Jump to content

scm

Üye
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

scm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1.   k@ylü said Açıklamada kxpe.wim ile alakalı bişey yazıyormu?sadece KXPE klasörünü çıkartacaksın kxpe klasörünü usb ana dizinine koyacaksın ve title LiveXP Kur chainloader /KXPE/SETUPLDR.BIN bu komutla calıstıracaksın ayrıca hiç işlem yapmadan direk isodn da çalısıyor iso için de komut var ilk mesajda   bu komut usb den çalıştırıyorsa   title KXPE Kurulumu map --unmap=0:0xff map --unhook && map --rehook if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --rehook && set PART=%@root:~5,1% && root (hd1,%PART%) || echo !!! clear set ISOFILE=/KXPE.ISO set BOOTFILE=/KXPE/SETUPLDR.BIN >>>   ve devamı>>>> bu komut ne işe yarıyor????????????????????????   bu iso ext.multiboot v1 e ilave edilebilirmi?, edilirse v1 de nereye ve hangi komutu girmeliyim
  2.   herhangi başka bir  iso yu yüklemek istedigimizde bu kalıbın title kısmını o iso nun  adı yazılarak kalan kısmı aynı yukarıdaki şekilde kalıp olarak aynen yazılırsa,o yüklenen iso usb den açılırmı
  3. kurulmuş v1 den , v2 nin kullanımına vede seçenek listesine geçilebilinirmi? geçilirse bunun için v1 in içerisinde ne yapılmalıdır.
  4. PSCLV2_FIX rar da 9 adet kendimizin tayin edebilecegi boot cd iso sunu yükleme şansımız var bu seçeneklerden 3 tanesini xp - win7- win 8 olarak kullanabilirmiyim. kullanabilirsem herhangi bir yazı title ı belirtmenin dışında başkaca komutlarda girmem gerekirmi?  9 adet seçenegin  işlev görmesi için PSCLV2_FIX rar ın yanısıra usb ye cd isolarının haricinde başka hangi klasör veya rar ları daha yüklemem gerekir.
  5. bu 25.6 gb lık programa ait yüklü olan tüm iso lar çıkartılarak sagdece o çıkartılan iso ları içeren şekilde hazırlanmış Grub4dos komutları olan kısmını yüklemek mümkünmüdür. Yahutta çalışan o liste komutlarının txt metnini vermeniz mümkünmü.
  6. Bu program Grub4dos komutlarıyla hazırlanmış. extreme yüklemede istemedigim iso lar var ve bunlar programın boyutunu çok büyütüyor vede yeni bir usb bellek almak gerekiyor. teknik açıdan şayet mümkün olabiliyorsa böyle Hazırlanmış bir Grub4dos komutlu hazır liste içindeki mevcut başlıklardan sagdece istedim başlıga ait iso yu yüklemek istiyorum. Böyle bir hazır listenin kullanılma olanagı varmı? Yahutta bu programı indirdigimde içindeki hazır programlardan istemedigim programların İso larını çıkarttıktan sonra programın kalan kısmını usb bellege yüklemem mümkünmü? Programa yüklü iso klasörleri hangi başlık ve isim altındaki klasörde bulunuyor?
  7. _Yapamayanlar_Okusun txt de "5 - Işlemler bittikten sonra C:\ sürücünüzde oluşan USBMENU klasörüne sağ tıklatarak kesip" denilmiş. böyle bir klasör oluşmuyor. (2012_06_14_Nt5SetupFromIso rar ın içindekilerini masa üstüne çıkartmanın yanı sıra Yapamayanlar_Okusun daki talimatı 5. maddeye gelene kadar yaptıgınızda,sagdecene Target adlı yeni bir klasör oluşuyor.) burada anlatmak istediginiz,"yeni bir klasör açın ismide USBMENU yazarak Nt5SetupFromIso rar ın içinden çıkartılanlar ile birlikte oluşan target klasörünüde bu boş olan USBMENU nün içine atın." şeklimidir. c:\ sürücüsüne çıkarttığınız multiboot usb klasörüne girerek USB_ROOT klasörünün içine yapıştırınız. denilmiş. USB_BOOT klasörü içindeki USB_ROOT klasörüdür degilmi? Ayrıcana pc deki xp iso sunuda,işlem sonucu içinde boot rar ve menü dosyasının oluşdugu target/xp adlı (target ı oluşturmadan evvel xp adlı boş bir klasör oluşturup içinede pc mdeki mevcut xp iso sunu atmıştım) klasörümün içine atacagım degilmi?
  8. 2012_06_14_Nt5SetupFromIso rar ın içinde video vede Yapamayanlar_Okusun adlı metin belgesi var. Videoda anlatılan işlemlerle ,metin belgesinde açıklanan yöntem birbirinden hayli farklı. Metin belgesinde açıklanan ise daha kolay ve kısa bir yol. Konuya henüz kavrayamadıgımdan kısa olanı uygulamak hataya yol açarmı? teşekkürler
