Jump to content

Orome

Üye
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

346 profile views

Orome's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Merhaba arkadaslar, Yakin zamanda bozuk bir laptopun icinden cikardigim DVD Writer i hayata dondurme cabasi icerisindeyim. HP laptopun icinden cikan internal DVD drive i USB ye cevirme yada degisik yollarla portable hale donusturme imkani varmidir ? Internet uzerinde satilan caseler gordum bu is icin ama bendeki dvd nin cikisi farkli yerde oldugundan standartlarin disinda ,uymuyor. Daha fazla detay icin resimlere bakabilirsiniz. Ayrica Dvd drive in arkasindaki portu ilk defa gordum tam olarak bir adi varmidir ? Ilginiz ve vaktiniz icin tesekkurler. [url="http://i49.tinypic.com/5typnp.jpg"][url]http://i49.tinypic.com/5typnp.jpg[/url][/url] [url="http://i48.tinypic.com/331krvm.jpg"][url]http://i48.tinypic.com/331krvm.jpg[/url][/url]
  2. Merhaba Arkadaslar Sony kameramla HD MP4 cektigim videolari 180 derece cevirmem lazim piyasada ceviren program cok ama render yaparak ceviriyorlar kalitesi cok dusuk oluyor.En son Iskysoft u denedim oda renderingden sonra cevirme islemini yapti en iyi goruntu kalitesini secsemde yine bitrate 10000 den 6000 e dusdu. Uzanti degistirmeden render yapmadan bu isi yapabilecek bildiginiz software var mi ?
  3. Arkadaslar gec cevap icin kusura bakmayin. Problem fanin degismesi ile son buldu. Cpu fanini ilk taktigimda kasa yataydi ve cok iyi oturmustu ayaklar, fakat dikey yapinca konumunu 1 ayak gevsemis ve o ayagin yakindan bakinca sorunlu oldugunu fark ettim. Yeni bir fan takinca hersey eskisi gibi. Herkeze ilgisi ve yardimlari icin tesekkur ediyorum.
  4. [quote name='alperen_69' date='09 Mart 2011 - 01:17 ' timestamp='1299634069' post='976810'] kardeş bilgisayar kablosunu prizden çıkar daha sonra anakart üzerindeki bios pilini çıkart ve pil yatağındaki - ve + kutupları bir metal vasıtası ile bir birine kontak yaptır ,ve pili yerine tak kabloyu prize tak ve tekrar başlat düzelmediği taktirde bir kaç kere bunu yapmaya devam et [/quote] Yaklasik 1 saat once fanini degistirdim ve cpu yu zorlayacak 2 application actim ve evden ayrildim. Frequancy 2531, Core 0 : 50 C Core 1 : 50 C , Cpu Load Iki cekirdeginde %50 idi . Buda durumu degistirmesse tekrar kapanirsa PC senin metodu uygulayacagim Alperen.
  5. Cift Cekirdekli intel islemcim, fani takraken cok ozendim 4 ayagida anakarta gecmis durumda ve en ufak bir gevseklik veya sallanma yok donus hizida gozume normal geldi ama elimde yeni baska bi fan var onunla tekrar deniyecegim bakalim cozum olacak mi. Ilginiz icin sagolun.
  6. [quote name='Teknik Servis 7/24' date='07 Mart 2011 - 09:36 ' timestamp='1299491179' post='975730'] işlemcin yanarsa goruntu alamazsın... o ıslemcıyle bırkac restart yaptıgı ıcın senın sımtem de arıza gormus yanı ısletım sıstemın... onarım yapmayı dene buyuk ıhtımalle olur acılır sıstemın.. arkadasın da goruntu gelmıyorsa bır cok nedenı olur ram,ekran kartı, anakart ve psu bunlardan dolayı cesıtlı sekıllerde acmayabılır.. bence goturun bır servıse test etsın tum parcaları hangısı arızalı ogrenın [/quote] Turkiyede olsaydim atlardim kadikoye baktirirdimda burada teknik servis isleri cok pahali. Kendi imkanlarimla sonuca varmaya calisacagim.
  7. Arkadaslar kendi pcim onceden sorunsuzca calisiyordu, dedigim uzere arkadasin cpu sunu takinca benim sistemde alt ust oldu. Problemin termal macundan oldugunu dusunuyordum onuda surerek denedim. 1-2 saat calisti sonra kendi kendini kapatti. Restart etmiyor direk kapatiyo. Ilk kapatmadan sonra bilgisayarimi acinca 2-3 dakka sonra kendini kapatiyor. Bu sure dahada kisaliyor. Arkadasin CPU ve mainboardu bozulmus o sonuca kesin vardimda. Kendi sistemimin arizasi ne onu bulmaya calisiyorum. Arkadaslar isletim sistemini yeniden kurmanin donanimsal bir probleme cozum olacagi hususunda beni aydinlatabilrseniz sevinirim. Vakit ayirdiginiz icin tesekkurler.
  8. 64 Bit Win7 da calstiramadim. Desteklemiyor galiba
  9. Ilginiz icin sagolun Kisaca problemi anlatayim Arkadasim bilgisayarindan kasasi calistigi halde goruntu alamadigini soyledi. Bende baska bir monitor denemesini soyledim. Denedi ve hala goruntunun gelmedigini soyledi. Sonra kasasini bana getirdi fani donmuyodu tozdan bende Cpu sunu cikarip kendi calisan kasama taktim pc baslarken siyah ekranda CPU nun modeli frekansi yaziyor sonra bilgisayar restart ediyor her denemede farkli yerde restart etti. Problem suki sonra ben kendi Cpu mu geri taktim ve bilgisayarimi baslattim windows ekrani geliyo pc aciliyo sonra bilgisayar restart ediyo kendini. Sorum su, arkadasin CPU su yanmis mi? ki siyah ekranda gorebiliyorum. Ikinci soru benim pc mde olusan problem ne olabilir ? Bu arada Cpu larin uzerinde ve fanlarin altindaki macun baya bi kuru ve azalmisti. Tum problem burada mi yoksa ?
  10. Cok kararsiz hemen kapanabiliyor. Icerisine video import yapmaya calistim bir kac kere program kapandi hemen.
×
×
  • Create New...