Jump to content

mummy1990

Üye
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mummy1990

  1. @UZUNLAR aldığınız hataya istinaden emin olmak adına, orjinal grub.cfg dosyasını indirdip, fucksb_x64.efi  +  fucksb_ia32.efi dosyalarımı EFI/BOOT klasörü altına attım. 
    if [ x"$secureboot" == xON ] -a [ -z "$fucksb_done" ]; then
            sbpolicy -i
            efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_x64.efi
            else
            efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_ia32.efi
            export fucksb_done="?"
        fi
    kodu da şu şekilde düzenledim. Test olarak kullandığım notebookta hemen win10 kurdum ve kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı. fucksb dosyalarını eklediğimde harddiski boot ederken ve windows kurulumuna geçerken 2 farklı ekranla bile karşılaştım. görselleri paylaşıyorum.

    20200924_201751.jpg

    20200924_201920.jpg

    • Like 2
  2. UZUNLAR, 10 dakika önce yazdı:

    Üstad,  şimdi adım adım gidelim....

    1.  aşağıdaki  grub.cfg   ye eklediğim  kodlar doğru mu ?

    if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then
        set modules="gfxmenu part_acorn part_apple part_bsd part_dfly part_dvh part_plan part_sun part_sunpc"
        export efi=1
        if [ "${grub_cpu}" == "x86_64" ]; then
            export _SPEC_UEFI_ARCH="x64"
            export _SPEC_UEFI_ARCH_2="64"
            export _SPEC_UEFI_ARCH_3="64"
        else
            export _SPEC_UEFI_ARCH="ia32"
            export _SPEC_UEFI_ARCH_2="86"
            export _SPEC_UEFI_ARCH_3="32"
        fi
        if [ x"$secureboot" == xON ] -a [ -z "$fucksb_done" ]; then
            sbpolicy -i
            efiload -n /path/to/fucksb_x64.efi
            else
            efiload -n /path/to/fucksb_ia32.efi
            export fucksb_done="?"
        fi
    fi
     

    2. crasadure üstadın paylaştığı  Drivers klasörü  içinde ki     fucksb_ia32.efi    ve    fucksb_x64.efi   dosyalarını   konum olarak nereye yerleştiriyoruz.  ?  

    gerçi ben her alternatifi denedim fakat  boot oluyor menü listem geliyor,  grubfm    ve  XorBoot    *.efi dosyalarımı  çalıştırmıyor.  Atıyorum    Acronis,  Aomei  vs  yapıları  çalıştırıyor,  nerede nasıl  hata yapmış olabilirim ?  ya da   ilgili   kodlar  ya da   fucksb_ia32.efi    ve    fucksb_x64.efi   dosyalarını   yanlış bir yere mi konumlandırıyorum.   

     

    efiload -n /path/to/fucksb_x64.efi
    else
    efiload -n /path/to/fucksb_ia32.efi

    kısmındaki "/path/to" dosyaları attığın dizinlerin konumuna göre adlandırman gerekiyor. Yani diskinin ana dizininde AIO ve  EFI isimli 2 tane klasör vardır Aioboot' ta default olarak.  Diyelim ki indirdiğin fucksb_x64.efi ve fucksb_ia32.efi dosyalarını EFI klasörü içinde BOOT dizinine attın. o halde kodun şu şekilde olması gerekir.

    efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_x64.efi
    else
    efiload -n /EFI/BOOT/fucksb_ia32.efi

    umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

  3. UZUNLAR, Bir saat önce yazdı:

    Ben bu yapımcıya  laf dinletemedim, çok inat.   Yaklaşık 1 ay önce yanlış olduğunu köklü çözümün çok basit bir kodla hallolacağını bahsetmiştim kendisine ama ne çare....   :) 

    Bu paragrafımı okuyanlar için ;  Elinde hangi MultiBoot sistem olursa olsun   grub.cfg   dosyasının sonuna aşağıda vereceğim örnek kodu kendi  kullanmış olduğu  MultiBoot sisteme uyarlaması halinde  Secure engelini %90   oranın da  aşmış olacaktır. Henüz yeryüzünde  %100 aşılmış değil.

