Jump to content

lordlevent

Üye
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lordlevent's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. 9500 gt de fan olmasa da hiç bir şey olmaz , bu gibi orta düzey ekran kartlarında pasif soğutmalı tercih edilmeli gelelim soruna fan değiştirilebilir ki bence bu boşa masraf pasif soğutmaya geçilebilir , bu biraz işi bilmek gerekir parçaları değiştirmek için en basit yöntem normalde sıvı sprey sıkılır ama ben bu spreylerden hiç randuman alamadım, sonra arko krem ( şu bildiğimiz el kremi) ile fan çubuğunu yağladım ses kalmadı
  2. özeti şu 1 hp yazıcıda yaramaz 2 kullanılan sıvı değil yoğunluğu önemli
  3. abdülhey : haklısınız , tecrübeden faydalanmak fikir almak çok önemli. ama özellikle son zamanlarda acemilerin yada sorulan soru hakkında yeterli bilgisi olmayanların forum mesajlarını doldurması veya sürekli alıntı mesaj yapılması nedeni ile artık bazı şeylerin sonuç odaklılığı azaldı. tabi bunda önemli bir payda üstadların önemli bir çoğunluğunun forumlardan elini ayağını çekmiş olması da önemli bir pay teşkil ediyor. bu yüzden blogculuk yükselirken patır patır forum kapanıyor. umarım forumculukta kalabalıktan değilde kaliteden tarafa yönelirde daha iyi konumlarda yaşamını sürdürür diyelim.
  4. denemediğim yok diyelim. care 3 te sorun vardı. o yüzden çabuk değiştirdiler 5 fena değil ama sys müdahale edip sonradan çıkan sorunlarla uğraşmamak için programı hafiflettiler. en iyisi 4 dü. Auslogics BoostSpeed yani zaten siteside optimize eder kyıtları düzenler vs. diyor. kısaca geçici rahatlama sağlar. XPspeed v14 adında anlışabileceği gibi optimazasyondan ziyade hızlı çalışma ön planda tutlmuş. tabi benim gibide yapabilirsin herkesin dediğini bir kenara bırakıp dener ve öğrenirsin.
  5. kaynak belirtmezsen (alıntıdır demek kaynak belirtmek değildir, kaynak belirtmek tam olarak siteadı.siteuzantısı şeklindedir) dmca vb. ile lisanslı ise orjinal yayını yapan sitenin adminine gelen raporda yazının çıktığı yerler sıralanıyor...admin bunu googleye bildirirse google sıralamada banlıyor, site için olumsuz bir seo durumu olur alıntı yapan site pagerank kaybeder. kaynak belirtirsen 1-zaten orjinal yazı sahibi bu işten prim yapar 2-izinsiz alınamaz dahi dese kaynak belirtmek sureti ile alsan hiçbir şey yapamaz. bir kaç lisanslama sitesi var ama google açısından ayrıntılara en etkili lisanslama kaynağı dmca dan bakabilirsiniz. eğer bir site lisanslanmış ise genellikle sitenin en altında "tüm hakları dmca ile lisanlanmıştır" vb. bir yazı yada logo olur ama sadece tüm hakları saklıdır yazıyor ama lisanlama yada kayıt yeri , arşiv yeri ile ilgili bir bilgi yoksa %90 webmaster öyle içi boş bir mesaj olarak yazmıştır.
  6. çok güzel bir paylaşım eline sağlık. gün geçtikçe arama motorlarının çöplüğü artıyor, yada aynı siteler çok sayıda yeri işgal ettiğinden sıralamayı dolduruyor. buna bir önlem alınmazsa. arama motorlarından bir şey bulmak için harcanan zaman artacak... forum için uygunsa ben de o kadar çok tavsiye edeceğim site vardı ki blog açtım http://webseyyahi.blogspot.com/ not:linkler dead
  7. resetleyen bat dosyası baya faydalı olur. diğeri için ise googlenin "en hızlı dns bulmak" diye bir prog. var onu kullanın gerçekten far ediyor.
  8. teşekkürler aynı işi yapan onlarca program veya live cd var ama sitesinden önizlemeye bakarsanız bu kadar başarılı ve usb de hep yanında olacak kadar pratik olanı varsa tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
  9. "Windows Password Unlocker enterprise / pro " kullanımı kolay ve en başarılı admin şifre sıfırlayıcı alet çantasında herzaman gereklilerden ama full sürümün ilaçlısını bir türlü bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  10. istersen birde pardusu dene ben kullanıyorum ve driver konusunda hiç sıkıntı yok . kurulan cd zaten içinde paketle geliyor,kaç tane pc de denediysem sorunsuz kuruldu. istersen çalışan cd den pardusu pcye kurmadan deneyebilirsin.ayrıca elinin altında olsun malum live cd olarakta lazım olur.
  11. teşekkürler türkçe live cd olarak öneriniz varmı?
×
×
  • Create New...