Jump to content

CEM0KA

Üye
  • Posts

    188
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by CEM0KA

  1. Şöyle birşey var, mesela iş yerinde portable opera kuruyorum yani kuramıyorum  çünkü opera portablesini exe olarak indirttiriyor ve dosyalarını exe'sinden kurdurtturmaya çalışıyor bu da iş yerindeki bilgisayara portable exe'sini çalıştırmıyor. Keza, portaple.apps da aynı şekilde kurulu dosyalar şeklinde değil de exe şeklinde yönlendiriyor. Bu yöntem ile atın usb'ye ilk kurulumu yapılmış olduğundan, dosyasından çalıştırın...

    • Like 1
  2. İlla ki HDD de sorun olacak değil ya, bağlantı kablolarının yerlerini değiştirin. Takılı kabloda temazsızlık olabilir veya başka bir kablo deneyin... Ayrıca_ performans ve sağlık kadar HDD'nın kullanım ömrü de önemlidir.

  3. forjest, 13.07.2023 - 13:15 yazdı:

    buq79jx.png

    Bazen, 'Birlikte aç' seçeneği için seçilen proğram gelmeyebilir, gelse bile proğram 'Birlikte aç' hizmetini yerine getirmeyebilir. Böyle bir vakada; Birlikte aç seçeneği için 'Başka bir uygulama seç' dizininden proğramın kurulu olduğu dizine giderek, proğramı tekrar göstermeniz gerekebilir. Bu durumda, proğramı yükleme dizininde bulun ve seçin, Birlikte aç alt kutucuğunu işaretleyin ve tamam deyin...

    • Like 1
  4. abdulhey_, 8 saat önce yazdı:

    Anladığım incelediğim kadarıyla SD kartı dahili bellek gibi kullanmak pek tutarlı sonuçlar doğurmuyor. Belki süper hızlı bir SD kart tutarlılık sağlarmı bilemem. O da 1100 TL ye aldığım ikinci el bir telefon için fahiş bir masraf olur.

    Telefonu 3 yıl önce 2.el aldım ama Lenovo P2 nin kendi olası güncel fiyat bandında yerini hala doldurabilecek telefon yok bence. Bence güncel 8 bin liralık bandta.

    Onun yerine en temizi tersini yapmak. Yani SD kartı romdan kullanabilecek bir uygulama ki zaten var işte. Kullanışlı sade güzel bir Galeri uygulaması. Teşekkürler.

    Bu arada bir şey sormak istiyorum kısaca benzer. Bu Facebook bildirimlerinde , 40+ ürün az önce alım satım gruplarına eklendi bildirimi var. O da çok kasıyor. Oysa benzer başka şeylerde kasmıyor. Sizdede varmı bu sorun? Neden oluyor acaba? Tıkladığında bir kaç tanesini gösteriyor ancak ve Facebook donup yeniden başlıyor.

    Telefonuz rootlu değilse bellek birleştirmesi yapmayın. Ama; belli başlı uygulamalar dahili bellekten başka yere yüklenmezler, bu da telefonun dahili belleğinde yer kaplamasına sebep olur. Facebook, Twitter, Telegram, Tiktok gibi uygulamaları browserden açın, inanın uygulamalardan daha hızlı açılır.

  5. abdulhey_, 13 saat önce yazdı:

    Zaten öyle yaptım. Çünkü bilgisayarda telefon ve SD kartı takıp kopyalamak müthiş uzun sürüyor. Çünkü SD kartların yazma hızı düşük. Hatta bilgisayarda klasörden klasöre kopyalama hızı 16-17 mb/sn. yanlış tesbit etmediysem. Başka yapabileceğim birşey varmı?

    SD Kart alacak olanlar clas10 olmasına dikkat etsinler. (benim; 7 yıllık telefonumun sd kartı samsung clas10 ve telefon hafızasını sd kart ile birleştirdim ve o zamandan beri hiçbit takılma veya donma olmadı sd kartta)

  6. MamLeter, 4 saat önce yazdı:

    Portable kuruluma desteği yok sanıyorum. Ama siz elle yedeği alabilirsiniz. Yada portableapp şeklinde yapılmış opera portable kullanırsınız o zaten data klasöründe saklar yedeği.