    Örnek1  kod.

    if [ "${grub_cpu}" == "x86_64" ]; then
       insmod (${root})/crasadure/grub/x86_64-efi/sbpolicy.mod
       sbpolicy --install
       boot
    fi;

    Örnek2 kod

    if [ "${grub_cpu}" == "x86_64" ]; then
       insmod (${root})/AIO/grub/x86_64-efi/sbpolicy.mod
       sbpolicy --install
       boot
    fi;

    Örnek3 kod

    if [ "${grub_cpu}" == "x86_64" ]; then
       insmod (${root})/Derya/grub/x86_64-efi/sbpolicy.mod
       sbpolicy --install
       boot
    fi;

     

    hepsi bu kadar kolay... 

    bunu hangi satıra eklememiz gerekiyor bu önemli mi? ve bunu eklerken orjinal dosya içerisinden bazı satırları silmek veya değiştirmek gerekiyor mu? daha detaylı bir anlatım iyi olur. 

  4. crasadure, 18 saat önce yazdı:

    Bu sorun eğer secure boot kapatılınca kurulumunuzda sorun olmuyorsa o zaman secureboot kapalı olarak kurulum yapın...kurulumdan sonra tekrar açın. bu olay çözülemeyecek bir sorun değil...her bilgisayar üreticisi firma aynı standart uefi yazılımlara sahip değil...her marka ve modelde kullanılan uefi bios yapısı farklı...bu sebepten bu MOKMANAGER a ait sertifika hep UEFI sıstemde işe yarar diye KESİN bir yargıyı iddaa edemeyiz. Madem sizde sorun oluyor sizde Secure Boot kapalı kurun geçsin. Bu durumu da kendinize bu kadar dert edinmeyin. Yeter ki siz sisteminizi kurun önemli olan bu değil mi :)  

    Tabiki önemli olan sistemin kurulması. Ancak önceki versiyonlarda sorunsuz çalışan bir sistemin güncel daha yeni versiyonlarda hataya düşmesi kötü bir durum. Yani güncellemeler daha yeni özellikler ve geçmiş hataların düzeltilmesi için yayınlanmaz mı genellikle :) her neyse konumuza dönelim. Yapımcıya direk olarak sordum kendisi yanıt gönderdi. Bizzat test ettim ve gerçekten sorun çözüldü. Çözümü paylaşıyorum:
     

    1. Open /AIO/grub/grub.cfg.
    2. Delete these lines:
    fucksb -i
    fucksb --off
    
    1. Save the file then try again.

    Thanks!

  5. crasadure, 20.09.2020 - 19:51 yazdı:

    O zaman AIOCreator.exe yi çalıştırıp SETTINGS-->Default Bootloader in UEFI Mode --> Windows Boot Manager olarak ayarlayın ve öyle kurulumu deneyin

    bootmanager.jpg

    yada BIOS tan Secure Boot=Disabled olarak ayarlayın ve kurulumu o şekilde yapın

    Hocam tekrar merhabalar. En son sorunsuz olarak kullandığım versiyondan itibaren çıkan tüm sürümleri indirdim ve tek tek denedim. Sırası ile yazıyorum.
    - AIO Boot v0.9.9.8 - SORUNSUZ
    - AIO Boot v0.9.9.9 - SORUNSUZ
    - AIO Boot v0.9.9.10 - SORUNSUZ
    - AIO Boot v0.9.9.11 - SORUNLU
    - AIO Boot v0.9.9.12 - SORUNLU
    - AIO Boot v0.9.9.13 - SORUNLU
    - AIO Boot v0.9.9.14 - SORUNLU

    ilk sorun çıkaran sürüm AIO Boot v0.9.9.11. Changelog' da şöyle bir detay dikkatimi çekti. github da yazılan ayrıntılardaki şu 2 madde: 
     

    • Removed Super-UEFIinSecureBoot-Disk preloader and its CER.
    • If Secure Boot is on, you need to enroll this certificate file from Mok Manage (Enroll key from disk): /EFI/ENROLL_THIS_KEY_IN_MOKMANAGER.cer.

