Jump to content

yasesa

Üye
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by yasesa

  1. AutoPlay Media Studio versiyonuyla alakalı ola bilirmi. Siz hangisini kullaniyorsunuz. Birde win 8 64bit te deniyorum. Bunlarda sorun ola bilirmi
  2. apz dosya linki http://www.dosya.tc/server29/GAHSuv/yasesa.rar.html çok küçük ve basit bir şeyi bile yapamadım. :(
  3. File.Run("AutoPlay\\Docs\\google_chrome\\setup.exe", "", "AutoPlay\\Docs\\google_chrome", SW_SHOWNORMAL, true); bu şekilde yaptım ama yine beklemeden diğerlerine geçiyor acaba benim katılımsız kurulum programlarda sorun ola bilir mi. Merhaba; biraz önce Silent Setup Box 0.4 indirdim ve onda denedim. bendeki katılımsız programların hepsini ona attım ve kurulumu gayet başarılı bir şekilde yaptı. hepsini sıraya kurdu. sanırım ben bir yerde hata yapıyorum. nerede yaptığımı bir türlü bulamadım :(
  4. Merhaba; Ben AIO yapıyorum ve  kurulumları sıra ile yaptırmak istiyorum ama bazı kurulumlar bitmeden diğerleri başlıyor bazılarında bitmesini bekliyor bitince diğeri kurulama başlıyor. nedeni ne ola bilir.   result = File.Run("AutoPlay\\Docs\\klm_codek\\setup.exe", "", "", SW_SHOWNORMAL, true); -- bu kurulumun bitmeden diğerlerine geçiyor     result = File.Run("AutoPlay\\Docs\\java\\java.exe", "open", "", "", SW_SHOWNORMAL, true); -- bu kurulumun bitmesini bekliyor.   bu sorunu nasıl düzelte bilirim.  
  5.   bende şimdi tam onu soracaktım :) teşekkür ederim.  :)
  6. teşekkür ederim. iyiki varsınız :)
  7. result = File.Run("AutoPlay\\Docs\\vlcplayer\\setup.exe", "", "", SW_SHOWNORMAL, true);   yukarıdaki kodla bazı programları çalıştıramıyorum.  essential winrar ve benzeri birçok program çalışıyor ama bazı programları da çalışmıyor.   başka bir şekilde çalıştırmak mümkün mü. neden bazı programları bu kodla çalıştıramıyorum.    bir türlü neden çalışmadığını çözemedim.   yardımlarınızı bekliyorum. :(  
  8. Merhaba arkadaşlar; Ben format sonrası kurulum programına yani otokura Office eklemek istiyorum seçtiğimde bütün programlarla Office de kurması lazım ama ben bulamadım. Her yerde sizin verdiğiniz gibi seçmeli Office kurulum var onları da ekleyemiyorum. Office kurulumu başlayınca bende nasıl kurmamı soruyor full mü normal mi gibi 7 seçenek çıkıyor.   Bana WORD EXCEL VE POWERPOINT olsa yeter. yani bana hiç bir şey sormadan bu üçünü kurup aktivasyonunu yapacak Office lazım. şimdiden teşekkür ederim
  9. ben şöyle bişey yaptım ve çalıştı. CheckBox ların hepsine TextFile.WriteFromString("AutoPlay\\Docs\\liste.txt", "1. Program \r\n", true) -- program adını txte yazdır kur butonuna cGet1 = CheckBox.GetChecked("CheckBox1") cGet2 = CheckBox.GetChecked("CheckBox2") cGet3 = CheckBox.GetChecked("CheckBox3") liste = TextFile.ReadToString("AutoPlay\\Docs\\liste.txt") --burda txt deki verileri liste değişkenine aktarılıyor. if cGet1 or cGet2 or cGet3 then -- eğer herhangi biri seçilmişse Dialog.Message("Notice", liste, MB_YESNO, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1); --burdada listenin içeriği gösteriliyor. end TextFile.WriteFromString("AutoPlay\\Docs\\liste.txt", "", false) --burdada txt dosyasının içerisi temizleniyor. kabaca buşekilde yaptığımızda çalışıyor. benim bulduğum yöntem bu. başka yolu varsada sanırım beni aşıyor.
  10. [quote name='gaffurtr' date='18 January 2012 - 13:27 ' timestamp='1326893228' post='1142487'] Dialog message yerine listbox kullan bence hem tasarım olarak ve algoritma olarak kolaylık sağlar [/quote] küçükte olsa bir örnek vere bilirmisin. ben listbox hiç kullanmadım verdiğin örnekten mantığını çözmeme yardımcı olur.
  11. [quote name='ReaLyMaN' date='18 January 2012 - 12:50 ' timestamp='1326891025' post='1142477'] onun için kontrol etmen lazım.Mesela [/quote] 1 tane CheckBox olursa sorun yok onu yazdırıyorum. sorun 5 tene olursa ve seçili olanların hepsini tek Dialog.Message ile gösteremeye kalkınca karışıyor. 5 proğramdan 3 seçili ise nasıl yapılacak orası çok karışık. örneğin 5 ayrı proğramdan 1,3,5 seçil olsun diyalog meajda 1. proğram 3. proğram 5. proğram arada boşluk bırakmadan yazdırmak çok zor.
