Jump to content

yusufdj

Üye
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yusufdj

  1. forjest, 9 dakika önce yazdı:

    Konsolu açarak , sudo apt-get update -y |  komutuyla sistemi güncelleyebilirsiniz. Deebin masaüstü ortamı donanımsal olarak biraz işlemci ve ram kullanımı fazla olabilir. windows 10 mantığı gibi diyelim. Her güzelin bir kusuru olabiliyor ne yazıkki buda onlardan :)

    BalenaEtcher'ı kullanarak yazdırabilirsiniz. | AppIMG kurulumsuz portable dosyadır - > çiftıkla çalışır. 

    https://github.com/balena-io/etcher/releases/download/v1.5.120/balena-etcher-electron-1.5.120-linux-x64.zip?d_id=99f0207c-6e44-4281-9856-796aa6436910R

    Bilgi: Uygulamayı çalıştırmadan evvel,usbdiskinizi porta takın,daha sonra çalıştırın uyg. isoyu gösterip yazdırın. Linux mac ve windows üzerinde son zamanlardan pratik bakımdan yazdırma işlemlerinde kullanılan bir araç.

    Normalde konsol üzerinden de yazılabilmekte ancak disk vb. karışıklar olabilir diye buna girmiyorum şimdi. Kolay gelsin.

    Doğru söylüyorsunuz hocam kurduğum bilgisayarda o kadar iyi bir bilgisayar değil, amd a9 işlemci ve 4gb ram bulunuyor. ISO yazım işini umarım becerebilirim. Çok ama çok teşekkür ederim.

    • Like 1
  2. Hocam ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Kurulumu bitirdim ve anlam veremediğim sistemde kasmalar mevcut, yeni güncellemeler var diye bildirim geliyor tıklıyorum kurması için bekletiyor fakat hiç bir hareketlilik yok :) Ubuntu kuracağım sanırım bu gidişle kendim özelleştirmelerini yaparım fakat şuan linux ortamında ubuntu iso dosyasını nasıl usb ye yazdırcam bu konuda bilgim yok sizin var ise yardımcı olabilirmisiniz?

  3. forjest, 14 saat önce yazdı:

    Mac tarzı seviyorsanız eğer macbuntu işletim sistemini size öneririm. ElementaryOS'in masaüstü arayüzü güzel olsada, masaüstü kullanımı sınırlı ne yazıkki. Tabiki zevkler kullanım alışkanlıkları değişiklikler gösterebilir ayrı konu. Yinede xfce,kde arayüzleri daha geliştirilebilir ve kullanılabilir bir arayüze sahiptir donanımsal olarakda minimal yapılarada sahipler bu desktop arayüzleri. Sourceforge hesabım üzerinden incelemek isterseniz eğer buradan https://sourceforge.net/projects/macbuntu-bigsur-2021 inceleme veya indirme yapabilirsiniz. + -> Forum içi kaynak linki Saygılarımla.

    Mac tarzı sistemleri seviyorum fakat sizin macbuntu sisteme ısınamadım bende bir türlü. Şuan için elemetaryOS kafama yatıyor :)

  4. Merhabalar, 3 yıllık bir ssd diskim var fakat ben bunu uzun zamandır kullanmıyordum 3 gün öncesine kadar laptop bilgisayarıma takıp format attım ve kullanmaya başladım sorunsuz çalışıyordu fakat 3 gündür resmen bilgisayarla cebelleşiyorum her sabah bilgisayarı açınca windows çökmeleri vs. gibi durumlarla karşılaştım tekrar format atarak sorunu çözüyordum fakat bugün ssd sağlığını test etmek istedim ve HD Tune programı ile test ettim ve sarı uyarı ile warning uyarısı aldım sağlık kısmında. Şimdi sormak istediğim ise bu ssd çöp mü oldu yoksa birşey yapılabilir mi?

  5. forjest, 2 saat önce yazdı:

    1. Grubbootloader yüklenmemiştir 2.Cihazınız uefi ise , sistem kurulmuştur ancak legacy olarak tanımlı olduğundan açılmamış olabilir. 3.Cihaz donanım bilgilerinize göre bios ve sistemin kurulum yöntemleriyle alaklı olarak temel deneyiminiz yoksa videoları izleyerek ya da resimli içerikleri inceyerek evvelinden bir ön bilgi edinmeniz yararlı olabilir.

    Diğer taraftan kurulmuş olan sistem açılmıyorsa eğer, cihaz bios ayarlarınızın firmware,firewall,secureboot,csm ayarlarınıza bakarak secureboot kapalı csm açık şekilde değiştirmek gerekebilir. Efi'li cihazım olmadığından fikrim yok (şayet cihazınız efi destekliyse şayet) bununla alakalı birşey belirtmem yanlış olacaktır.

    Hocam ilk kez linux kurulumu yapıyorum bios dan ekstra bir ayar vs. yapmadım. Sistemim yeni bir sistem. 

×
×
  • Create New...