    Yazı da belirtildiği şekilde, eski usul hash olarak değil,  key olarak .cer dosyasını gösterdim ancak kurulumun sonunda yine hata aldım. Ayrıca bu hata sadece secure boot açıkken meydana geliyor. Kimse böyle bir sorun yaşamıyor ve ben mi yaşıyorum sadece anlayamadım.

  6. crasadure, 6 saat önce yazdı:

    Windows kurulumunu entegre yöntemi ile mi yoksa direkt ISO dosyasını göstererek mi yapıyorsunuz?Ayrıca ISO dosyasını flash bellektenmi yoksa dahili diskiniz üzerinden mi gösteriyorsunuz?

    v0.9.9.10 (08.09.2020)

    Install Windows from ISO: Fix could not create system partition on disk (Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition). Haven’t tried in UEFI mode. See here.

    Eğer ISO üzerinden kurulum yaptıysanız ve bu sorun oluyorsa o zaman Aiocreator.exe ile ISO dosyasını multiboot a entegre edin ve o şekilde kuruluma devam edin. Sorun çözülecektir.

    Hocam entegre ettiğimde de, isoyu seçerekte iki türlü denedim. legacy mod da sorunsuz kuruyor ama legacy kapalı, uefi ve secure boot açıkken kurulumun en sonunda, tam yeniden başlatma kısmına gelmeden bu hatayı verip yüklemeyi kesiyor.

  7. Arkadaşlar selamlar. Konuları çok fazla takip etmiyorum. Ancak son mesajlarda da bu konu ile ilgili pek bir içerik bulamadım. 17.09.2020 tarihli güncellemeyi uyguladım. windows kurulumunda yeniden resimdeki hata ile karşılaşıyorum. harddiski tamamen sıfırladım. aiobootu sıfırdan harddiske yükledim. hiç bir değişiklik yapmadan msdn sürümünü entegre ettim. uefi modda yine aynı hata ile karşılaşıyorum. Bu aioboot' tan kaynaklanan bir hata mı, veya çözümü var mı?

    20200903_203401.thumb.jpg.2362ac412a7c1b07a615adf6b767eb08.jpg

  8. crasadure, 30 dakika önce yazdı:

    Video47-AIOBOOT Arkaplan ve Tema Değiştirme

    Video47_Gerekli_Dosyalar: https://drive.google.com/file/d/1pcO5lwKjXDVLphroPZdN7xXzWlBavbpC/view?usp=sharing

    Secure boot u kapatarak deneyin lütfen

    Hocam şimdi sorunu çözdüm. Secureboot ile hiç alakası yok. Şöyle çözdüm. Diski tamamen silip sıfırdan aioboot kurulumu yaptım ve düzeldi. Sanırım güncelleme hatalı yüklendi veya bir sorun oluştu. Şu an sorunsuz çalışıyor.

    • Thanks 1
  9. AioBoot en güncel versiyonu kullanıyorum. Ancak msdn ISO lar dahil hangi ISO' yu entegre edersem edeyim;
    -Uefi açık, Secure boot aktif
    -Legacy boot tamamen kapalı
    şeklinde tüm kurulumların en son kısmında ek'e bıraktığım resimdeki gibi hata alıyorum. bir çözümü var mıdır?

    20200903_203401.jpg

  10. MOTUN, 4 saat önce yazdı:

    sizin hazırladığınızı kastetmemiştim. yukarıdaki mesajınızda gördüğünüzü söylediğiniz sistemi kastetmiştim :) benimki sadece bir tahmin tabiki.

    gömülü bir unattend varmıdır bilmiyorum ama yüzeysel olarak bir ayar dosyası görememiştim. neyse hep bir soru işareti olarak kalacak aklımda :) teşekkürler cevaplarınız için.

