Jump to content

mrkan

Üye
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mrkan

  1. nadir3391, 2 saat önce yazdı:

    3000 sayfalık sunumu kime sunacaksın? kim okuyacak? kimse dayanamaz kardeş.

    hiç kimseye. kendime özel bir calismam olacak. Bu sunmak için değil sunmamak için olacak 😊😊

    2020, 3 saat önce yazdı:

    Ana konulara bölmek faydalı olacaktır.

    İlgili sayfa bulmak en büyük sorun olacaktır.

    Yada şaka yapıyorsun.

    Yok şaka değil. aklım başımda yerinde, sarhoş falanda degilim.😊😊

  2. mephistooo2, 4 saat önce yazdı:

    Legacy - uefi farketmez...

    4. işletim sisteminin ayrı bir harddiskte olması gerekir...

    Notebook olduğu için ikinci bir harddisk şansım yok maalesef

    Cevap veren herkese teşekkür ederim. fazla zorlamamak lazım ?

    • Haha 1
  3. sercaniz, 6 dakika önce yazdı:

    Temel bir disk üzerinde yeni bölümler oluşturduğunuzda, ilk üç bölüm birincil bölümler olarak biçimlendirilir. Dördüncü bölümden itibaren her bölüm uzatılmış bir bölüm içinde mantıksal bir sürücü olarak yapılandırılır.

    microsoftun makalesinden alınmıştır

    Zeten aslında dördüncü bölümü oluşturuyorum ama biçimlendirme yapmak istediğim zaman bu disk bölünebilecek en fazla parçaya bölünmüş behzeri bir hata verip biçimlendirmiyor. O zaman ben dördüncü bölümü mantıksal olarakmı biçimlendirmem gerekiyor.

  4. efe34, 4 saat önce yazdı:

    Fiyat yazar mısınız lütfen

    Zira kurallara aykırı sanıyorum

    yazmamak

    bir de işlemci no: tam ismi yani

     

    Numarasını hatırlamıyorum ama Intel İ7 (1.nesil) 1.73 GHz. Turbo boost ile 2.8 GHz. İşlemci. Çalışıyor ama görüntü gelmiyor. İlanda yazmayı unutmuşum eksilerine 3 defa tamire gittiginide ekliyorum. Önceki anakarti bozulduğunda İstanbul'a gönderdim kargoyla anakart tamiri için. Geldiğinde menteşeleri kırılmıştı Erzurum'a gönderdim menteşe değişimi için. Erzurum'dan geldikten bir müddet sonrada aynı arızayı tekrarladı görüntü gitti bu seferde İzmir'e gönderip Anakarti değiştirdim. Fakat yeni anakarttada görüntü gitti. Bende yedek parça niyetine satmaya karar verdim.

    Fiyat konusunda ben zaten tavsiye istemiştim ama 700 tl.  falan düşünüyorum. 

    Performansı çok iyiydi. Oyun konusunda tüm oyunları açıyordu.  

    Windows 10,8.1.8 ve 7 HP lisanslarida var. 

  5. Arkadaşlar Asus N61JQ markalı notebukumun anakartini değiştirmiştim ama anakarti yine yandı. Bende parça niyetine satmak istiyorum. Özelliklerini aşağıda yazıyorum.  Sizce fiyat olarak ne yazmalıyım.

    - Asus anakart,

    -Kingston 2x4 toplam 8 GB. DDR3 ram,

    - Seagete 750 GB. 7200rpm. Sata2 HDD,

    -İntel İ7 (1.nesil)1.73 GHz. Turbo boost ile 2.8 GHz. İşlemci,

    - 16 inç LED ekran,

    - Blueray optik sürücü,

    - 1 USB 3 ve 3 adet USB. 2 girişi,

    - Express kart girişi,

    -1.3 webcam,

    Eksileri:

    - menteşeleri değişti menteşeler görünüyor.

    - ekranda sol köşede dikine kırmızı çizgi var.

    - batarya bitik.