  9. http://www.tnctr.com/topic/100852-cd-dvd-usb-hdd-iin-multiboot-hazrlamak/ linkindeki 1. mesajda verilen https://www.dropbox.com/sh/xj5fvdup3mz5dui/a9MpRDPAs0 indirme linkindeki 05_AUTO_GHOST klasörü içerisinde 4 adet rar var ve şifre istiyor.Onun şifresi nedir?
  10. bu paket hataların son düzenlemelerinide içeren final versiyonumudur ve bu hangi nolu mesajda verilmiştir. iyi yıllar dilerim.
  11. bilginiz için yinede teşekkür. ancak ben sizin bu konuyu toparlamak için uzun botlu bir süre harcamanızı talep etmemiştim. Topic e vede topic teki mesajlara hakim oldugunuz ve bu konununda yazılımcısı oldugunuzu gördügümden, Talep ettigim,izzah tarzı, mevcut ...nolu mesajdaki (üye sorunlarının çözüldügü) finalleşmiş olan programı indirin. mevcut ...nolu,...nolu mesajları izleyerek kurulumunuzu yapın. sorullarınız olan 1 ve 2. maddeler içinde ....nolu ve ....nolu mesajlardaki komutları uygulayın tarzındaki çok basit bir izzah olup,sagdece mesaj numaralarını içerecek şekilde vereceginiz 2-3 satırlık kısa bilgiyle bugüne kadarki kabarıklaşmış olan konuyu özetleyerek toparlamanız ve konunun anlaşılır vede basite indirgenmesi idi. Siz konuya hakim oldugunuzdan uygullamanın size kolay gelmesi dogal ama bu konuya yeni ilgi duyacak üyelerin halen uygulamada takıldıgıda yazdıkları sorulardan görülüyor.Tabiki bu tür açıklama olmazsa,bu konuya yeni ilgi duyanlar mecburen konuyu baştan ele alıp mesaj mesaj ilerleyerek yanılmalarla,çözüme ulaşmak için boşuna vakit kaybatmesi gerekecek.Dolayısıyla sorularında arkası kesilmeyecek.Oysaki,son bir mesajla bu konuyu özetlediginizde sayfalarca mesajı okumaya üşenip tekrar tekrar mükerrer soruları ileride soracaklarada referans olarak o özetleme mesajınıza yönlendirirdiniz. Bakalım uzun olan yöntemi görülüyorki bende mecburen deniyecegim,sanırım epey noktada takılırım,basit yerlerde takıldıkçada mecburen sorarak boşuna konunun sayfalarını arttıracagım için kusura bakmayın. Teşekkürler
  12. Sayın blue_life Uzun ugraş sonucu harika bir çalışma gerçekleştirmişsiniz. Ancak konu hakkında çıkan hatalar mesajlardaki parça parça verilen bilgilerle düzeltilerek bugüne kadar gelindiginden,verilen bilgiler konuyla yeni ilgilenenler için hayli karışmış.Hatta bu konu ile ilgili başka konu başlıklarıda açılmış. Şayet bu konuları toparladıysanız final olarak falan link teki veya falan nolu mesajdaki proglamları indirin, Bu programları falan nolu mesajlarda önerildigi istikametinde kurun,ifadesiyle (Bagzı mesajlarda,yaşanan hatalar karşısında yeni code ların yazılımları veya komut satırlarının girilmesi önerilmiş.Bu code lar final programınıza işlendimi?) Bunlara bir mesajınızla açıklık getirerek,özetle konuyu toparlarmısınız. Bu toparlama sonucu size muhtemel hataları aktarmak dahada kolaylaşacaktır. Benim buna ilaveten sormak istedigim ise şu; 1- X adlı bir isoyu other klasörünemi atmalıyım? Cevap evetse x in çalışması için txt olarak hangi klasör veya klasörlerdeki metin dosyasına ne tür ifadeyi yazan komut satırını girmeliyim. 2- Aynı şekilde 2.veya 3. xp yi veya win 7 yi de ilave etmeye kalksam, other klasörünü kullanabilirmiyiz. Yoksa,örnegin kaplan resimli seçenekli menüde win 7 ve xp ayrı ayrı satırlarda gözüküyor. Birden fazla olan ilave xp ve win 7 leri bu satırların ait oldugu txt dosyalarınamı ilave etmeliyiz. Her iki konumada yazabiliyorsak, Her iki konum için ayrı ayrı olarak netür ifadeli bir metni mevcut metnin neresine ilave etmeliyiz. Teşekkürler
  13. [quote name='himmgarip' date='18 January 2011 - 06:29 ' timestamp='1295332149' post='946370'] sel vol 5 5.Ekranda uygun bir ibare belirir. Şimdiyse belleğe şu komut ile önyükleme özelliği kazandırıyoruz: Active[/quote] active usb bellegin adı degiştirilipte yazılacaksa işlem sonuç vermiyor. açtıgımız ve komutladıgımız dos penceresine yazılacaksa dos penceresinde işlem devam edipte gerçekleşmiyor. Bu Active nereye yazılacak?
  14. wupload.com dediginiz şekilde dahi indirmeye imkan vermiyor
×
×
  • Create New...