     

    akillialtay1995, 2 saat önce yazdı:

    Hocam olmuyor ise olmuyordur. Fazla zorlamaya ve kurcalamaya gerek yok.

    görünen öyle sanırım hocam :) sağlık olsun ^^

  11. Şimdi sanırım senin idrak yollarında bir problem var. İki tık zor gelmiyor anladın mı canım kardeşim. Sadece aklıma takıldı ve herşeyi customize edebilmemize rağmen neden buraya müdahale edemiyoruz diye merak ettim ve bilgisi olan arkadaşlara sordum. Yardımcı olmayacaksan yazma, sana zorla birşey sormadım. Terbiyesizliğin alemi yok.

    KHEDIRA, 15 saat önce yazdı:

    millette ki dertlere bak anasını satayım ya iki tık zor geliyor neymiş istanbul seçili gelsin. kardeşim çok mu zor oradan istanbul'u seçmek ? ne enteresan insanlar var ya hey Allahım 

     

     

    Hocam msdn sürümü üzerinden ayarları, güncellemeleri vs yapıyorum. 

    MOTUN, 14 saat önce yazdı:

    belki söylediğiniz o sistem sysprep ile oluşturulmuş bir install.wim kullanıyordur :) aklıma başka da bir şey gelmiyor.

     

    • Like 1
  12. EgeGrkn, 17 dakika önce yazdı:

    bios ayarlıysa ve internete bağlı olduğun halde çıkmıyorsa heralde yapıcak birşey yok hocam

    Ya çıkıyor çıkmıyor diye birşey yok. Listede görünüyor. Ama ilk geldiği ekranda direk istanbul gelsin. Onu anlatmaya çalışıyorum. Konunun başında paylaştığım resimdeki gibi direk atina olarak değilde istanbul ayarlı şekilde default gelsin :)

  13. Hocam bütün updateleri yapıyorum onda bi sıkıntı yok. Listede istanbul gmt3 te var. Buraya kadar herşey normal. Sadece o seçim ekranı ilk geldiğinde atina değilde istanbul default olarak çıksın diye uğraşıyorum.

     

    EgeGrkn, 38 dakika önce yazdı:

    NTLite ekranında oobe kısmından ist olarak ayarla. o ekran gelmez bile. ist+3 olarak asla görünmeyecek gerekli setup dosyaları windows tarafından güncellenmediği için.

    birde ntlite ekranında saat servisini otomatik yap. kendisi düzelir oturum açınca. ek bir ayara bat dosyasına reg dosyasına ihtiyacın yok.

     

  14. Bu güncellemeyi eklediğimde saat dilimi sormadan direk geçiyor :(

     

    MOTUN, 19 saat önce yazdı:

    kb4468323 güncellemesini dism ile ekleyip isonuzu oluşturursanız isteğiniz yerine gelir. ya da bu güncellemenin yerini alan ve her ay çıkan aylık kalite bilmemnesi güncellemelerini de ekleseniz aynı işi görür.

    AOV13r.png

    Hocam unattend.xml hazırladığımda sormadan direk geçiyor. Bunu yapabilirim doğru, ancak hem o seçenek gelsin, hemde default olarak atina yerine istanbul gelsin istiyorum. Örneğini daha önce gördüm ve merak ediyorum nerden değiştiriliyor diye amacım bunu öğrenmek. Aslında çok önemsiz bişey ama işte insan takınca takıyor :)

    esdizayn, 20 saat önce yazdı:

    unattended.xml de sanırım yer alıyor bolge dil ayarları ordan ekleyip atarsan secim yapmadan kurulumda yer alır.

