Jump to content

katil006

Üye
  • Posts

    283
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by katil006

  1. otuken, 23 saat önce yazdı:

    Nisan ayında ben de sorun yaşadım. İnternet servis sağlayıcım Turk.Net ama sorun Türk Telekom kaynaklıydı. Hattımda sinyal yoktu ve bunu Türk.Net'e bildirince sorunu Türk Telekom'a ileteceklerini söylediler (daha doğrusu yazdılar). Türk Telekom da sorunu incelediklerini, problemin kendinde olmadığını, iç hatta, ankastrede olduğunu belirttiler. Benim de evde ankastre olmadığını, kablonun direkten eve geldiğini, eve giren yerden kabloyu ayırıp telefon makinesi taktığımı ve sinyal olmadığını defalarca söyledim. Bu yazışmalar yaklaşık 1 ay sürdü. Hatta CİMER'e bile yazdım, sorun çözülmedi. Oturup ağlama pozisyonuna geldim inanın. Derdimi anlatamadım bir türlü. En sonunda Türk Telekom binasına gidip derdimi anlatmaya çalıştım. Sağolsun genç bir arkadaş ilgilendi, bir yerlere telefon açtı ve yarın 10 gibi geleceklerini söylediler. Ertesi gün 11 gibi gelseler de ? direğin birine çıktılar ve kablonun kopuk olduğunu gördüler. Bağlar bağlamaz da internetim geldi zaten. Hülasa, Türk Telekom kendine hiç toz kondurmuyor ve suçu ankastreye atıyor (bende olmayan ankastre) ?.

    Bir soru soracaktım. Direkten eve direkt kablo çekince herhangi bir performans problemi oluyor mu? Ankastre'den bağlantı ile arasında bir fark var mı? Teşekkürler.

  2. seven232, 20 saat önce yazdı:

    Nasıl Türkçe yapılıyor acaba? Cevaplayan olursa sevinirim.Teşekkür ederim.

    All Settings'e gelip arama kısmına language yazarsan bulabilirsin. Oradan English yerine Türkçe eklemen gerek.

  3. Başımdan geçen Turknet macerasını anlatayım. Yaklaşık 1.5 ay önce Turkneti internet bağlantısı için aradım.  Müşteri hizmetleri VDSL desteklediğini maksimum 35 mgbit'e kadar hız vereceklerini söylediler. Ardından 180 TL'ye VDSL modem aldım. Yaklaşık 1 haftada bağladılar. Tabi sadece apartmandaki ankastre kutusuna kadar gerisini kendiniz bağlatmanız gerekiyor.  Yalnız bağlantımın yapılmasına bir gün kala internetten hız sorguladığımda VDSL desteklemediğini ADSL olarak kullanmam gerektiğini söylediler. O kadar masrafa girip VDSL modem aldığımı söylediğimde malesef yapacak bir şeyimiz yok ADSL bağlamak zorundayız dediler. Neyse bağlattık hızım 12 mgbit civarındaydı. Ev arkadaşım oyun oynarken ping değerleri 2000 lere fırlıyordu. Haftalarca aradım çözüm üretemediler. Sonra şans eseri apartmanımda tekrar hız sorgulayım dedim. Bir baktım VDSL destekliyor. Bende Turknet'e mail attım(Artık MH'ye ulaşmak imkansız yeni sisteme geçtiler.) Neden böyle olduğunu sizin satış stratejinizin bu mu diye yarı tehdit içerikli yazı yazdım. 5 gün sonra bağlantımı VDSL'e geçirdiler. Şuan hızım 16 mgbit civarı ve upload hızım 1-2 arası çıkıyor. Oyunda ping sorunu da düzeldi. Artık arkadaşım oyun oynarken ben de download yapabiliyorum. Özet olarak apartmanına bağlı tamamen şans eseri iyi de olabilir kötü de.

