Jump to content

mckaan42

Üye
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mckaan42

  1. karadurak, 20 dakika önce yazdı:

    @mckaan42 78setup programının yapımcısı sadece install.wim leri görecek şekilde ayarlamış ,  kendisine sorayım eger bir yolu varsa söyler. 

    Startsetup  da varsayılan kurulum türkçe sen iki tane xml dosyası hazırla biri türkçe olsun digeri ingilizce. onları bi dene olmazsa başka yöntemler düşünürüz.

    İki yöntemi de denedim hocam.

  2. Sağol @karadurak üstad. Dediklerini yaptım. Startsetup çalıştı. Fakat şimdide videodaki gibi 78setup dosya aratınca dosya isimleri standart geldiği için * koymadan göremiyorum diğer isimleri.

    https://youtu.be/LtSRnGpbejs

    Çok oldu biliyorum ama :) son bir şey daha rica edeceğim. Ben dism image alırken bilgisayara hem ingilizce hem türkçe dil kurdum. Varsayılan ingilizce Klavye türkçe q, İkinci dil ise Türkçe-Klavye TürkçeQ. Ama İmage ı Startsetup ile yüklediğim zaman varsayılan dil türkçe klavye türkçe Q ikinci dil İngilizce Klavye US oluyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. auto.xml ve unattend.xml dosyalarını düzenledim olmadı. xml dosyalarının içerisindeki dil ile ilgili seçenek kısmını sildim yine olmadı. Ne yapacağım üstad. Bir çıkar yolu var mıdır ?

  3. @karadurak Sağol üstad. Deneyip bilgi vereceğim. Çok Teşekkürler.

    Üstadım gece denedim senin söylediğin yöntemi. Bu sefe startsetupda dosya seçemiyorum ve startsetup varsayılan olarak KMPE\_WIN\1064 yolunu görüyor. Diskin ikinci bölümündeki yolu nasıl gösterebilirim.  10Settings dosyasındaki Yolları D : E : olarak denedim. Yine görmedi. Birde WindowsManager programı sadece 1064 klasör yolu ve install.wim ismini görüyor. Ben her bilgisayara göre imaj alacağım için atıyorum HP Probook.wim, Lenovo.wim diye 10 12 çeşit yüklemem olacak. Bunlar için de wcs dosyasını biraz kurcaladım. Satırın birinde install.wim,install.esd satırı var onların yerine kendi yaptığım ismi yazdım ama yine olmadı.

  4. Teşekkür ederim ilginiz için. Tek disk olarak yazdırdığımda aldığım wim dosyası 12 GB olduğu için diske atılmıyor.  KMPE içinde imaj alma yükleme işi yapılabiliyor onda bir sıkıntı yok. Şöyle birşey farkettim. KMPE içinde Windows managera girince sizin yapmış olduğunuz bir program var. Yedekleme diye. İmajı oradan aldığımda start setup gördü. Fakat şunu farkettim. O yedekleme programı imajı alırken çift yükleme seçeneğiyle alıyor. Pro ve Enterprise. Tek yükleme seçeneği olduğunda start setup görmüyor. Bunu startsetup üzerinde düzeltebilirsek benim sorunum kalmıyor. 

  5. @karadurak usta YouTube'a yükledim videoyu. Bu probook 430 g7 modeli bunda gelmiyor, bu şekilde ama Elimde Probook 440 G4 model var onda geliyor menü. Büyük ihtimal çözünürlük uyumsuzluğundan yapıyor. Ben wcs dosyasındaki çözünürlüğü değiştrip bir kaç farklı çözünürlükte hem Uefi de Hem Legacy de denedim. Yine olmadı.

    https://youtu.be/Mheli7b5dxg

    Start setupta da dism olarak aldığım install.wim dosyasını geçerli bir Windows kurulumu yok diyor. Startsetup için config yapabiliyor muyuz. install.wim görmesi için.

     

  6. karadurak, 15 saat önce yazdı:

    zekice bir çözüm tebrik ederim. ? start setup ın kurulum yolları KMPE>Setup klasörünün içindeki setting.ini dosyalarıdır. onları notepad ile açıp istediğin yolu gösterebilirsin. böylelikle kurulum sırasında otomatik olarak görür. Hatta bu düzeltmeyi kendim yaptım, ekten indirip KMPE>Setup klasörüne at ve degiştir. https://www.upload.ee/files/11574610/Setup.rar.html

    XaavRO.png

    Tek bir hesap ve key ile kurulum içinde şöyle bir yol izleyelim. \_WIN\WinstAll\Setup  klasörünün içinde Autounattend.exe uygulaması var onu açıp gerekli bilgileri girelim. isim, lisans vs.. daha sonra sağ altta bulunan Generated file butonuna basalım. 

    jM6dhA.png

    Aynı klasör içinde unattend.xml adında bir dosya oluşacak o bizim katılımsız kurulum dosyamız.  unattend dosyasını Startsetup ile kurulum için :\KMPE\Setup\Shared_XMLs konumuna atıp adını auto.xml olarak degiştirelim. (eskisini silebilirsin)  kurulum sırasında otomatik kurulum seçili olmalı resimdeki gibi.  (altta uygula yazısının solunda )

    2a2lzN.png

    Windows manager ile kurulum için unattend.xml dosyasını wim dosyasının yanına atman yeterli. 78setup ile kurulumda da unattend.xml tikini atman gerekir. 

    siavAw.png

    0W7OOE.png

    @karadurak üstadım çok sağolun benim için bayağı uğraşmışsınız. Allah razı olsun. Kurulum işini tam olarak hallettim. Şimdi de HP Probook bilgisayarlarda Uefi Boot ta Refind menü geliyor. Fakat Legacy Boot yaptığımda Grubldr not find hatası veriyor. Secureboot kapalı bilgisayarda. Kurulum yaparken kullandığımız programda legacy test yaptığımda menu geliyor. Bilgisayarda gelmiyor. 

