Jump to content

realceday

Üye
  • Posts

    168
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by realceday

  1. bensuslu11, 14 dakika önce yazdı:

    Sanal makinada defalarca kurdum. Hiçbir sorun yaşamadım. Şimdi tekrar deneyeceğim. Winpe sürüm mü normal sürümü hangi linki indirdiniz henüz söylemediniz. Anladığım kadarıyla sanal makinanızda internet kapalı. Yada açık ama internet tam bağlanamıyor. . Sanal makinanın internet bağdaştırıcısını tamamen silmenizi tavsiye ediyorum. Sanırım düzgün çalışmıyor. Ben wmware workstation pro test ediyorum

    wmware workstation 17 player. Normal sürüm yazmıştım yukarıda

  2. byhabit, 28.09.2023 - 16:38 yazdı:

    internette bir sorun yok bilgisayar firmasıyız normalde 2 gün öndesine kadar sürekli bu dijital yöntem ile sorunsuz etkinleştirme yapabiliyorduk

    ama artık üstte hata resmini attığım şekilde hata veriyor evdeki internetimdede denedim aynı hatayı vermişti

    kms38 çalışıyor onu deneyebilirsiniz daha dün bir pc yi o şekilde etkinleştirdim

  3. abdulhey_, 15 saat önce yazdı:

    Bazan anlatımlarda bazı şeyleri vurgulamak gerekiyor. Cümlenin öznesi karışık geldi net anlayamadım. Ama şimdi anladım. Durum olarak benzer şeyler. Yeniden başlayıp yükleme yapacakken bir sorunla karşılaşıldı bilgisayar yeniden başlatılacak demiyormu? 

    Sonunda başka medya ilede yüklesem ben  updateden yükseltmeye kalkıncada aynı hata kodunu veriyor. Şu ; 0xC1900101-0x30017 yükleme "first_boot" aşamasında "Boot" işlemi aşamasında bir hatayla başarısız oldu. masaüstü gelince bunu bildiriyor hata olarak. Microsoftta açıklaması ve önerilen çözümler var. çoğunu denedim ama değişen bir şey olmadı. 

    Ama sizin dediğiniz gibi ekran kartı ile ilgili bir şey hiç geçmiyor benimkinde..

    Hiçbir şekilde hata vermeden güncelledi. Ama sonra ekrana bir türlü görüntü gelmedi sanki parazit olur ya görüntüde öyle şeyler vardı ekranda. Tekrar yeniden başlattı ve güncelleme geri alınıyor yazdı.  Sonra eski haline döndü ve açıldı. Hiçbir hata vermeden yükledi aslında ama yükleyince görüntü gelmedi. 

     

    Benim sorunum bu şekilde. Hata kodu filan almadım.

    • Like 1
  4. abdulhey_, 4 saat önce yazdı:

    Valla anlamadım. ? Özne kim gizli özne kim yüklem ne çözemedim 🙂 ne görüntüsü ne ekran kartı? Görüntümü bozuk?  Benim hata kodu aynı. Microsoft ta muhtemel çözümleri de açıklanmış. Updateden çözülür diyordum ondada aynısı oldu.

    Güncelleme yüklenmiyor. Neyi anlamadınız?

  5. abdulhey_, 14.08.2020 - 23:59 yazdı:

    Mücdemi isterimmi desem nihayet gelmiş updateye 2004 :) yalnız kaç gb falan bilgi yok. Pekde istekli değil gibi yüklenmeye çünkü sayfada göreceksiniz diyordu ya görünmüyor , kaybolmuş :) Güncellemeri denetleyince ortaya çıkıyor indir ve yükle diyor. tıkladım indirmeye başladı ama iyimi yaptım bilmiyorum valla.. Yukarıda kadetti arkadaş verrmiş ama  microsofttamı updateden ilk benmi indiriyorum bilmiyorum..? bilen varsa acil bilgilendirse faydama olabilir..?