    Edit: Yaklaşık 2 gün önce geçiş çalışmasının tamamlandığı gün içinde kullanabileceğimi söyleyen mesaj aldım. Gece hız testi yaptığımda ping 20 hızda 35 mgbit civarı çıkıyordu. Teşekkürler Turknet.

  4. Amazon'un bir zamanlar Türkiye'ye gönderdiği ama artık göndermediği Acer Helios 300 model laptobu var. 1060 takılı fiyatı da vergiler dahil 4800 civarıydı. Normalde onu alacaktım ama Türkiye'ye gönderimi kapatmış. Monster'e baktığımda 17.3 inch 240GB ssd ekli 1050'li laptop 4700 civarı. Birde monster'in tasarımı hoşuma gitmiyor. Dell 7567'nin tasarımı ona kıyasla çok güzel ama onunda ekranı Tn panelmiş. Şuan cidden çok kararsız kaldım. 

  5. 11 saat önce, TornadoEffect yazdı:

    Evet, ekran Kartının Nvidia (4GB GTX950M) olması ve 6. nesil HQ işlemci olması bakımından ASUS X550VX modeli şu anlık en öne çıkan model olarak benimde gördüğümü söyleyebilirim.

    Bir kaç tavsiye olarak ta kesinlikle Toshiba markasından uzak dur. Birde ekran kartı AMD olmasın. Dediğim  ASUS'un X550VX modelinin Youtube'de bir sürü videoları var. Eğer onları izlersen aklındaki çoğu soru işareti kalkacaktır. 

  6. Bu aralar pek bir revaçta olan Asus x550vx modeli var. Yukarıda da @Polat_19 adlı arkadaş link atmış. Bu dizüstü bilgisayarı 2 arkadaşıma aldırdım. Gayet memnunlar. Üstelik full oyun oynuyorlar. Isınma sorunu falan kesinlikle yok. Bir oyunda aynı özellikteki monsterdan aynı ayarlarda daha fazla fps almıştı. Tasarım olarak kırmızı bir teması var. Ama klavyede ışıklandırma yok ve biraz karanlık kalıyor. Onun dışında bence şuan bu özellikte piyasada bulunabilecek en iyi f/p ürünü. Umarım yorumum yardımcı olmuştur. 

  7. On 29.08.2016 at 15:51, Celest yazdı:

    Avrupadaki üniversitelerin ayrıca evlerin internet hızları 900 mbps den aşağı değil hatta 1 ghz yi gören var bizim sülale almanyada yaşıyor fiyatıda karınca kadarmış türkiyede 1 megabit ile zar zor gezinen var yazıklar olsun Oysaki biz bulgaristandan kaçlarca kat üstünüz.

    bizdekiler rant elde edebilmek soymak sömürmekten başka hiç bir işe yaradıkları yok adamlar öyle yapmıyorki rant elde etmiyor aldığı paranın hakkını karşılığını veriyor türkiyede böyle düşünen bir tane firma gösterin bana bir uydunet ve süperonline var işte net piyasası olarak diğer sektörleri saymıyorum bile.

    diğer ülkeler bunu görmesin gülerler.

    Screenshot_1.png

    Keşke güzel ülkemde tam anlamıyla sınırsız interneti kullanabilsek...

    • Like 1
  8. Geçmiş olsun acil şifalar dilerim toprağım :)

    Ankara havası çok kötü yüksek semtlerden bakdığında şehir içi bazen gözükmüyor akşama doğru.

    Tavsiyem orman havası arada yayla yap beypazarı tarafında karagöl var oralarda gez imkanın varsa tabiki :)

    Tiriking yap doğal beslen doktor diyet vermişdir herhal Allah dan acil şifalar dilerim.

    Aynısını cerrahımda tavsiye etti. 2 aylığına Bolu Mengene geldim. Günlük orman yürüyüşü falan yapıyorum. Arada ağrılarım oluyor o yüzden sormuştum. :D  İyi forumlar.

×
×
  • Create New...