  12. mesaj = CheckBox.GetText("CheckBox1"); mesaj2 = CheckBox.GetText("CheckBox2"); mesaj3 = CheckBox.GetText("CheckBox3"); Dialog.Message("Notice", mesaj.."\r\n"..mesaj2.."\r\n".."mesaj3, MB_YESNO, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1); bu şekildede yaptım ama 2 ayrı sorun var 1. sorun seçilsede yazıyor seçilmesede yazdırıyor proğramın insimini. bunu aşmak kolay oldu if ile bu sorun kolayca aştım. seçli değilse atlıyor. 2.sorun Dialog.Message mesaj, mesaj1, mesaj2 gibi sıra ile yazdığım için buseferde eğer seçili değilse mesajda o satırda boşluk kalıyor örneğin. 1. proğram 2. proğram 4. proğram 3. proğramı seçedeğim zamanda yukardaki gibi yazıyor seçmediklerimin yerinde boşluk kalıyor.
  13. [quote name='ReaLyMaN' date='18 January 2012 - 12:14 ' timestamp='1326888854' post='1142428'] Biraz söyle örnek projelere baksan.Tam anlamıyla dediğin yapılır da bir ön hazırlık vs. Lazım [/quote] ben baya bir örnek inceledim ama bunu kullanan kimse bulamadım. bende yapmaya çalıştım. bir kaç denemeden sonra benim gibi bilmeyen biri için zor bir iş olduğuna karar verdim. ama sonuçta başka yollada olsa istediğime ulaştım. eğer birgün buna örnek görür veya hazırlarsanız benimle paylaşın öğrenmek istiyorum. ilginiz için teşekkürler.
  14. [quote name='pilgetir' date='18 January 2012 - 11:36 ' timestamp='1326886571' post='1142409'] Şuanda ams yok yanımda ama Dialog.Message("Bilgi","Avafind\r\nOfiice\r\n"); diye yapabilirsin sanırım. [/quote] ben tek tek değil liste halinde hepsini birkerede göstermisini istiyorum. tabi seçili olanlarını göstermesini istiyorum. mesaj = CheckBox.GetText("CheckBox1"); Dialog.Message("Notice", mesaj, MB_YESNO, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1); bu şekilde yazdırıyorum. ama 5 tane olupta sadece [b]seçili olanlarının hepsini birde [/b]yazdırmaya geilince iş karışıyor birtürlü yaptıramadım.
  15. merhaba; kurulacak proğramları seçip kur butonuna basınca bir liste çıksın ve seçtiğim proğramların isimlerini yazsın ve bu proğramları kurmak istediğinizden eminmisiniz diye sorsun evet derseniz kursun. hayır derseniz bişey yapmadan proğramları seçtiğimiz sayfaya geri dönsün istiyorum. ben bunu Dialogs ile yaptım Dialog1 oluşturdum ve içine Paragraph1 yaptım ikitanede buton kodum. anasayfada seçtiğim CheckBox ları liste.txt içerisinde biriktiriyor kur butonuna bastığımdada Dialogs penceresi açılıyor ve orda Paragraph1 içnde seçmiş olduğum proğramlar listesini gösteriyor. bu istediğimi uzun uğraşlar sonucunda yaptım. ben bu işi Dialogs ile değil Dialog.Message ile yapmak istedim beceremedim. bu yapmaya çalıştığım şey [b]Dialog.Message[/b] ile yapmak mümkünmüdür. benim Dialogs ile yapmış olduğum apz linkini veriyorum.. http://www.mediafire.com/?mdzizmwwjon teşekkür ederim.
  16. çok teşekkrü ederim. sayenizde bu işi öğrenecem. tabi sorulaımla sizi bıktırmazsam. tekrardan teşekkür ederim.
  17. [quote name='ReaLyMaN' date='16 January 2012 - 19:33 ' timestamp='1326742393' post='1141717'] Dediğin bu mu ? Tam nedemek istediğini anlaymadım da Progress.SetText("Progress1", kurulan.." / "..ntoplam) [/quote] evet bu ama bukadar basit olamamalıydı. ntoplam.. ile ..ntoplam arasındaki fark nedir. ben hep ntoplam.. şekilnde kulanıyordum ve sadece bunu biliyordum. cahilliğimden dolayı bazen saçma sorular soruyorum sanırım.
