Ancak o dosya sources klasöründe yok. Onu bulup koyabilirsem belki düzelir

  3. İndirip denemek istedim. Bütün bilgisayarlarda çalışacağını düşündüğüm bir arayüzü var. Ancak windows kurulumları menüsüne girince hata alıyorum. Hem UEFI hemde MBR biosta. Yapımcının bloguna baktım ancak herşey vietnam dilinde. Oradan bir sonuç çıkaramadım. bu hataya ilinkin sizin bir tahmininiz var mı üstatlar?

     

     

    111.jpg

  4. mcEnGin, 30.03.2023 - 08:00 yazdı:

    @bensuslu11 Windows kurulumunda driverları yüklemeden önce model sorup, yükleme imkanı var mı? Tek bir model değil de 20 farklı marka bilgisayarın driverları içinde olacak, kur açılırken komut dosyası model sorup, o yedeği yükleyecek, olabilirse bizim için çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

    Bence yapılabilir. Aklıma şöyle bir fikir geldi. Arkadaşın paylaştığı script ile 20 bilgisayardan ayrı ayrı yedek alırsın. Bu yedekleri Winrar ile SFX hala getirirsin. Yani her biri katılımsız program gibi olur. Daha sonra seçmeli katılımsız yüklediğimiz platformlardan birine bu 20 SFX koyarsın. Windows kurulumu tamamlandığında platform çalışır. Sen  20 paketten birini seçmeden ilerlemez. Bu şekilde yapılabilir.

  5. Öncelikle elinize sağlık. Başka bir siteden buna benzer bir çalışma indirdim. Ancak yapımcısı yabancı. O indirdiğim çalışmada her ne kadar Türkçe dilinde kursam da sistem içerisinde bazı yerler İngilizce kaldı. Yani anladığım kadarıyla ana sistem dosyaları İngilizce üzerine kurulmuş bir çalışmaydı. O nedenle o ISO yu artık kullanamıyorum. Sizin çalışmada da aynı durum geçerli mi? Yani Türkçe dilinde kurulum yapınca istisnasız her yer Türkçe kalıyor mu?

  6. köylü, 9 saat önce yazdı:

    windows11 isosu kuruluyor 10-8-7 isolarımı kurulmuyor doğrumu anladım?

    aynen üstat. mesela windows 10 ISO sources klasörünü ekte paylaşıyorum. yapımcısı Progressive sorun yaşadığım ISO ların. indirdiğim siteyi tahmin edersiniz diye düşünüyorum 😊 yeni güncellemeyi deneyip haber edeceğim

     

     

    1111.jpg

  7. hulasa, 27 dakika önce yazdı:

    Hocam yapmış hani olmaz da bozuk da olsa ben kullanırım. :)

    Estağfurullah. Sistem bozuk demedim zaten. Benim elimdeki ISO lar ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama benim elimdeki ISO'ları binlerce kişi indiriyor. Elbey bu sorunu aşmanın bir yolu vardır. 

  8. köylü, 10 saat önce yazdı:

    yeniden başlarken usb belleği çıkartıp denermisin

    üstat denedim sonuç yine aynı. aynı sistemde çalışan windows 11 ISO ile çalışıyor. ancak windows 10, windows 8.1, windows 7 ile çalışmıyor.

    https://www.hizliresim.com/3wb2a5p

     

  9. Köylü üstat iyi geceler,

     

    Patch'i de uygulayarak 64 gb'lık flash belleğime Win11PE'yi bir bir kaç adet windows ISO su yükledim. PE sistem çalışıyor. Iso ile kurulum başlatıyorum. Dosyalar %100e kadar kopyalanıyor. Bilgisayar yeniden başladığında kuruluma geçeceği ilk sırada Windows yükleme işlemini başlatamadı şeklinde bir hata alıyorum. Hem Windows 10 hem Windows 8.1 denedim. Kullandığım ISO'ların içerisindeki kaynaklar .wim uzantılı. Nerede hata yapıyorum sizce?

  10. kaancan33, 23.11.2021 - 16:38 yazdı:

    herkese merhaba kolay gelsin.

    Sorunum şu laptop uma format atamıyorum.açılışta boot edemiyorum bios girmiyor herşeyi denedim.bios güncelleme vs olmuyor.

    yalnız elimde bi casper windows 8 ürün kurtarma cd si onu takınca bilgisayar otomatik boot oluyor cd den başlıyor diğer türlü format atamıyorum.cd casper marka içinde ki win 8 sürüm eski olduğu için sorun çıkıyor güncelleme vesayre.onun için güncel bir sistem kuramıyorum. usb den kurmak istiyorum fakat bios a girmediği için usbden boot edemediğim için sistem kuramıyorum.ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

    marka model:Samsung Np300E5X-A20TR

    yardımınızı bekliyorum teşekkürler.

    cihazın bataryası üzerindeyse çıkarıp BIOS'a girmeyi dener misin?