    EDİT: 1saat 15 dk sürdü hepsi ilk yeniden başlatmada yine aynı boot hatası ve aynen dosyaları geri alma ve hiç bir değişiklik olmadan yeniden başlama.. aygıt yöneticisinde bir usb sürücüsünde kronik hata var hata gösteriyor yani. mevcut pc deki driver ile yeniden yüklüyorum düzeliyor bir sonraki yeniden başlamada yine aynı hata.. verdiği hata koduda buldum microsoftta bu sürücü hatalarınıda barındırıyor. ilgili diğer şeyleride yaptım denedim daha önce yine aynı hatayı verdi. Yani bir usb sürücü hatası var eskiden tv kartı çalışmıyordu usb sürücüsünü yeniden yükleyince çalışıyordu şimdi o yok ama hala aygıt yöneticisinde ünlem duruyor ilgili driverda.  ana bilgisayar denetleyicisi usb 1E26 yazan sonunda. iyide başka dirveri yokki onun hiç bir yerde bulamadım. Sonra tüm aygıtların bilgisayarla bağlantısını kesin demiş onuda yaptım. virüs proramını kaldır demiş onu yapmadım ama sonradan başlamaya kadar devre dışı yaptım. bilmiyorum nasıl yüklenecek bu  2004? üç kez indiriyor, hazırlanıyorü yükleniyor süreci var. C deki BT Klasörü 225 mb tan en son 18 gb a kadar çıkıyor. o kadar açılmış iso dosyası gibi kurulum dosyaları oluşuyor ama şu first boot hatasını bir türlü aşamıyor..

    C de oluşan yeni tarih gösteriyor ama aslında epey önce oluşmuş sanırım o kurulum klasörlerini sildim şimdi bir daha yüklemeyi denicem yine olmazsa uğraşmayı bırakıcam ( şimdilik)

    EDİT 2 :  Allahın cezası bu ya ! 4 ay sonra geliyorsun belli bir boot sorunu var onu bile çözemiyorsun benmi çözücem sen çözemiyorsan.. !

    bence kötü yaptın :) 

    o kadar bekledim indirdi yükledi sonra bilgisayar açılmadı. neyse ki kendi kendine güncellemeyi tekrar sildi ve açıldı. birkaç saatim boşa gitti anlayacağın.

    Ekran kartıyla ilgili bir sorun var sanırım. Görüntü bozuktu.

  6. abdulhey_, 14 dakika önce yazdı:

    Bu gün 3. gün ve hala aynı şeyi; cihazınız hazır olduğunda güncelleme burda görünecek diyor.  aynı durumda olan varmı?  neyi inceleme süresi bu , bu kadar?  Bilgisayarım bu: 2013 model. https://www.istanbulbilisim.com/asus-cm6870-tr002s-masaustu-pc-fiyati-67091.html

    Bende de aynı şekilde 3 gündür aynı bilgi mevcut. Laptop 5-6 yıllık samsung marka.

    • Like 1
  7. Eline sağlık güzel paylaşım. MSMG Toolkit kullanarak ben de kendim için bir modifiye yaptım. Win 10 Home 535 sürümü. Tabi daha acemi olduğum için bu işlerde fazla modifiye işlerine girmedim. Zevkli bir iş ama çok zaman alıyor biraz. 

     

    Uğraşan arkadaşlar gerçekten çok emek veriyor. Teşekkürler.

    • Like 1
  8. efe34, 11 saat önce yazdı:

    H\autoanettended dosyası koyun demiş yazının sonunda . windows açıkken H isminde olan sürücü bios ve kurulum aşamasında H olarak kalmaz ki. bu kısmı anlayamadım:

    yoksa flash disk içindeki setup a mı çift tıklayacağız mevcut bir windows varken

    Teşekkürler paylaşım için

    iso dosyasının root bölümüne atılıyor xml dosyası

×
×
  • Create New...