  18. hayırlı akşamlar.. arkadaşlar iki adet değişkenim var bunlardan birtanesi ntoplam ntoplam proğramımdaki seçilen proğramların sayısını tutuyor. Progress'e seçilen proğramların sayısınız aşağıda olduğu gibi yazdırıyorum Progress.SetText("Progress1", ntoplam.. " Adet Proğram Seçtiniz...") ikinci değişkenimde kurulan her proğram kurulduğunda 1. proğroğram kuruluyor. 2. proğram kuruluyor şekilde yazdırıyorum. onuda gene aynı yöntemle. Progress.SetText("Progress1", kurulan.. ". Proğram Kuruluyor....") benim beceremediğim kısım ise. Progress kurulan.. / ntoplam.. şeklinde yazdıramam. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
  19. [quote name='MostWanted' date='15 January 2012 - 15:50 ' timestamp='1326642623' post='1141117'] Yanlış yazmışsın.Öyle yazarsan her zaman doğru gözükür.Doğrusu böyle [code]if System.GetOSName() == "Windows 7" then -- Eğer işletim sistemi Win 7 ise CheckBox.SetEnabled("CheckBox35", false); end[/code] On preload'a on show'a on startupa istediğine koyabilirsin. [/quote] bende çalışmadığını yeni farkketim. tam düzelmeye çalışıyordum bir bakayım biri bişey demişmi diye. teşekkür ederim. hatamı düzeltiğin için.
  20. [b]if System.GetOSName("Windows 7") then -- Eğer işletim sistemi Win 7 ise CheckBox.SetEnabled("CheckBox35", false); end[/b] bu şekilde yazınca çalıştı teşekkür edeirim yardımlarınız için.
  21. [quote name='ReaLyMaN' date='15 January 2012 - 15:02 ' timestamp='1326639775' post='1141081'] osName tanımlamamışsn.çalışmaması doğal [/quote] if [b]osName == "Windows 7" then[/b] CheckBox.SetEnabled("CheckBox35", false); end koyu yazdığım yerde osName tanımlama yaptığımı zannediyordum birtane örnek vere bilirmisiniz.
  22. [quote name='pcusta_99' date='15 January 2012 - 14:56 ' timestamp='1326639368' post='1141077'] Sayfanın On Show evresine yazarsanız programı açtığınızda çalışacaktır. Her sayfada çalışması için, her sayfaya bu kodu yerleştirmeniz gerekiyor ama belki Global'dan da yapılabilir. [/quote] malesef onların hepsini denedim bu kodu yazmadığım yer kalmadı global, action veya page içerinde her yere yazdım. bir yerde bir terslik var ama olmuyor. bu kodu CheckBox içerisine yazdığımda ilk tıklama çalışmıyor. tıklamay kalkıştığımda disable oluyor. ben ise açılışta disable olmasını istiyorum. olmuyor.
  23. proğram ilk çalışmaya başladığında işletim sistemine baksın ona göre disable yapsın istiyorum. aşağıdaki gibi bir kod yazdım. bu kodu CheckBox içerisine yazdığımda tıklamadan çalışmıyor. global, action veya page içerisine yazdığımdada çalışmıyor. [codebox]if osName == "Windows 7" then -- Eğer işletim sistemi Win 7 ise CheckBox.SetEnabled("CheckBox35", false); end [/codebox] bu kodu proğram ik çalıştığında nasıl aktif hale getire bilirim.
  24. silip ing. yükleyince çalıştı. bugün iki üçü saatimi buna harcadım ama birtürlü olmamıştı hatta olmuyor diye konudu açtım. bütün sorun proğramdanmiş. buda bana bir ders oldu. kusura bakmayın sizleride boşuna meşkul etmiş oldum. hayırlı akşamlar. [quote name='ReaLyMaN' date='30 December 2011 - 14:25 ' timestamp='1325255100' post='1133812'] [center][color="#000000"]Ben genelde bunu kullanıyorum.Hem resim de konuluyor. [img]http://i.imgur.com/PtIIB.png[/img] [attachment=712:Tray.1.0.0.0.zip][/color][/center] [/quote] ben bunu en sonunda çalıştırdım ve kullanıyorum. yalnız birşey istediğim gibi değil. [b]ben kapatmak istediğimde proğramın (yani çarpıya bastığımda) kapatması. Minimize yaptığım zamanda tray icon olarak saklaması.[/b] bu proğram kapatmak istediğimde bile yani çarpıya bastığımda bile tray icon olarak saklıyor proğramdan çıkmanın tek yolu tray icon üzerine sağ tıklayıp kapatmak.ozaman çıkıyor. bu küçük bir değişikliği kodlarla oynayarak yapamadım. en sonunda çözdüm hep bir değişiklik yapacakmişim gibi kendimi şartlandırdım ve sorunu o şekilde düzeltmeye çalıştım sanırım ndan dolayı yapamadım. halbuki Global ın içerisindeki [codebox]function QueryAllowProjectClose() MinimizeToTray(); return false end[/codebox] kodunu kaldırmam yeterliymiş. arkadaşlar bu tray iconla ilgili sonkez soru soracam. tray icon daki menüden praoğramın değişik sayfalarını nasıl açtıra biliriz. 5 sayfalı bir proğramım var. tray menüde syfa1 diye bir menü den sayfa biri açtıra bilirmiyiz.
×
×
  • Create New...