Jump to content

muharremerd

Üye
  • Posts

    1317
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Posts posted by muharremerd

  1. deli_petro06, 24.05.2021 - 12:52 yazdı:

    Admin arkadaş silinecek konuları tek tek raporlamamı istedi. Bunu şu aşamada yapamayacağım için kaldırdığım linkleri müsait bir zamanda ekleyeceğim. Belli mantaliteler değişene kadar geliştirme yada güncel bir çalışma yapmayacağım. Forumdaki arkadaşlarında benim yazdıklarımı doğru anlaması lazım...

    Ben de sizin gibiyim, yıllarca kendime ve buraya bir çok layt sistem yaptım. Ne olduysa bir anda bıraktım, bütün konuları, dosyaları sildim.

    Ama hala buraya güncel windowslar için bakmaya geliyorum arada ama lite yapan pek az. Mentalite 5 sene öncede aynıydı şimdi de aynı değişeceğini de sanmıyorum.

    Geçmiş olsun, inşallah iyileşirsiniz de tekrar dönersiniz.

    • Like 4
  2. @hadibeolsun lite sistemler kişiye özgüdür bence, yıllardır sistem yaparım paylaşırım. Kendime göre yapmıyorum çoğunlukla, paylaştığım için herşeyi silmemeye özen gösteririm. Yabancı sitelerde birçok lite sistem mevcut ama benim yaptıklarımdan pek bir farkları yok sonuçta temel silinecekleri siliyorlar. İstisnaları belirtiyorlar zaten: süper lite gibi. Siz de sistemi kurduktan sonra arkaplanda çalışan servisleri kapatıp, mağazayı silip, birkaç tane program ile keyfinize göre ayar yaparak da lite yapıyorsunuz zaten ayrıca dism++, winreducer, ntlite, wintoolkit ile de wim düzenleme işleri kolaylaştı. Winreducer ile kullanmadıklarınızı birkaç dakikada silebilir kendi liteınızı yapabilirsiniz tek sorun herkesin hazır sistem istemesi sonrada orda hata var burda hata var demesi.

    Liteların sorunu da her büyük güncellemeleyle sistem dosyaları ve birbirine bağlılıkları değişiyor, mecburen defalarca yapıp test etmek gerekiyor.

  3. melihalbayrak, 13 saat önce yazdı:

    Evet sorun olmuyormuş. Sistem uçtu bravo. O söylediğin programda ise öyle bir özellik yok sadece temizliyor silmiyor.

    Temizlemek ne silmek ne, sonuçta winsxs te ki işe yaramayanları siliyor yani temizliyor ya da yok ediyor ya da .... ?

    • Like 1
  4. melihalbayrak, 20 saat önce yazdı:

    Merhabalar hocam şu an Windows 10 ISO düzenlemesi yapıyorum ve bu winsxs dosyasını silmek istiyorum. Nasıl silebilirim ? Ayrıca güncellemeler ile işim yok bu güne kadar ki tüm güncellemeleri ekledim ve Updateyi kapatacağım. Winsxs klasörünü sildiğimde Windows kullanımında sorun yaşar mıyım ? Yaşamazsam ISO içerisinden nasıl silebilirim ? 

    winreducer in winsxs silme kısmı var, deneyebilirsin. ben bütün sistemlerimde silerim. tek sorun güncellemeler yüklenmez.

    • Like 1
  5. Yıllarca burada sistem yapmış biri olarak şunu söylemek istiyorum: orası İngilizce bir site, ben de kendi çalışmama İngilizce entegre edip oraya göndersem buradakinden daha fazla indirilir çünkü genel bir dil ki benim gibi layt sistem yapanlar var orada ama hepsi İngilizce. Bende size oradaki çalışmaların TÜRKÇE olanını yapıyorum. Diğer arkadaşlarda bunun gibi sistemler yapıyor. 2-3 temaya bakıp "keşke böyle yapılsa" demekle sistem yapılmıyor ve de sistem güzel olmuyor maalesef. Kendi sistemlerimi yıllardır kullanıyorum ki 1 haftadır Far Cry oynuyorum, sorun bile çıkarmadı.

    • Like 3
    • Thanks 2
  6. Winreducer dene. Daha kapsamlı.

    Dism kullandığın için mecburen hepsini teker teker yaparsın ama komut dosyası oluşturursan tek wim içindeki bütün sürümlere sırasıya güncellemeleri, reg dosyalarını ve ayarlarını sırasıyla yaptırırsın. Yapman gereken tek şey komut dosyasına tıklamak olur. Sitenin değişik yerlerinde bir ton komut dosyası var, arayıp bulman lazım ya da kendin yaparsın.