    -kasada boyada solmalar var 

  6. forjest, 2 saat önce yazdı:
    • Speccy veya aida vb. programlarla "anakart marka model" ve özellikleriyle alakalı bilgi eklerseniz detaylarıda görmüş oluruz.Sonradan takılan anakart'ın özellikleri eksik ya da,farklı eksik özelliklerdeyse kullanamamanız sonradan yadırgmanız normal oluşu ve izlenimleri sürücü eksiklikleri vb.
    • Yolun başındayken ilgili servisle temasa geçip sözlü ya da yazılı olarak bilgi alın veya cihazı olduğu gibi götürüp işlem yapmadan,aynı mainboard değilse eğer değişimini talep edin.Garanti kapsamındaysa eğer cihazın değişimi bile söz konusu olabilir mutlaka talep edilmesi.
    • Arkadaşlarımızın engin tahmin ve bilgileri dahilinde sürücüleriniz yeni sistem kurulumunda eksiklikler varsa eğer,bunlarda bir ihtimal sorunlar yaşatabilir.Kullandığınız donanım özellikleri vb. sorunlara bu eksikliklerde sirayet edebilir. Anlamak için evvelki anakart ve takılan anakart özelliklerinide karşılaştırmanızı öneriririm ayrıca.
    • Forum sayfa içerisinede sistem anakart mainboard özelliklerinide verebiliyorsanız eğer screenshot'unu dahil edin ki, tahminler ve yorumlarla daha iyi bir gelişme gösterir sürücü veya yazılımsal sistemsel sorunsa eğer yol haritasıda bu sayede herkezce uzman üye Arkadaşlarımızın fikir ve yorumlarıyla şekillenecektir.Tahminlerle de bir yere kadar oluyor malumdur. 

    Muhtemel çözümler:

    1. Sürücüleri güncelleyen uygulamaları kullanarak iobit driver booster veya driver talent tarzı online programlarla sistem sürücülerini baştan güncellemek.
    2. Yeni bir windows Msdn orijinal bir sistemle tekrar'dan kurulum yaparak incelemek.
    3. Bios ayarlarını sıfırlayarak ya da gerekli usb port vb. ayarları optimize ederek deneme yanılma yoluyla çözümlemek.
    4. Windows harici Linux işletim sistemleriyle Live kurulumsuz çalıştırarak sistemin donanımlarını anlamak için testlerden geçirmek
    5. Donanım bilgilerini öğrendikten sonra görüp analiz ederek,yeni takılan anakart/mainboard'ın eksiklikleri,evvelki arızalı anakart ile aynı olup olmadığı,gözlemlemeleriyle yol haritasını belirleyerek ilgili servisle değişimi,yenilemeyi garantisi varsa eğer üste eklediğim bilgi dahilinde temasa geçip değişim onarım talep etmek.

    Sorununuzun çözülmesi dileklerimle | Saygılarımla. :) 

    Anakart resimdeki anakart orjinal Asus'un kendi üretimi anakart.  Servise hemen gönderemem çünkü ben Ağrı Doğubeyazıt'tayım Notebok'umu kargo ile İzmire göndermiştim anakart değişimi için. Anakartı bulmak zor olduğu için tekrar geri göndermedim. Zaten elimde  başka anakart kalmadı diyor.  Ayrıca Windows 10/8.1/8/7 hepsinde denedim ama hiçbiri görmüyor. Ayrıca linuxtada bir deneyeceğim. 

    19a5f7ea80790ac38cb243d105285fb1.jpeg

    22940-asus-n61jq-laptop-anakart-anakart-icin-uecretsiz-kargo-n61jq-n61ja-i7-cpu-test-edilmis-ve-garantili.jpg

    Ekran Alıntısı.PNG

  7. maxpayne.29, 2 saat önce yazdı:

    merhaba kardeşim ben laptop tamircisiyim usbler direk güney chipsetine gider.port değişiminden cıkmazsa güney chipi gitmiş demektir.direk değişmesini gerekir

    güney cipseti gitse diğer usb 2 ler,hafıza kartı, bütün giriş çıkışlar donanım çalışmaz.  Sonuçta  kuzey cipseti ram'ler ile işlemci ve ekran kartı arasında bağlantı sağlar, diğer  bütün giriş  çıkışlar güney çipsetine bağlı diye biliyorum ben. Ama sadece usb3 ve hafıza kartı okuyucusunda sorun var.

