Jump to content

radyofon

Üye
  • Posts

    1044
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by radyofon

  1. Şimdiye kadar bilirkişi olarak tespite gittiğim tv şikayetleri hep Philips smart tv'lerdi. Yazılım yönünden sorunlular. Güncelleme yapıyor veya durduğu yerde tv yazılımı bozuluyor, tekrar yazılım yükleniyor vs. vs. Fakat LG ve Samsung ile ilgili hiç bir şikayete rastlamadım.  Babam 45 yıl tv tamiri yaptı ve oradan da bilirim ki tüplü Philips tv'ler güzeldi. Fakat iş lcd'ye gelince Samsung ve LG derim. Zaten çoğu firmanın panelini de Samsung üretiyor. Sharp'ların da iyi olduğu yönünde duyumlarım var fakat piyasada yaygın olan markalar yönünden bakarsak LG ve Samsung.

    Alıntı

     

     

    • Like 1
  2. lord_figo18, 18.08.2020 - 01:14 yazdı:

    Play storeden güncelleyemiyor musunuz YouTube yi güncel sürümü sitelerde vardır aslında araştırmak gerek

    Maalesef, hata veriyor. Apk dosyası indirip yapsan da olmuyor.

    CEM0KA, 18.08.2020 - 14:24 yazdı:

    Root atılıp, Youtube kaldırılabilir ve düşük sürümleri yükleyebilir. Veya; Browser'dan izleyebilirsin. Armofly önerimdir (hem indiricisi var hem de reklam engelleme, en önemlisi de hızlı açılması)

    Onu da denemiştim. Düşük sürümle youtube maalesef açmıyor.

  3. Casper  TM105A tabletimde güncelleme yapamadığım için youtube açmıyor. Youtube versiyonu güncellememi istiyor fakat android yazılımı güncel olmadığı için güncel yazılım yüklenemiyor.  Söz konusu tablet intel atom işlemcili ve maalesef casper' ın sitesinde de güncelleme yok. Bu tablete casper firmware haricinde başka bir firmware yükleyerek android versiyonunu güncellemek mümkün olur mu?

  4. K1nq12, 13 saat önce yazdı:

    imalatçı firmalar 220 volt ile çalışan ürünlerinin kataloglarında bu ürünlerin 90-270 volt arasında başarıyla çalışacağını iddia ederler...

    her ürünün bir çalışma grafiği vardır,  bu grafikte sabit bir voltaj söz konusu değildir...

    oyuncular nasıl işlemciye overclock yapıyorsa, işlemci bunu kaldırıyorsa, firma buna razı ise...

    ben de bunun tersi olarak uzun ömür için voltaj düşürdüm...

    ve olumlu sonuçlar aldım...

    Madem ki öyle diyorsunuz siz bu şekilde uygulayabilirsiniz.  Uzun uzun bu konuları tartışmaya gerek yok. 90-270 V dediğiniz kavram da AC için geçerlidir ve 220 V'luk  bir ürün 90V'da çalışması işi genelde cihaz değil parça bazında geçerlidir.  Her ne kadar olsa da tavsiye edilen değer 220 volttur. O değerlerde devamlı değil anlık anlarda çalışması içindir. AC ile DC arasında çok fark var. Orada anlatılmak istenen olay başka. Neredeyse 35 yıllık elektronik mühendisiyim ve mühendisliğim boyunca kendi işim yanı sıra babamın dükkanında  televizyon, video ve kamera ile çeşitli elektronik cihazlar tamir ettim. Anlattığınız bu durum benim meslekte öğrendiklerime ters. Çalışmaz değil çalışır ama istenen kalitede olmaz. Bir öğünde yarım ekmek yiyen adamın ekmeğini azaltırsanız doyar mı? diyorum ve bu konuyu benim açımdan burada kapatıyorum. önemli olan stabl çalışmadır. Yani kararlı çalışmasıdır. Bakış açılarımız farklı, tartışmaya gerek yok. Bu konuyu takipten çıkıyorum.

