Jump to content

mckaan42

Üye
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

255 profile views

mckaan42's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Sağol @karadurak üstad. Dediklerini yaptım. Startsetup çalıştı. Fakat şimdide videodaki gibi 78setup dosya aratınca dosya isimleri standart geldiği için * koymadan göremiyorum diğer isimleri. https://youtu.be/LtSRnGpbejs Çok oldu biliyorum ama son bir şey daha rica edeceğim. Ben dism image alırken bilgisayara hem ingilizce hem türkçe dil kurdum. Varsayılan ingilizce Klavye türkçe q, İkinci dil ise Türkçe-Klavye TürkçeQ. Ama İmage ı Startsetup ile yüklediğim zaman varsayılan dil türkçe klavye türkçe Q ikinci dil İngilizce Klavye US oluyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. auto.xml ve unattend.xml dosyalarını düzenledim olmadı. xml dosyalarının içerisindeki dil ile ilgili seçenek kısmını sildim yine olmadı. Ne yapacağım üstad. Bir çıkar yolu var mıdır ?
  2. @karadurak Sağol üstad. Deneyip bilgi vereceğim. Çok Teşekkürler. Üstadım gece denedim senin söylediğin yöntemi. Bu sefe startsetupda dosya seçemiyorum ve startsetup varsayılan olarak KMPE\_WIN\1064 yolunu görüyor. Diskin ikinci bölümündeki yolu nasıl gösterebilirim. 10Settings dosyasındaki Yolları D : E : olarak denedim. Yine görmedi. Birde WindowsManager programı sadece 1064 klasör yolu ve install.wim ismini görüyor. Ben her bilgisayara göre imaj alacağım için atıyorum HP Probook.wim, Lenovo.wim diye 10 12 çeşit yüklemem olacak. Bunlar için de wcs dosyasını biraz kurcaladım. Satırın birinde install.wim,install.esd satırı var onların yerine kendi yaptığım ismi yazdım ama yine olmadı.
  3. Teşekkür ederim ilginiz için. Tek disk olarak yazdırdığımda aldığım wim dosyası 12 GB olduğu için diske atılmıyor. KMPE içinde imaj alma yükleme işi yapılabiliyor onda bir sıkıntı yok. Şöyle birşey farkettim. KMPE içinde Windows managera girince sizin yapmış olduğunuz bir program var. Yedekleme diye. İmajı oradan aldığımda start setup gördü. Fakat şunu farkettim. O yedekleme programı imajı alırken çift yükleme seçeneğiyle alıyor. Pro ve Enterprise. Tek yükleme seçeneği olduğunda start setup görmüyor. Bunu startsetup üzerinde düzeltebilirsek benim sorunum kalmıyor.
  4. @karadurak usta YouTube'a yükledim videoyu. Bu probook 430 g7 modeli bunda gelmiyor, bu şekilde ama Elimde Probook 440 G4 model var onda geliyor menü. Büyük ihtimal çözünürlük uyumsuzluğundan yapıyor. Ben wcs dosyasındaki çözünürlüğü değiştrip bir kaç farklı çözünürlükte hem Uefi de Hem Legacy de denedim. Yine olmadı. https://youtu.be/Mheli7b5dxg Start setupta da dism olarak aldığım install.wim dosyasını geçerli bir Windows kurulumu yok diyor. Startsetup için config yapabiliyor muyuz. install.wim görmesi için.
  5. Windows Manager UEFI de ve Legacy de Mavi ekranda kalıyor bunun sebebi ne olabilir ?
  6. @karadurak üstadım çok sağolun benim için bayağı uğraşmışsınız. Allah razı olsun. Kurulum işini tam olarak hallettim. Şimdi de HP Probook bilgisayarlarda Uefi Boot ta Refind menü geliyor. Fakat Legacy Boot yaptığımda Grubldr not find hatası veriyor. Secureboot kapalı bilgisayarda. Kurulum yaparken kullandığımız programda legacy test yaptığımda menu geliyor. Bilgisayarda gelmiyor.
  7. DISM ++ ile aldığım wim dosyasından kurulum yapamıyorum. Startsetup ile wim dosyasını gösterdiğimde geçerli bir windows kurulumu değil diye uyarıyor. Bunu yapabilen var mı acaba ?
  8. Teşekkür ederim @karadurak üstad. Benim bunu kullanmaktaki amacım bir E-Ticaret şirketinde IT pozisyonunda çalışıyorum. Gün içinde müşteri hizmetleri ve Depo çalışanları için çok fazla PC kurulum yapmamız gerekebiliyor. Bu konuyu şu şekilde çözdüm. DISM Plus ile kurduğum bir bilgisayarın wim olarak kaydını aldım. Kurulumu oradan yaptıracağım. Fakat boot işleminde start setup a girdiğimizde KMBOOT\_WIN klasöründeki install.wim dosyalarını otomatik olarak görmüyor El ile seçmemiz gerekiyor. 78 Setup da wim dosyaları direk görünüyor. İkinci bir konu ise şirket içerisinde kullandığımız Windows Key mevcut. O yüzden &OEM& klasörlerini ve aktivatör araçlarını sildim. Kurulumu tek bir admin hesap şeklinde Windows key girilmiş şekilde yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
  9. Merhaba, Öncelikle ellerinize sağlık @karadurak üstad. Benim size bir sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben Windows 10 yüklemesi yaptırıyorum diskten. Yükleme bittikten sonra otomatik olarak Office ve bir kaç program kurulsun istiyorum. Mümkün müdür ?
  10. Dostum Harddisk 500 GB 2 Bölümdü 2. Bölümde de dosyalar vardı o yüzden imajı yazdırırken sadece tek bölümü seçip yazdırmıştım. Sonra harddiski komple boşaltım imajı tüm diske yazdırıp sonra 2. Bölümü oluşturdum düzeldi.
  11. Sorunu çözdüm. Şuan sıkıntısız çalışıyor. Emeği olan arkadaşların hepsine tek tek teşekkür ederim. Güncelleme gelecek mi bilmiyorum ama benim ufak bir isteğim olacak sadece; Bu Windows klasörü içinde win7 , win8 ve win10 klasörlerinin içine wim dosyalarını atıyoruz. Uefi için ayrı birdaha atmak yerine yine bu klasörlerden okumasını sağlamak çok daha iyi olur görüşündeyim. Birde install.wim'e kendimiz isim versek istediğimiz kadar windows ekleme şansımız olsa çok çok güzel olur. Pascal hocam eğer basit bir güncellemeyle yapabilirsen çok memnun olurum. Senin sistemin çok stabil yaklaşık 8 yıldır bu Pascal multiboot kullanıyorum. Değiştirmekte istemiyorum.
  12. Multiboot dosyaları indi. Anlatılan şekilde yaptım. Boot yaparken Mbr helper hatası veriyor. Güncelleme dosyalarını atsamda değişmiyor. Hdd de daha önce Pascal Multiboot v2 kuruluydu onda bir sorun yoktu. Anlamadım neden olduğunu. Yardımcı olabilecek var mı ?
  13. Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Elimde 500 GB Usb 3.0 Taşınabilir HDD var ve 3 Bölüme ayrılmış şekilde birinci bölümde izmir teknik destek multiboot var. Bu bölümden boor edebiliyorum. üçüncü bölümde ise programlar falan var. İkinci bölüm boş o bölümede farklı bir multiboot oluştursam boot edebilir miyim ?
×
×
  • Create New...