  7. karadurak, 6 saat önce yazdı:

    merhaba, windows isolarına dahil olan katılımsız kurulum sistemi multibotda bulunmamaktadır. otamatik kurulum için sitede katılımsız win10 çalışmaları mevcut onlara bakabilirsiniz. 

    Teşekkür ederim @karadurak üstad. Benim bunu kullanmaktaki amacım bir E-Ticaret şirketinde IT pozisyonunda çalışıyorum. Gün içinde müşteri hizmetleri ve Depo çalışanları için çok fazla PC kurulum yapmamız gerekebiliyor. Bu konuyu şu şekilde çözdüm. DISM Plus ile kurduğum bir bilgisayarın wim olarak kaydını aldım. Kurulumu oradan yaptıracağım. Fakat boot işleminde start setup a girdiğimizde KMBOOT\_WIN klasöründeki install.wim dosyalarını otomatik olarak görmüyor El ile seçmemiz gerekiyor. 78 Setup da wim dosyaları direk görünüyor.

    İkinci bir konu ise şirket içerisinde kullandığımız Windows Key mevcut. O yüzden &OEM& klasörlerini ve aktivatör araçlarını sildim.  Kurulumu tek bir admin hesap şeklinde Windows key girilmiş şekilde yapmak istiyorum. 

    Şimdiden teşekkür ederim.

  8. By_FaRuK, 12.02.2020 - 17:40 yazdı:

    Bu konuda tecrübemi paylaşayım.

    Grub4dos, grub2, mbr bu üç önyüklemeyi de aktif olarak kullandım. Çok nadir de olsa bazen grub4dos ve grub2 de boot ederken sorun yaşadım. Boot edemediğim pc ler oldu(Pc özelliklerinden kaynaklı). Çok nadir karşılaştığım sorun olsa da mbr (bcd) olarak boot etmeye başladığımdan beri bir tane sorun yaşamadım. Şu an ki sistemimde ilk bcd olarak boot ediyorum. Sık kullandıklarımı bcd üzerine direk ekledim. Birde ilk menüye grub2ye geçiş ekledim. Timeout süresini de 10 sn olarak ayarladım. İlk bcd dosyası karşılıyor. Ordan grub2 ye geçip kullanıyorum(Grub4dos ta yapılan bütün herşey grub2 dede yapılabiliyor). Bu şekilde bu zamana kadar hiç boot sorunu ve program çalışmama sorunu yaşamadım. 

    Hocam lütfen bu yaptığınız işlemi nasıl yaptığınız hakkında bir yardımcı olur musunuz ? Şuan 32 GB flash diskte tek bölüm mbr(bcd) olarak yükledim. Bu şekilde kullanıyorum.  Sizin bahsettiğiniz grub2 ye menüden geçiş nasıl oluyor ? Birde _WIN klasörüne attığım wim, esd dosyalarını sistem görmüyor.

     

  9. akillialtay1995, 9 saat önce yazdı:

    Kardeş nasıl çözdüğünü yazar mısın?

    Dostum Harddisk 500 GB 2 Bölümdü 2. Bölümde de dosyalar vardı o yüzden imajı yazdırırken sadece tek bölümü seçip yazdırmıştım. Sonra harddiski komple boşaltım imajı tüm diske yazdırıp sonra 2. Bölümü oluşturdum düzeldi.

  10. mckaan42, 23 saat önce yazdı:

    Multiboot dosyaları indi. Anlatılan şekilde yaptım. Boot yaparken Mbr helper hatası veriyor. Güncelleme dosyalarını atsamda değişmiyor. Hdd de daha önce Pascal Multiboot v2 kuruluydu onda bir sorun yoktu. Anlamadım neden olduğunu. Yardımcı olabilecek var mı ?

    Sorunu çözdüm. Şuan sıkıntısız çalışıyor. Emeği olan arkadaşların hepsine tek tek teşekkür ederim. Güncelleme gelecek mi bilmiyorum ama benim ufak bir isteğim olacak sadece;

    Bu Windows klasörü içinde win7 , win8 ve win10 klasörlerinin içine wim dosyalarını atıyoruz. Uefi için ayrı birdaha atmak yerine yine bu klasörlerden okumasını sağlamak çok daha iyi olur görüşündeyim. Birde install.wim'e kendimiz isim versek istediğimiz kadar windows ekleme şansımız olsa çok çok güzel olur. Pascal hocam eğer basit bir güncellemeyle yapabilirsen çok memnun olurum. Senin sistemin çok stabil yaklaşık 8 yıldır bu Pascal multiboot kullanıyorum. Değiştirmekte istemiyorum. 

  11. Multiboot dosyaları indi. Anlatılan şekilde yaptım. Boot yaparken Mbr helper hatası veriyor. Güncelleme dosyalarını atsamda değişmiyor. Hdd de daha önce Pascal Multiboot v2 kuruluydu onda bir sorun yoktu. Anlamadım neden olduğunu. Yardımcı olabilecek var mı ?

  12. Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Elimde 500 GB Usb 3.0 Taşınabilir HDD var ve 3 Bölüme ayrılmış şekilde birinci bölümde izmir teknik destek multiboot var. Bu bölümden boor edebiliyorum. üçüncü bölümde ise programlar falan var. İkinci bölüm boş o bölümede farklı bir multiboot oluştursam boot edebilir miyim ?

×
×
  • Create New...