Jump to content

djlazo31

Üye
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Çorlu - İST. Güneşli
  • Pc olsun da yaparız bişeler :D

Recent Profile Visitors

556 profile views

djlazo31's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1.     Termal macunu da termal padleri de yeni değiştirdim. Fan temizliğini de 15 gün kadar önce yaptım ısınma sorunum şuan kesinlikle yok. Hatta çok rahat saatlerce GTA 5 oynayabiliyorum sorun olmadan. Donanımsal olarak ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Tek sorun batarya takılıyken adaptör laptoba elektrik vermiyor ve kendini korumaya alıyor. Pili söküp adaptörü taktığımda şarj da oluyor pc sorunsuz açılıyor da hatta pilde 2-3 saat laptobu kullabiliyorum bile. Ama pilin şarjı bittiğinde mecburen laptobu tamamen kapatıp pili sökmem gerekiyor. Bu da sürekli bilgisayarı açık tuttuğum için bana eziyet gibi geliyor.
  2. Bu sorun sonradan oldu ama sebebi ne olabilir ki ? Teknik bilgiye hakimim. Dedigim gibi pili sarja takinca sorunsuz sekilde sarj oluyor ve 2-2.5 saat kullanabiliyorum.Sarj soketinde sorun yok yeni degistirdim. Anakartin neresini kontrol etmem lazim. Bu sorun sonradan oldu ama sebebi ne olabilir ki ? Teknik bilgiye hakimim. Dedigim gibi pili sarja takinca sorunsuz sekilde sarj oluyor ve 2-2.5 saat kullanabiliyorum.Sarj soketinde sorun yok yeni degistirdim. Anakartin neresini kontrol etmem lazim.
  3.     Laptobu kapatıp pili söktüğümde ve adaptörü takıp pili öyle taktığımda pil şarj oluyor. Çözemedim bu sorunu şase olsa sorun çıkarmaz mı oyun oynarken veya laptop ağır yüke bindiğinde? 
  4. İyi akşamlar. Packard bell Easynote TS11HR-500TK modelli laptobumda pil laptop açıkken şarj edemiyorum pili şarj edebilmek için laptobu kapatıp bataryayı söküp adaptörü bağlayıp bataryayı tekrar takınca şarj edebiliyorum. Pil bozuk desem Laptobu %100 doluyken 2-2.5 saat çalıştırabilen pil bozuk değildir diye tahmin ediyorum. Adaptörü söktükten sonra şarj etmek için geri taktığımda adaptörün ışığı sönüyor kendini korumaya alıyor. 1-2 dk fişten çekince adaptör çalışmaya devam ediyor. Ama  bataryayı sökmeden adaptör pili şarj etmiyor. Belki şarj soketi sıkıntılıdır diye düşündüm ve sarj soketini de değiştirdim. Pili laptobu kapatmadan şarj edemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında fikirlerinizi bekliyorum.
  5. Sizin sorununuzu ben de yaşıyorum fan son hızında normal şartlarda dönmüyor. Benim Packard Bell TS-11HR-500tk model laptobumda Acer Aspire 5755G anakartı taktım orjinal anakartım arızalandığı için. Acer FanController diye bir program yayınladı. Ben onu kullanıyorum iki opsiyonu var Full ON'u seçtiğiniz de fan her durumda son hızında dönüyor. Bu Proragramı indirmenizi tavsiye ediyorum çok işe yarıyor gerçekten oyuna girecekken full on yapıyorum ve ısınma olmadan oyunumu oynuyorum. Sizin laptobunuzun kasası benim cihazımla aynı ama ben acer anakartı kullanıyorum. Sizin cihazınızda çalışırsa sorununuz çözülür.
  6. merağımdan belki ekran kartı yoktur deyip laptobu bile söktüm baktım anakarta nvidia ekran kartı var anakartta gömülü olarak. Ama ne yaptıysam çalışmıyor.Yeni anakart inşallah sorunsuz olur ve bu dertten kurtulurum
  7. yeni anakartı yarın akşam montajlayınca inşallah sorun olmazsa bunu geri kargolıycam. Isıtma gibi riskli bir işe girişemem
  8. Yazdıklarımı tam olarak okumadınız galiba temizlik yaptıktan sonra hiç açılmadı ve anakartı değiştrmek zorunda kaldım. Yeni aldığım anakart da nvidia ekran kartını ne bios ta ne de aygıt yöneticisinde Nvidia Gt630M yok. Ben nvidia ekran kartını aktıf etmeye çalşıyorum. Zaten anakart değişimini yapan firma bana yarın başka bir anakart gönderecek. O anakartın montajını yaptığımda inşallah sorunlar çözülür ve kurtulurum bu dertten 1 aydır bu laptopla uğraşıyorum. Sıtkım sıyrıldı artık ;(