  5. deli_petro06, 33 dakika önce yazdı:

    Ben ASUS' un bir ürününü kullanıyorum. Sanırım 7-8 yıl olmuştur. Hala çalışıyor. Tabiki her zaman aynı seviye de olmuyor. Örnek; Kapılar kapalı olduğun da seviye düşüyor. Ev de çok fazla hava akımı olduğun da farklılaşıyor. Bazen Iphone marka telefonlar da aşırı geç bağlanma gibi sorunlar çıkarıyor...

    Kapıların belli bir dB kaybı olduğu gibi duvarların da dB kaybına sebebiyet vermesi var.  İnternette bu tür bilgileri bulabilirsiniz.

    K1nq12, 58 dakika önce yazdı:

    24 saat sürekli çalışan cihazlarda...

    ısınma sonucu yıpranmalar olur...

    çalışma voltajını bir miktar düşürmekle...

    hem ısınma sorunu çözülür...

    hemde yükü hafifler...

    bir miktar menzil düşsede...

    uzun ömür isteklerine cevap verebilir...

    diye düşünüyorum...

    Çalışma voltajı adı üstünde çalışma voltajıdır. Elektronik malzemeler ısınır. Bilhassa direnç, yarı iletken gibi komponentler. Yarı iletkenlerin (transistör, ujt, fet, mosfet vb.) bir çalışma voltajı vardır. Isınmasın diye voltaj düşürülmez, soğutucu malzemelerle soğutmaya çalışılır. Bunun için transistörler eğer güç transistörüyse soğusun diye alüminyum soğutucuya bağlanır. Her şeyden öncesi de ortam soğuklu da önemlidir. Bilgi işlem merkezi gibi cihaz salonlarının 18-19 derecede çalışması tavsiye edilir. Bu nedenle klima ile soğutma sağlanır ve ortamın nemsiz ve tozsuz olması da istenir. 

  6. Bu tür elektronik ürünlerde ömür diye bir şey olmaz. Ömür boyu kullanır, arızalanınca da tamir ettirilir ya da yenisiyle değiştirme yoluna gidilir. Ömür dediğin şey lamba gibi led vb. ürünlerde olur. Ürün kaç voltluk ise o voltajda kullanman gerekir. 9 volt ile çalışan ürün olsaydı 9 volt adaptörle verirlerdi. 12 volt yerine 9 volt kullanıldığında da kararlılık olmaz zaten. Nitekim sizin ürününüz adaptörlü değil direk şebekeden yani 220 volttan çalışıyor. Sizin probleminize gelince de; üründe bir arıza var demek ki. İçerisindeki kondansatörler kurumuş olabilir veya soğuk lehim de olabilir. Açıp bakmak gerekir.

    • Like 4
  7. iomerg, 1 saat önce yazdı:

    Yanlış değilsem Sistem geri kurtarma açık olsaydı bile dosyalarınızı kurtaramazdınız. Çünkü sistem geri yükleme Belgelerinizi, klasörlerinizi vs yedeklemez sadece Ayarlarınızı ve Programlarınızı yedekler.

    Arkadaşımız doğru bir noktaya değinmiş. Sistem geri yükleme ile sadece sistem dosyalarını ve programları kurtarırsınız, dosyaları değil. Testdisk' i de ve Minitool'u da denemenizi tavsiye ederim.

    • Like 1
  8. R-studio, Easeus kullanabilirsin ama maalesef dosya adlarını kurtarabilmek olası değil. Bu programların çoğu dosa adı kurtarma da başarılı değiller. Hele bir de dosya adlarında türkçe karakter varsa, uzun dosya adları varsa daha da kötü. dosya kurtarma konusunda Recovery My Files da başarılı bir programdır. Partition kurtarma programı kullanarak dosyalarını kurtarabilmen olasılık dahilinde,  deneminiz gerekir.

    • Like 1
×
×
  • Create New...