  7. kacaksevgilim, 3 saat önce yazdı:

    Yıllardır ustalara anlatamadık "Windows 7 gibi " kullanmaya "store" engel değil. ama netflix-spotfy - msn hava- msn haber gibi yararlı uygulamaları kullanmaya engel. En iyisi ne yapıp edip modifiye araçlarını öğrenmek olucak .Sizin bu konuda rehber aldığınız referans var mı? Nasıl modifiye ederim Teşekkürler.

    Winreducer, uzun süredir kullanıyorum. rs4 uyumlu çıkmasını bekliyorum. 

    dism ile bir yere mount edip .net3.0 ve diğer sürücüleri ekleyip, store  harici her şeyi silerek kendinde basitçe yapabilirsin sonra da dism++ ile de telemetri gibi istemediklerini silersin. zaten bir kaç denemeden sonra basitçe yaparsın.

  8. ney69, 26.04.2018 - 12:39 yazdı:

    Gizli versiyondan kastım (bu arada efe34 arkadaşla olan yazışmamızı okudunuzmu) örneğin elimde ki wimde pro versiyon var sadece fakat bana lazım olan ise Home Single Language ya da Enterprise. Bu Pro olan wimden diğerlerini nasıl çıkartıp kendi isomu yaparım dı. Efe34 arkadaş kendi kullandığı Core versiyondan Enterprise oluşturma için gereken cmd'yi  zaten konuda daha önce vermişti, soruma istinaden daha detaylı olan bir yol gösterdi (gerçi o linkleride daha inceleyemedim). 

    Bu yazım bu sefer benim içinde çok açıklayıcı oldu diye düşünüyorum.

    Gimagex'in kullanımı azda olsa biliyorum fakat benim yukarıda anllatığımı yapabiliyormu?

    Senin mantığın sorunlu ? yapılanları iyi oku bence. Gizli versiyon yok, efe34'ün yaptığı wim içindeki core versiyonu mount edip cmd komutuyla core sistem dosyalarına müdahale ederek onu enterprise olarak göstermek yani wim içinde gizli versiyon falan yok, Efe34'ün yazısını iyi oku.

  9. ney69, 24.04.2018 - 10:44 yazdı:

    Demek istediğim Wim içindeki diğer gizli Windows  versiyonları açığa çıkartmaktı. Gimagex bu işi yapabiliyormu, yapabiliyorsa ne ala. Bunu da iyicene tekrar inceleyeceğim. Teşekkürler.

    Gizli versiyondan kastınız nedir?

    Wim dosya formatını rar ya da zip uzantısı olarak düşünün. İçindeki windowsları 7zip ile görebilirsiniz zaten, gerekli dosyaları da 7zip ile çıkarabilirsiniz.

    Gimagex hızlı bir şekilde wim içindekileri çıkarmaya, bir yere mount etmeye ya da kendinize göre wim dosyası oluşturmaya, wim içindeki windowsların başlıklarını falan değiştirmeye yarayan küçük bir program. bunun yerine DISM GUI adında bir program da var ondanda faydalanabilirsiniz.

  10. bende zamanında BİM'den ucuz diye m185 modelinden almıştım, yaklaşık 6-7 aydır A101'den aldığım pil takılı, pili bitmiyor bir türlü. Bazende bazı aletlerin biten pillerini takıyorum fareye, sonuna kadar kullanıyor. Voltunu bile ölçtüm, 1,5V luk normal pilleri 1,1V'ye kadar çalıştırıyor tabi biraz kaliteli olacak ayrıca ışının görülememesi de bence en büyük artısı. Şunu da söyleyim, fareyi altındaki tuştan kapattığımı hatırlamıyorum bile, devamlı açık duruyor.

  11. eca2424, 28.12.2017 - 19:29 yazdı:

    @DJ_Rush  Hocam ISO ya DISM ile aynı anda hem wim i ESD ye çevirme hem .net 3.0 ekleme Hemde güncelleme entegre etmek için hangi kodları ve hangi sırayla kullanmam gerekir. Teşekkürller.

    https://mega.nz/#!dBAQSDrQ!9emUfyVu7aqlsXCzHQ31DH8mL_5hHP0aP5EP5ZhOXSs

    klasör içinde dism ve resimli anlatım mevcut. yapmadan önce resme bakın. kodlar cmd olarak hazır var, yapmanız gereken install.wim yerini ve boş klasör yerini göstermek.

    • Like 1
×
×
  • Create New...