    177372967_2022-10-269-3-12.jpg.dada506f77e6f8275301545d4a677845.jpg

    Operanın kendi portablesini kullanıyorsanız. Profil klasörünü komple yedekleyebilirsiniz. Ama cache, cod cache, sevice worker, blob_storage, session, file System klasörlerini boşaltıp yer açmayı unutmayın. Yada operayı kurarken üstüne kurun yeni sürümü. Kurulumda taşınabilir seçeneğini seçip sizdeki opera klasörünü gösterin. Otomatik algılayıp sadece güncelleme yapacaktır, verileriniz yerinde kalır. Böyle yaparsanız devamlı ana klasörde sürüm numaralarına göre bir sürü klasör oluşur zamanla bunlardan en yüksek numaralı son iki sürümün klasörünü saklayıp diğerlerini silebilirsiniz. Aslında en yüksek sürüm yeterlidir. Ama bir önceki sürüm olası bir hata olursa, son sürüm klasörünü silip eski sürüme geri dönmek için lazım olabilir.

    Elle yedek almak için profil klasöründe şunlar yeterli olur sanırım.

    356332446_2022-10-269-2-24.jpg.38bee1774ff89a6e0ffc39b17f5dbade.jpg

    Regeditte ayar saklıyor mu? diye   

    HKEY_CURRENT_USER\Software, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node

    Anahtarları kontrol edilebilir ayrıca.

     

    Bilgi için teşekkürler.

    Portable kurulum da portableapp datasını yedeklerim zaman zaman ve  dediğiniz gibi en yüksek numaralı son iki sürümün klasörünü saklayıp, diğerlerini siliyorum. Senede birkere sıfırdan kurulum yapıp, elle profil klasöründen kullanıma geçiyorum. Görselli anlatımınız yararlı oldu açıkçası regedit'e de kontrol edeceğim...

  7. focus2011, 20 saat önce yazdı:

    Arkadaşlar düşük kaliteli bir videoyu daha kaliteli bir hale dönüştüren bir program arıyorum.Bir kaç tane denedim mesela 360p yi 720 ye çeviriyor özelliklere baktığınızda 720p gösteriyor boyut artmış fakat görüntüde bir değişiklik yok .Tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

    Video çözünürlüğünü arttıran pekçok proğram var (1. Video kalitesi geliştirici) resimdeki Enhancer editörlerleri ile yapabilirsin. (Asamphoo Video Optimizer 2, Topaz Video Enhancer veya Aisesoft Video Enhancer vb. gibi proğramlarla  yardımcı olur bir yere kadar.

    Ayrıca; Altta bir anlatım var.

    Mobilde ise Bu işi CapCut ile yapabilirsin.

     

  8. qxqx, 15.02.2022 - 05:58 yazdı:
    https://fullindirsene.net/
    https://www.filmindirmobil.com/
    https://www.hdfilmcehennemi.cc/

    Internet Download Manager -i kullanarak indirebilirsin her izlediğin filmleri rahatlıkla.

    Örnek İndirme Görüntüsü

    r05bj2r.jpeg

    .ts olarak indiriyor. Amaa IDM ile indirme aşamasında (yakalıyorsa) İDM Dosya İndirme Bilgisi penceresindeki URL kopyaladığın, JDownloader'e yapıştırın, JDownloader filmi mp4 olarak indirecektir.

    Ek Bilgi: Turbobit gibi ücretli sitelerden film indirmek için JDownloader (başlıbaşına eşsiz bir proğram) ile linkleri ekleyin, zaman sınırınız yoksa (1-2 gün gibi) rahatlıkla indirebilirsiniz. Üstelik; PC'yi açıp kapatsanız bile indirmeye kaldığı yerden devam eder. Sadece indirmeye başlamadan önce tarayıcınıza JDOWNLOADER eklentisini ekleyin, şifre alın, link eklediğinizde birkereye mahsus captcha girin, (sonraki günlerde -aynı link için- captcha girmeye gerek olmayacaktır) doğrulamayı geçin ve indirmeye başlayın. Ben;  7/8/10 GB dosyaları bu şekilde indirmekteyim...

    • Like 1
  9. Aliexpress'ten yıllardır alış veriş yaparım ve hiç yarı yolda kalmadım, paranız 75 gün Aliexpress koruması altında yani bu süre zarfında (ürünler genelde 15/20 günde gelir) ürün elinize geçmezse aliexpress güvencesi ile para iadesi bile alabiliyorsunuz -ki bu 6 yıldır hiç bir ürün elime ulaşmamazlığı olmamıştır.

    4 yıl önce htc 10 için AUKEY marka hızlı şarz aldım+ kablosunu aldım halen de ilk gün gibi kullanmaktayım..

    • Like 1
×
×
  • Create New...