Jump to content

hegoat

Üye
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hegoat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. [quote name='rooney51' date='29 March 2012 - 12:56 ' timestamp='1333025800' post='1177166'] daha önceki mesajlarda paylaşmıştım arkadaşım malesef dvd 'ye yazdırmak zorunda kalacaksınız usb veya harddisk üzerinden kurulum yapmayı deneyebilirsiniz ... [/quote] öncelikle emeğinize sağlık bende nero da cd ye yazdıramadım dosya büyük geliyor, dvd denedim cd istiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  2. hp recovery soranlar için biraz açıklama yapayım. cdden kurulum yapacaksanız diskin tamamını önce tek parça yapar, sonra diskin sonuna recovery için d: diski oluşturur kalanıda c: olarak formatlar. Bu yüzden tüm bilgilerinizi recovery çalıştırmadan alın, gerekirse diski söküp öyle bilgilerinizi alın. recovery dosyaları hemen her modelde farklı olduğu için kendi laptop modelinizin recovery dosyalarını bulmalısınız. elinizde cd varsa cd ile kurulum yaparsanız daha az uğraşmış olursunuz, yok recovery dosyalarını daha önce cd şeklinde değilde dosya kopyalama veya disk yedekleme programları ile yedeğini aldıysanız diskin sonuna yeteri kadar (wista sistemler için ortalama 8gb, win7 için 12gb) bölüm oluşturun. Bölüme dosyaları kopyalayın. Kurulumu diskten yapacaksanız dosyaların olduğu bölümü aktif yapın yeniden başlatınca sistem kurulumuna başlar.
  3. [quote name='Orome' date='08 Mart 2011 - 00:09 ' timestamp='1299543581' post='976247'] Arkadaslar kendi pcim onceden sorunsuzca calisiyordu, dedigim uzere arkadasin cpu sunu takinca benim sistemde alt ust oldu. Problemin termal macundan oldugunu dusunuyordum onuda surerek denedim. 1-2 saat calisti sonra kendi kendini kapatti. Restart etmiyor direk kapatiyo. Ilk kapatmadan sonra bilgisayarimi acinca 2-3 dakka sonra kendini kapatiyor. Bu sure dahada kisaliyor. Arkadasin CPU ve mainboardu bozulmus o sonuca kesin vardimda. Kendi sistemimin arizasi ne onu bulmaya calisiyorum. Arkadaslar isletim sistemini yeniden kurmanin donanimsal bir probleme cozum olacagi hususunda beni aydinlatabilrseniz sevinirim. Vakit ayirdiginiz icin tesekkurler. [/quote] Bana işlemci yeterli soğutulamadığı için sistemi kapatıyor gibi geldi. Macun dışında soğutucunun tam olarak oturduğundan emin olun, elinizle iyice kontrol edin. Yeniden kurulum yapmanız donanımsal sorun çıkarmaz ama driverlerinizi ve yedeklerinizi almayı unutmayın.
  4. [quote name='kral6485' date='24 Şubat 2011 - 20:16 ' timestamp='1298579168' post='969185'] ben recovery bolumunu silmistim. sonra dvd den restore edince recovery bolumunude yarattı yine hp dv7 1230et [/quote] hplerde kurtarma cdsi önce (hdd kaç gb olursa olsun) önceden sistem tarafından belirlenmiş alanı hddnin son kısmına gelecek şekilde bölümlendirir ve kalan kısmıda c: olarak böler. Sonra d:ye cdleri kopyalar ve tüm cdler kopyalandıktan sonra d:den kurulumu yapar.
×
×
  • Create New...