Jump to content

SaSuTa

Üye
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

584 profile views

SaSuTa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

5

Reputation

  1. Sırf sorunsuz dual boot kullanabilmek için dizüstünü uefi den csm ye çevirdim ve windows 10 'u da bu bahaneyle güncellemiş oldum ve yanına bunu kurdum efsane olmuş üstad ellerine sağlık.
  2. Linuxta henüz acemi olduğum için iki gündür inat ettim bu sorunla uğraşıyorum ama sonunda çözdüm. Ben şu şekilde yaptım. * Macbuntuyu legacy olarak manuel kurdum ama açılışta grub yüklenmedi (bilmiyorum) * Daha sonra "Boot repair disk" indirip usb ye yükledim ve grub2 yi baştan uefi olarak kurdum ve sorun hallolmuş oldu şimdi sıkıntısız bir şekilde boot ediyor ve çalışıyor.
  3. Sanal makinin biosunu efi yapınca sanal makinede de aynı yerde kurulum çöktü.
  4. Murat hocam merhaba tekrardan, Macbuntu'yu masaüstü sisteme (uefi) bir türlü kuramıyorum. Daha önce attığnız youtube videosundanda hddi elle de yapılandırdım ama olmuyor, grub2 yüklenirken çöktü diyor ve bitiriyor. Ama hem eski biosa sahip olan dizüstüme hemde kuramadığım masaüstündeki sanal makinelere sağlıklı bir şekilde kuruluyor. Macbuntu ve yeni yayınladığınız ubuntu xfce hariç distrowatchtaki ilk 20 sürümü de denedim hepsini de kurabildim. Nasıl çözebiliriz bu sorunu?
  5. Murat bey merhaba, Youtube üzerinden de sormuştum ama gözünüzden kaçtı sanırım. "Sorun mu bilmiyorum ama yeni bir şey fark ettim. Office olarak ben libre kullandığımdan yüklü gelen wps yi kaldırdım fakat başlangıç menüsündeki office sekmesi altında hala görünüyorlar ve başlangıç menüsü açıkken printscreen tuşu ve plank çalışmıyor bu nedenle telefonla çektim göstermek için. https://i.hizliresim.com/JOT61b.jpg" "Şöyle bir hata aldım nedeni ve çözümü hakkında yardımcı olabilir misiniz? https://i.hizliresim.com/CNz10R.png" Ayrıca Skype ve Chrome uygulamalarındaki belirlemiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifreyi nasıl değiştirebiliriz?
  6. Masaüstünde kullandığım mint işletim sistemindeki "thundirbird" yedeğimi dizüstündeki macbuntuya almak istiyorum ama home dizininde thundirbird klasörünü bulamıyorum. Thundirbird uygulamasından profil dizinini açmak istediğimde de herhangi bir işlem yapmıyor. Macbuntuda thundirbird nereye kuruluyor nasıl bulabilirim?
  7. Sormak istediğim iki konu var. Birincisi sağ üstteki pencere küçültme, kapatma düğmelerini sol tarafa alma şansımız var mı? İkincisi ise "piper" uygulamasını nasıl kurabilirim. Logiteck mause için tuş atamalarını ve ayarlarını bu uygulama ile mint üzerinde gerçekleştirebilmiştim ama sizin sunumunuzda çalıştıramadım. Veya benzeri bir uygulama önerebilir misiniz?
  8. Spotify, whatsap, telegram vb uygulamaları zaten kullanıcılar kendi de yükleyebilir. Bence gerekli olan uygulamalar olarak yeterli. Ki ben çok acemi bir linux kullanıcısıyım.
  9. Teşekkür ederim. Her sürümde daha da iyiye gidiyor.
  10. Hocam yine yanlış anlaşıldım sanırım. Macbuntu 2020.4'ten Macbuntu 2020.5'e geçmek için sormuştum. Yani sizin sürümlerinizi yeni çıkan sürüme yükseltme şansımız, formatlamadan var mı yok mu onu öğrenmek istiyorum.
  11. Bu durumda da yaptığımız özelleştirmeler ve kurduğumuz programların hepsinden feragat etmek zorunda kalıyoruz.
  12. Aslında sormak istediğim 20.4ten 20.5'e geçiş için formatlayıp kurmak zorundamıyız?
  13. Eski sürümü bu sürüme nasıl güncelleyebiliriz?
  14. Merhaba ilk sürümünü legacy biosa sahip eski dizüstüme windows 10 yanına kurmuştum sorunsuz kuruldu ve kullanıyorum fakat uefi biosa sahip masaüstünde windows 10 yanına kurarken hata vermişti ve bir kaç denemeden sonra mint kurmuştum. Bu son sürümü de dizüstüme sorunsuz kurdum fakat masaüstüne, mintte yaptığım bazı özelleştirmelerden dolayı yine hata alırım diye cesaret edip kuramadım. Uefi biosta dual boot olarak kurulabiliyor mu denemeniz oldu mu acaba?
×
×
  • Create New...