  9. bios guncelleme yaptim duzelme olmadi ancak. Aklima tek bir ihtimal geliyor nvidia ekran kartinin VBIOS unu guncellesem duzelme olabilir mi acaba ? VBIOS u nasil guncelleyeceğim hakkinda yardim edebilecek var mi ?
  10. az önce konuştum 3 seçenek sundu bana istersen 630m li sağlam olduğundan emin olduğum başka bir anakart kargolayayım sana dedi, istersen intel ekran kartlı başka bir kart yollayayım nvidiayla bir daha uğraşma dedi, hiç olmazsa iade alayım dedi.   Yarın başka bir anakart göndercek bana, inşallah o anakrtı takınca sorunsuz kullanabilirim.
  11. Takılı olan anakart acer aspire 5755G modelli piyasaya i7 işlemci ve gt630m ile sürülen modelin anakartı. Acaba sadece dahili ekran kartı mı var acaba dedim meraktan klavyeyi söktüm ekran kartı chipseti karşımdaydı. Nvidia chipseti gömülü olarak var anakartta ama çalışmıyor ve donanım olarak pc tanımıyor. Ekran kartının chipseti arızalı olsa ısınma donma mavi ekran hatası vermez mi ?
  12. gorebildigim kadariyla en karti chipseti var anakartta ama tamir gormus ekran karti chipseti degistirilmis belli ediyor kendini. Şimdi bu ekran kartini calistirabilirmiyim ? Yoksa hic bir yolu yok mu ?
  13.   aygıt yöneticisinde Nvidia görünmüyor ki , nvidia ile alakalı bir kurulum yapmaya çalıştığımda pc de nvidia ekran kartı takılı değilmiş gibi hata alıyorum.
  14. denedim. Dünden beri uğraşıyorum Nvidia driveri hiçbir şekilde kurmuyor. Acerin sitesinden indirdim, packard bellin sitesinden indirdim, nvidia nın sitesinden indirdim. Yok driveri kurmak için gerekli donanım bulunamadı diyor.
  15. İyi günler. Geçtiğimiz günlerde Packard bell marka İ5 2410M işlemcili nvidia 540m ekran kartlı bir laptop aldım 2. el olarak. Aldıktan sonra Cpu fanı tıkalı olduğu için fan temizliği ve termal macun değişimi yaptım. Yaptıktan sonra laptop normal olarak çalıştı bir de oyun testi yapayım dedim oyunu açtım 5 dk oynadıktan sonra laptop kapandı ve bir daha açılmadı. Tamire verdiğim de kuzey köprüsünde statik elektrikten dolayı arıza oluştuğunu ve tamir olsa bile çok sağlıklı olmayacağını söylediler bana. Bende anakart değişimi yaptım Acer aspire 5755G modelin anakartını taktırdım. Kasa ve anakart aynı olduğundan uyum sorunu olmadı. Ancak Laptonu teslim aldığımda laptop Nvidia görmüyor sadece intel hd 3000 olan dahili ekran kartını görüyor ve normal işlemlerde sorunsuzca çalışıyor. Ne kadar uğraşsam da nvidiayı görmedi pc win 8.1 kurdum , win 7 kurdum nafile biosa baktığımda orda da nvidia görünmüyor. Bios güncelleme yaptım. Yok çözüm bulamadım. Bana tamiri yapan arkadaşla irtibata geçtiğimde farklı bir hdd ile sistem kurulumu yapıldığını ve tüm testlerden sorunsuz geçtiğini söylediler bana. Hatta istersem iade alabileceklerini , tekrar anakart değişimi yapabileceklerini bile teklif ettiler. Merağımdan laptobu söktüm belki harici ekran kartı olmayan bir anakart modeli takılmıştır diye laptobu açtım baktım nvidia ekran kartı anakartta gümülü olarak mevcut. Biosta vga switchable olarak seçili. Vga bios lara baktığımda Vga Bios Version : intel V2119 Vga Bios Version (PEG): intel V2119 normal olsa Vga bios version PEG sekmesinde nvidia gt 630m ekran kartımın versiyonunun görünmesi gerekiyor. Şuan aygıt yöneticimde de biosumda da nvidia ekran kartımı göremiyorum. Bilgisayarım İntel hd3000 ekran kartımla sorunsuz olarak çalışmakta. Görselleri de vereceğim ek olarak. Bu sorunu çözmem de yardımcı olabilir misiniz ?
×
×
  • Create New...