Jump to content

cangiz

Yeni Üye
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cangiz

  1. dostum tablete gene bu siteden daha önce indirdiğim win8.1 versiyonlarından normal (64bit) olanını yükledim biostaki keyi girdim en sonunda kabul etti. meğer benim exper tablet ne win8 pro ne de single language imiş demekki. Ben hemen format çekip diskin bütün partlarını silmiştim. Ama orijinal keyi bir türlü geçerli olmuyordu.   Yani exper easytab alanlar ister win8i win8.1 e güncellesinler(o da bir çırpıda olmuyor) yada direk win8.1in uygun versiyonunu kurup (kurarken key girmeyip atlayın) sonradan Windows üzerinden key girerek sistemi etkinleştirsinler. Benim gibi günlerce boşuna uğraşmayın. Bu arada sistemin gayet güzel ve harddiskte az yer kaplıyordu malum ssd disk olunca gigabaytlar baya önemli oluyor.
  2. secure boot enabled yaptığımda bir pencere çıkıyor ve bios devam etmiyor.   1. usb hdd ör:kingston 2.ata hdd00 3.windows bootmanager   bunlardan hangisini enterlarsam enterlıyım işlem yapacakmış gibi oluyor ama pencere gene geliyor. Bende tab tuşuna basarak bios setup a girdim biraz daha seçenekleri karıştırdım ama olmadı. sonuçta bu seçeneği enabled yapınca bazı bölümler otomatik disabled oluyor. Flashı görüyor ama açmıyor. Ama normal ayarlarda kurulum ekranı çıkıyor. Bir de benim tablet win8 pro olarak geldi bunu kursam en son biostaki keyi kabul etmez mi acaba? şimdiden teşekkürler. Neyse daha fazla dayanamayıp sistemi normal bios ayarları(secure boot: disabled) ile kurdum. windowsu etkinleştir dediğimde çevrimiçi ve telefonla etkinleştir seçenekleri çıkıyor. çevrimiçinden etkinleştir dediğimde "Windows etkinleştirilemiyor. daha sonra tekrar deneyin" yazısı çıkıyor. Diğeri nasıl oluyor denemedim.
  3. Bir şey keşfettim. Temayı değiştirince(embedded)yaptım Masaüstünden ie ı açabildim. EASM int kısayolunu denedim. Pencere açıldı ama hiçbirşey gelmedi Ve hepsinden önemlisi ie hala çok tıkanık. Aynısını operada yapıyorum nerdeyse anında oluyor herşey. (Bu arada ilk mesajımdan beri restart yapmadım onu da deniyeceğim)
  4. Evet operayı kurdum. Artık internet işkence olmaktan çıktı. Gayet iyi ve hızlı. Çok ufak bir sorun daha var dil çubuğu kısmında TR yerine ufak bir ? var. Dil çubuğu yardımı yani. şimdi bunu düzeltmeye çalışıcam. Sistemde başka da bir aksaklık yok gibi. Emeğin için teşekkürler.
  5. 1 Virüs o kadar da önemli değil hocam. exe dosyasını yenisi ile değiştirip sorunu hallettim. Kurulumu da hızlı ve hatasız bir şekilde yaptım. Yalnız windows ve driverları tamamen kurduktan sonra iexplorerı tıklayınca açmadı. Her tıkladığımda masaüstüne kendi kısayollarını attı. Ben de hazırladığın EASM int kısayolundan internete bağlanayım dedim o zamnda yazdır seçeneği yazıcı ayarları falan çıkıyor. En son BAŞLAT-->PROG-->IE denedim internet açıldı ama çok yavaş ve tıkanık yani şuan kelimeleri yazarken yazdığımı görmek için bir saniye bekliyorum diyebilirim. kelimeleri silerken de aynı Bu sorunu nasıl çözebiliriz. Bazen ie lazım oluyor. Şimdi operayı kurup deneyeceğim.
  6. şu format programında virüs var galiba. İnternetten temizini bulup sistemi kurucam en kısa zamanda [img]http://i46.tinypic.com/2h5iubk.jpg[/img]
  7. Aslında EKE58 arkadaşın yeni çıkaracağı sisitemi bekliyordum ama dayanamadım ve senin sistemi kurdum. Gayet güzel olmuş. CDye açılış menüsü eklemen hoşuma gitti. Yalnız default olarak gelen temada yazı karakterinden midir boyutundan mıdır nedir cümlelerin sonu gözükmüyordu ben de temayı değiştirdim sorun çözüldü. Şu an bu sistemden yazıyorum. Görev çubuğunda sidebar, avira,smart defrag gözüküyor ve sadece opera açık. Ram kullanımı 609 mb. Operayı da kapatınca 436 mb oluyor. Genel olarak memnun kaldım, eline sağlık, iyi çalışmalar.
×
×
  • Create New...