     

  15. Herkese merhabalar. Forumda ve farklı sitelerde aradım ancak bir netice elde edemedim. Windows 7  kurulumunun yüklemesinin hemen ardından gelen önayar ekranında saat dilimi seçimi geliyor. Ancak o kısım default olarak GMT2 Atina,Bükreş olarak geliyor. NTLite üzerinden tüm updateleri yaptım ancak o kısmı nasıl default olarak GMT3 Istanbul yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Bilen veya bilgisi olanlar, o seçimin nasıl değiştirebileceğimi söyleyebilirlerse çok sevinirim. O ayarın ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

     

    atina.PNG

  16. Merhaba değerli arkadaşlarım ve üstadlarım. Windows' un her çeşidinden isolar arkadaşlarımızın büyük emeği ile forumda paylaşılıyor çok şükür. 
     Bu sabah kalktım vmware üzerinde bir windows server kurayım dedim malum test vs yapıyoruz. Kurulum sonrası güncellemelerini yapmam vs 2-3 saat sürdü. Google amcamız üzerinde de aklıma gelen her çeşit aramayı yaptım sonuç nafile. Forumda' da arama yaptım ve server topic ine baktım. Bi arkadaş sadece 2008 ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapmış yaklaşık 5 partlık. Gerisi ise genellikle msdn sürümleri. 

    NTlite ile örnek olarak 2008 e güncellemeleri gömmeyi denemiştim bi kaç ay önce. 2008 i windows 7 gibi algıladığı için çok alakasız güncellemeler indirip bunlarında bir kısmını import ederken hatalar veriyordu. şimdi 2012 r2 essential kuruyorum. 200 küsür güncelleme ve yaklaşık 3gb bir download yapıyor. Bunların güncellemeleri içine gömülmüş veya, her iso için ayrı ayrı güncelleme dosyaları arşivlenmiş bir kaynak bulabilir miyiz?  Çok faydalı bir paylaşım olacağına inanıyorum şayet böyle bir kaynak var ise.
     

  17. crasadure, 7 saat önce yazdı:

    Uzaktan yardim için mesaj attım...inşallah sorunu çözeriz

    @crasadure hocam sağolsun uzaktan destek ile epey bir efor sarfetti. Sanal üzerine büyük çabalar sonucu sorunsuz şekilde kurduk. Hemen ardından fiziksel bir makinede denedim ve sanalda aldığım hataların hiç birini almadım. Yani aslında herşeyi problemsiz olarak yapmışım. Meğerse sanalın verdiği hata yanıltmış beni. @crasadure hocam hakkını helal et tekrardan :)

    • Like 1
  18. Merhabalar. Uzun uzun araştırdım epey okudum ama aradığım sorunun cevabını yada yaşadığım hata ile ilgili birşey bulamadım veya anlatıldı ben anlamadım :)
    Ben multiboot olarak harici hdd kullanıyorum. Anlatıldığı gibi 2ye bölüp 70gb fat32 kalanını da programları atmak için ntfs ye çevirdim.

    Tüm Windows kurulumları ve diğer yardımcı programları falan ekledim derken Vmware üzerinde legacy modda bir hata ile karşılaştım. Hata şu:
    Uefi modda bölümlenmemiş harddiske yeni diyip alan belirleyip ok dediğimizde önyükleme için ekstra 3 tane daha partition oluşturuyor.
    Ancak legacy modda da aynı şekilde yeni diyip alan belirleyip ok dediğimizde 1 tane yaklaşık 500mb lık partition oluşturması gerekirken oluşturmuyor ve mbr kaydını harici diske yazıyor. hariciyi söküp windowsu açmaya çalıştığımızda ise mbr kaydı olmadığı için "operation system not found" hatasını veriyor.

    uefi on.PNG

    1.PNG

    2.PNG

    3.PNG

    4.PNG

    legacy on.PNG

    1.PNG

    2.PNG

    3.PNG

    4.PNG

  19. Sorunu halledebildim. Sürekli olarak Hiren veya Active Boot' un kendi içerisindeki bcd dosyalarını editleyerek koyduğumda hata alıyordum. Bu kez daha önce çalışan windows bcdlerinden birini adını değiştirip sadece koyduğum wim dosyalarının yolunu ekledim ve lst dosyalarınıda buna göre güncelledim. Sorunsuz açılmaya başladı. 

