Jump to content

iskete

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

526 profile views

iskete's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Dediğinizi çok denedim, o menüdeki her kombinasyonu denedim, klasör yine boş görünüyor.
  2. Modifiye bir windows 10 kurdum. Kurduğum sistemde programlar indirilenler klasöründeki dosyaları görmüyor. Normalde klasör dosya gezgininden açıldığında içindeki dosyalar görülüyor fakat program aracılığıyla resim eklenmek istendiğinde klasör boş görülüyor. Word de aynı, indesign da aynı. Sorunu nasıl çözebilirim? Soru cevap bölümünü görmedim. Özür dilerim. Konuyu oraya taşırsanız sevinirim. Adminlerim kusuruma bakmayınız.
  3. @forjest üstadım epson marka yazıcımı sisteme kuramıyorum. Sisteme kurmaya çalıştığımda resimdeki mesajı veriyor. Hizmetlerden yazıcı ile ilgili bölümleri otomatik hale getirdim ancak çözüm bulamadım.
  4. Çok teşekkür ederim üstadım. Bu gece de bunlara çalışayım. Ellerin dert görmesin, yüreğine sağlık.
  5. Sistem bilgisi bu şekilde Forjest hocam. İlginiz için çok teşekkür ederim.
  6. Bu sistemi resimdeki özellikli bilgisayarımda kullandım bir süre. Karşılaştığım sorunlar : 1) Harddiskimde 4 bölüm var. Kurulum gerçekleştirdiğim flash belleği D olarak algılıyor, Harddiskte normalde D olacak bölümü kurulumdan sonra bilgisayarımda göstermiyor. Bilgisayardan disk yönetiminden F bölümünü bulup harfini değiştirince bilgisayarıma geliyor. 2) Flash belleklerden fat 32 olanları bilgisayarımda göremiyorsunuz. 3) Flash bellekleri çok fazla tak çıkar yapınca usb çıkışları çalışmaz hale geliyor. Hangi usb girişine takarsanız takın flash da olsa mouse alıcısı da olsa görmüyor. 4) Adobe captivateyi kurduktan sonra eksik dll hataları veriyor, o dll leri ekleseniz de program açılmıyor. Fakat bütün bunlara rağmen xp kadar hızlı bir sistem.
  7. Üstadım merhabalar. Bütün denemelerime rağmen bu windowsu uefi desteklemeyen eski masaüstü bilgisayarıma kuramadım. Rufus ile mbr olarak usbye attım olmadı. Komut istemi ile elle bootable flash hazırladım , ntfs de olmadı fat 32 de olmadı. Hatta kingston prison bellekli flashlarımı cd sürücüsüne dönüştürüp iso dosyasını ekleyip bootable hale getirdim ancak yine kurulmadı. Bilgisayar flashtan başlıyor windows logosu geliyor yaklaşık 10 dk boyunca logo hareketsiz kalıyor ve sonra "Your pc needs to resarts mesajıyla ekran kapanıyor. Dedim acaba bios ayarları mı yanlış ondan da bir sonuç alamadım. Harddisk mi bozuldu diye eski bootable windows 10, win 7, xp gibi flash belleklerimle format deniyorum onlar format için sürücü seçme durumuna kadar geliyor. Gerisini getirmedim. Velhasıl bu sistemi kuramadım. Acaba dedim bu sistem kaynaklı mı Motun üstadın yeni hazırladığı win 7 64 bit sistemi indirip rufusla mbr olarak bootable flash bellekle denedim aynı sizin sisteminizdeki windows logosunda kalma hatası gerçekleşti. Eski bilgisayarımda hala en eski win 7 işletim sistemim var. Çare bulamadım.
  8. Maksimum Performance Türkçe Win 8.1 kurulu bilgisayarıma bu işletim sisteminizi de kurdum. Eskiden kurulu olan orjinal windows 10'a göre çok daha hızlı. Tıklamadan sonra bekleme süreleri daha az programlarda ve klasörlerde. Açıkçası adobenin son sürüm indesign, illustrator, acrobat pro ve captivate için kurdum. Capitivate'i deneme fırsatı bulmadım ancak diğer programlarda stabil çalışıyor. Önceki windows 10um çok kasıyordu o programlarda. Şu an bu sistemde kasma yok. FORJEST üstadın win 8.1 performance sistemine göre daha yavaş ancak o sisteme göre çok daha kararlı.
  9. Çok teşekkür ederim cevabınız için üstadım. Ben yinede sizin bu win8inizi uefi desteği olmayan eski bilgisayarıma kurayım desem kurabilir miyim? Değerli zamanınızı aldım, selamlar, saygılar.
  10. Üstadım öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Win 7 starter destekli Samsung RV511 laptopumu uçurdu bu sistem. Önceden win 10 yüklüydü ve sürekli fan çalışıyor makine kasılıyordu. Adobe indesign, photoshop ve illustratorde hiç kasma yok şakır şakır çalışıyor. Sadece Adobe Captivate de dll dosyaları eksik sorunu verdi. Sorum şu UEFI desteği olmayan Gigabyte G31 ES2L anakartlı Intel Pentium D CPU 2.80 Ghz ve 1 GB ram olan masaüstü bilgisayarıma bu işletim sistemini flashtan kuramadım. Bu win 8i bu bilgisayara kurma şansım var mı yoksa TNCTR'deki win 7 ler ile yoluma devam mı edeyim. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarımı sunarım.
  11. Bir kaç gündür uzaktan internet üzerinden bilgisayarı açma üzerine çalışıyorum. Bilgisayarı açıp kapatıyorum ancak elektrik gidip geldiğinde ya da modem kapatılıp açıldığında modem ipsi değiştiği için haliyle bilgisayarı tekrar açamıyorum. Tek çözüm internet sağlayıcım aracılığıyla ip sabitlemek. Ya da modem üzerinden DDNS ayarlarını yapıp değişen ipyi dyn.com üzerinden öğrenmek. Ancak bu site paralı olduğu için artık öğrenemiyoruz. Modemin DDNS ayarlarını yapabileceğim ve ücretsiz olan host hizmeti verip modemin ipsini öğrenebileceğim bir site var mı?
×
×
  • Create New...