  11. @forjest

    üstat öncelikle eline sağlık diyerek başlayayım. çalışmanızı indirip kendi bilgisayarımda ve bazı arkadaşlarımın bilgisayarında kurulum yaptım. sistem çok kararlı çalışıyor.  ancak bir arkadaşımda yazıcı yüklemesi sırasında setup bilinmeyen bir nedenle kurulumu yarıda hata vererek sonlandırıyordu. aygıt yöneticisinden inf dosyalarını göstererek kurmayı denedim yine olmadı. biraz araştırma sonucu fark ettim ki "Yazdırma Biriktiricisi" servisi kapalı olduğu için kurulum gerçekleşmemiş. Yazdırma Biriktiricisini otomatik hale getirip yeniden başlatınca sorunum çözüldü.  Bunu ilk posta bilgi olarak geçmenizde fayda olacağını düşünüyorum.

    Ayrıca sormak istediğim bir sorum var. Sisteminiz sysprep alt yapısı kullanıyor mu? 

  12. Zamanında istediğiniz konu üzerine epey çalıştım. Hatta o tarihlerde paylaşımda bulundum. Acronis Universal Restore çok sağlıklı değil malesef. En iyisi sysprep yöntemini araştırın. Hatta Easy Sysprep diye aratırsanız çok basit arayüzlü bir programla bu işi çözeceksiniz.

    • Like 1
  13. Bir saat önce, abdulhey_ yazdı:

    hatta belkide türknette iyi bir doğru yalan söyleyendir. :) niye? çünkü 150 gb  akk diyor, iyi. ve olabilecek en iyi hızı alacaklar diyor. işte burda açık veriyor. mesela benim lokasyon elverişli bir yer olduğu halde bana hipernet daha yeni geldi.

    hız kaç 12 mb e sabit mi? :D tüm elektirkli aletleri bağlamayı geç modem önüne çoklu priz koy bak ne oluyor? :) 

    592f4320c72e3_EkranAlnts.PNG.62682a203ea20638ebc84d168a4c9b58.PNG

    Umarım sıcağı sıcağına aldığım bu ekran görüntüsü seni tatmin eder :)

    • Like 2
  14.  

    pre_1428042835__ekran_alnts.png

    boot manager ekranına sığmamış olabilir alt tusunu kullanarak kontrol edebilirsin ben ekledim yolladığın bcd ye wim dosyasının ismi win7pe.wim olacak usb ana dizinine atacaksın dosyayı ekten indirebilirsin

    attachicon.gifBCD.rar

     

     

    Mustafa abi yardımın için teşekkür ederim. Hangi program ile düzenleme yaptığınızı öğrenebilirmiyim. Her iki programlada olmayınca kendimi iş bilmiyor gibi hissettim :)

  15. bootice ile sorun cıkmaması lazım ekleyeceğin bileşen ve bcd dosyanı yolarsan bakayım

     

    Üstat JULIA.ISO yu bilirsiniz. Bu Hiren Boot Cd içindeki Windows 7 PE. Bunun .wim dosyasını çıkardım. Sizin eklemiş olduğunuz .wimlerin yanına koydum. BCD dosyası da sizin verdiğiniz. Yani boot klasörü içindeki BCD dosyası. Ekleme yapsam da boot edince görünmüyor. BCD dosyası linkte mevcut.

     

    http://www.solidfiles.com/d/9874a3023e/BCD

    (Biliyorsunuzdur fakat yinede hatırlatamak istedim. İndirmek için Direct download link yazana basın.)

    • Like 1
  16. köylü ustam iyi geceler

     

    her ne denediysem BCD dosyasının içine kendi Windows7 PE mi ekleyemedim. bootice içindeki BCD düzenlemeyi ve EasyBCD yi denedim. Easybcd ile ne eklersem ekleyeyim görünmüyor. bootice ile eklediğim zamanda var olan seçeneklerden birisi kaybalıyor. aynı zamanda benim yaptığım yine gelmiyor. bcd düzenleme hakkında çok kısa bir bilgi verebilir misiniz.

  17. @köylü

     

    Öncelikle yine çok konuşulacak bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Teşekkür butonuna ayrıca bastım. Hem .wim dosyaları ile hem .iso dosyaları ile kurulum imkanımız olmuş bu iyi. Fakat flash bellekten yer kazanmak için birini devre dışı bırakmak istesek sizce hangisi daha mantıklı. Yani her sistemde kullanabilmek için .wim yolunu mu izleyelim yoksa .iso mu. Kolay gelsin.

    • Like 1
×
×
  • Create New...