  20. Tekrar merhabalar. Aslında biraz yanlış belirtmişim. Uefi boot ta sorun yok. Ancak grub4dos a geçtiğimde sorun yaşıyorum. Grub4dos ve uefi için ayrı ayrı dosya kullanmak istemedim. İki tarafta wim dosyasını çağrıştırsın istedim.

    .lst dosyasına koyduğum komut şu şekilde 

    title AOMEI Backupper Technician 3.2\n
    debug off
    map --mem /boot/bootmgr (rd)
    cat --hex --skip=0xE28 --length=0x1200 --locate=\x74\x3\xE9\x8\x0\x39\x56 --replace=\xEB\x8\xE9\x8\x0\x39\x56 (rd)+1
    cat --hex --skip=0x54694 --locate=C\x00D --length=3 (rd)+1 && set offset=0x54694
    cat --hex --skip=0x54733 --locate=C\x00D --length=3 (rd)+1 && set offset=0x54733
    write --offset=%offset% (rd)+1 C\x00k
    chainloader (rd)+1
    root ()

    Windowslar ve belli başlı uygulamalar wim dosyasıyla çalışıyor. Ekleme yaparken yaptığım değişiklik şu şekilde. Örneğin windows 10 home koyacaksam ona özel bir bcd dosyası yapıyorum ve iso içindeki wim dosyasının yolunu mesela bcp isimli bir bcd dosyası oluşturup kaydediyorum.  sadece "(rd)+1 C\x00k" sonundaki k harfini bcp nin sonundaki p harfi ile değiştirip kaydediyorum. windowslarda bu yöntem çalışıyor. Ancak bir türlü windows harici sistemlerde çalıştıramadım. Active Boot Disk ile uğraşıyorum sabahtan beri. Ne yaptıysam legacy boot tarafında wim dosyası ile boot edemedim.

  21. Üstatlar merhabalar. UEFI ve Grub4dos tümleşik bir multiboot hazırladım. Herşey iyi güzel. Ancak bazı sıkıntılarım var. Örneğin hirenbootdvd indirdim. içerisindeki wim dosyasını belirli bir klasöre attım ve çağrılan dosyaların yollarını vs yazdım. ancak boot ekranına geçtiğimde " Windows cannot verify the digital signature for this file"  hatası alıyorum. Araştırdım ancak herkes kurulu windows' un dosyasını düzenliyor bcdedit komutu ile. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  22. ap sürücüsü yazmaya karşı korumalı. zaten hatayı verdiğinde detaylara baktığımda appcrash hatası vermiş. bu gizlediği sürücüyü açığa çıkartabilmek yada unlock edebilmek için herhangi bir uygulama biliyormusunuz. ister windows adına ister bootable bir cd den hiren gibi bir uygulama biliyorsanız o da işime yarar. resimler arşiv niteliğinde. geçmişten bugüne. hdd umrumda değil. tek sıkıntım veriler..

  23. Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar dilerim. Mikrobox Biyometrik Parmak İzi okuyuculu bir harici diskimiz var. Resimlerimizi bu harddiskin berbaberinde gelen parmak izi ve parola korumalı yazılım ile şifreledik. yazılım 250gb diski 150gb şifreli alan ve 100gb public yani korumasız olarak otomatikmen 2 ye böldü.

     

    2.jpg

     

    Resimde görüldüğü gibi AP ve Public Yazılımın diski 2 ye bölmesinden sonraki hali. AP içerisinde FingerVerify.exe hata veriyor. 

     

    3.jpg

     

    1.jpg,

     

     

    diski sorun bu şekilde. Vista, XP ve Windows 8.1 de her türlü uyumluluk ayarı ile denedim ama sonuç nafile. FingerVerify ana alanı gizleyip 15mb civarında yazmaya korumalı bir alan oluşturmuş. Hangi yolu izleyeceğimi bilemiyorum.

    Arkadaşlar dosyaları bi şekilde almam gerekiyor. Belki başına daha önce gelen biri vardır. Bu sorunu aşıp unlock edebilecek bir program varmı? Yardımınızı bekliyorum.

×
×
  • Create New...