  8. AdnanGumus, 9 saat önce yazdı:

    s.a kardeşim bazı makinalarda biostan kapatılıyor bazı makinalarda fn tuşu ile calıştırılıyor eger boyle birşey yoksa yaptırdığın yere götür tekrar baksın vakit kaybedemem dersen driver tam kurulu degil bence bastan format at driverin setuplarını indirip kur kolay gelsin

    Bios'ta sadece usb'lerle alakali lock-unlock var. USB 3 e özel birşey yok. Ayrıca aygıt yöneticisinde görünmediği için driver kurulmuyor.  Aldığım yerde elimde başka Asus N61 serisi Anakart kalmadi diyor. 450 TL.para verdim çıkma anakarta kısmi arızalı çıktı bulmakta zor olduğu için geri göndermedim? Bulamasaydim aliexpres'ten alacaktım zaten.

  9. Merhaba arkadaşlar, notebook'umun anakartını değiştirdim. Değiştirdiğim yerden anakartın testleri yapılmış tüm herşeyi çalışıyor demişlerdi ama notebook'um geri geldiğinde anakart üzerindeki usb 3 portu çalışmıyor hafıza kartı sürücüsüde çalışıyor göründüğü halde taktığım hafıza kartlarını okumuyor. Her ikiside aygıt yöneticisinde görünmüyor. Aygıt yöneticisinde anakart üzerindeki usb 3 portu renasas olarak görünüyordu önceki anakartta. Resimde sağdaki port anakartın üzerindeki usb 3 portu yanındakide usb 3 express kart. Sorum ise usb 3 portun değiştirilebilirmi acaba neden aygıt yöneticisinde dahi görünmüyor.

    TimePhoto_20200309_135752.jpg

    Ekran Alıntısı.PNG

  10. Cevaplar için teşekkür ederim. Bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ama hala hız olarak performans olarak Windows 7 çok iyi. Bir türlü vazgeçemiyorum. XP'den sonraki en işi Windows'tu benim için.

  11. Birkaç gün önce bilgisayarıma Windows 7 Home Premium kurdum. Kurar kurmaz güncelleme almaya başladı ve bir sürü güncelleme aldı. Windows 7 destek süresi dolmuştu bilgisayarım nasıl güncelemme aldı acaba. ?

  12. Senkron2, 5 dakika önce yazdı:

    kardeş aliexpressten satın aldığın faturanın fiyatı ve bankandaki teyit için harcama kısmının fotosunu isteyecekler senden buradaki gümrüğe gelince haberin olsun satın aldım kargosu bedava 480 lira oh iyi devri bitti devlet artık 1 liralık malzeme bile getirtsen 14.50 liradan başlayan vergilendirme adı altında öpüyor geçmiş olsun bu arada çinden alacağın parçalarda sıfır yazması seni aldatmasın tamir edip yolluyorlar genelde buda kulağına küpe olsun

    Biliyorum gümrük vergisini hep aliyorlar. Aliexpres'te çok ürün aldım. Daha çok kol saati türü. Hepsinde gümrük vergisi ödedim. Ama öyle teyit için foto falan istemediler hic. Ortalama 1 ayda geliyor ama.

  13. VentMois, 12 dakika önce yazdı:
    
    Tavsiye edermisiniz anakart  değişimini.

     

    Seviyorsan bilğisayarını neden olmasın.

    Evet seviyorum, benzer donanıma sahip ikinci el  İ7 notebooklar 1500-2000 TL. arası. 400-500 TL.ye Notebook'um yeniden hayata dondurebilirim.  400-500 TL.ye eski model düşük konfigrasyonlu notebook alacağıma daha mantıklı geliyor.

  14. Merhaba arkadaşlar, benim Asus N61 JQ marka Notebook'um var. İ7 işlemcili. Bulunduğum yerde voltajlardan dolayı Anakart'in Cipseti bozuldu. Cihazı kargoyla İstanbul'a gönderdim Tamirkolik diye bir yere. Yaptık diye gönderdiler ama 15 gün olmadan ayni arizayi tekrarladı. Bende biraz araştırdım ve Cipseti bozulan Anakart'in Cipseti değişse bile artık randıman vermediğini okudum. Hep öyle yazmışlar her yerde. Zaten onun için 6 ay garanti veriyorlar cipset tamir veya degisimine. Bende aynı Anakart'in yenisini almaya karar verdim. Aliexpres'te var aynı anakart. Fiyatı 439.82 tl. Bu anakarti alıp cihazımın anakartiyla değiştireceğim. Tavsiye edermisiniz anakart  değişimini.

    632674146-1789141169.jpg

×
×
  • Create New...