Jump to content

MaDLoCK

Üye
  • Posts

    268
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MaDLoCK

  1. abdulhey_, 9 dakika önce yazdı:

    @MaDLoCK zaten linkteki TV favorimdi. Sonra Teknosa da 6950 yi uygun fiyatlı görünce şaşırdım ve ona yöneldim.  Teknosa gibi sinekli yerde fırsat ürünü yapmışlar. 3270 TL. Sebebini sormadım. 6470 e göre baya üst düzey.

    İnan üst düzey olması ahım şahım birşey katmıyor kullanımına zamanında bende aynı hatayı yaptım sonradan pişman oldum. Benim sana tavsiyem verdiğim linktekini alman ama yine karar senin.

  2. berce, 19 saat önce yazdı:

    en azindan bunlari yapabilirsin. cok kolay komut satirina  yapistiracaksin. 
    mdsched 

    bcdedit.exe /set {bootmgr} toolsdisplayorder {memdiag} (administrator yetikisi ver yani yonetici olarak calistir.)


    ben eski bilgisayarima ram almistim. ramlerden biri uyumsuzdu.
    ram saglam ama benim bilgisayarimda problem cikartiyordu. 
    bunu windowsun ram test programi ile gordum.
    yani eger ramlerinde bir ariza varsa tipik tipik belirsiz hatalar verebilir. bende oldu. 

    Dediğin Ram testini yaptım sonuçlar iyimi kötümü anlamadım ben.

     

    Ram.jpg

    Ram 2.jpg

    Aslında bu işlerden anlayan biri teamviewer ile pc ye bağlanıp olay günlüğünü bi incelese belki sorun daha kolay çözülür.

  3. toonjai, 34 dakika önce yazdı:

    ekran kartı sürücünü indir

    DDU ile eski sürücünü güvenli modda kaldır

    pc başladığında internetini kapat ( en başta internetini kessen daha iyi )

    indirdiğin sürücüyü kur

    Bilgisayarını kullanmanın tadını çıkar.

    +ekran kartına yada windowsa güncelleme geldiğinde sorunun yeniden ortaya çıkabilir.

    böyle bir durumda yukardaki adımları yenilersiniz.geçmiş olsun.

    Zaten ekran kartının driver'ını o şekilde yüklüyordum yoksa format sonrası pc açıldığında windows update üzerinden otomatik indiriyor.

  4. bukibuks33, 18 saat önce yazdı:

    bende son 2 gündür mavi ekranlarla boğuşuyorum . Ekran kartım Asus 1070 TI Turbo Mavi ekranlarda nvidia hatası verdi ramlerim daha önce başka modeldi onda da veriyordu mavi ekran. ramleri test ettim sorunsuzdu ama yine de değiştirdim. yine aynı sorun mevcuttu.  Şu an hala sorunlar devam ediyor gibiydi.  ekran kartı sürücüsünü 431.18 Beta  Hotfix sürücüsünü duydum netten ve onunla değiştirdim. Kurduktan sonra hiçbir hata almadım henüz. Ekran kartın geldi ise onunla denemeni tavsiye ederim. Tabi temiz bir format at.

     

    berce, 6 saat önce yazdı:

    Selam Arkadaş!

    Şimdi senin
    windows dosyalarında bir problem var mı onu bir tespit edelim.

    Yapacakların:
    1.Bootice programını bul ve indir.
    1a. bootice ana işletim sistemi girdisinin kopyasını oluştur ve ikinci kopyayı boot into winpe seçeneğini aktif hale getir. bu girdiyi misal windows 10 winpe mod diye islendirerek kolayca hatırlayabilirsin.  bu resim sadece bir örnek sen boot into winpe işaretle! Geri kalanlarıda öğrenebilirsin.

    image.thumb.png.89754f4659c245b3c624acfffc44e556.png
    2. reagentc /enable (cmd yönetici olarak çalıştır ve bu komutu gir)
    3.bilgisayarı yeniden başlat ve  İ.S. menüsünden Ana default varsayılan işletim sistemi seçeneğine üstüne gelerek f8 tuşuna bas ve en üste windows güvenli mod başlat seçeneğinin üstünde olana bilgisayarı onarın gibi yazana seçeneğe tıkla.
    4. bu siteki gibi start command Promt şeçeneği bul.
    https://www.tenforums.com/tutorials/127060-enable-disable-windows-recovery-environment-windows-10-a.html
    4a.
    Dism /image:c:\  /Cleanup-Image /Scanhealth  /scratchdir:c:\temp (/image:[kurulu olan windows bölümü]:\) ( /scratchdir:[büyük dosyalara daha fazla yer sağlamak için geçeci bir temp klasörü])
    eğer burada bir sorun bulursa 4b.  komutu çalıştır.
    4b. Dism /image:c:\ /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:O:\sources\install.wim:1 /scratchdir:c:\temp
    (/image:[kurulu olan windows bölümü]:\) ( /scratchdir:[büyük dosyalara daha fazla yer sağlamak için geçeci bir temp klasörü]) ( /source:[sanal medya sürücü harfi]:\sources\install.wim or install.esd:[edition index number] )
    4c. işletim sisteminin versiyonunu öğrenip uygun bir iso dosyası bulman lazım. çalıştır penceresine win+r tuşu  ile açtıktan sonra  winver yazıp versiyonu öğren.
    Not:bu winpe'de everything search ,  q-dir , imdisk gibi programlara'da ihtiyaç duyarsın.
    5. Daha hızlı bir işlem için  normal boot'da direkt şu komutları kullanabilirsin başarısız olursan üstekileri kullan.  fakat eğer bir hata kodu ile karşılasırsan buraya yaz yardımcı olmaya çalışırım.
    Dism /Online  /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:O:\sources\install.wim:1 /scratchdir:c:\temp
    6. eğer başarılı olursan  yeniden başlattıktan sonra
    Dism /Online  /Cleanup-Image  /Startcomponentcleanup 
    komutu ile temizlik yap.

     

    Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama bu dediklerinizi yapabileceğimi sanmıyorum.

    agsalman, 4 saat önce yazdı:

    Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef şimdiye kadar Asus marka aldığım hiçbir parçadan hayır görmedim. Vaktiyle R7 370 4gb oc ekran kartı almıştım. Senelerce Gigabyte anakart ile sorunsuz kullandım. Daha sonra 6 ay süre ile 2011v3 pin işlemci elime geçti ve gigabyte anakart bulamadım o nedenle modelini hatırlamadığım Asus anakart alıp onunla kullandım ama tam olarak senin bu söylediğin sorunları 6 ay boyunca yaşadım. Anakart ve işlemciyi müşterime sattım. Bir yıldır sorunsuz kullanıyor. Ekran kartını servise yolladım. Sorun yok, termal macun  değişimi ve genel temizlik yapıldı raporu ile geri yolladılar. Ekran kartını servise yolladığımda gigabyte anakart ve gigabyte rx580 8gb oc ekran kartı aldım. Sekiz aydır eski ekran kartımı amcaoğlu kullanıyor  ve sorun yok. Aynı şekilde benim de cihazımda hiçbir sorun yok. 

    Netice olarak sana tavsiyem Asus servisi ile görüşmen ve mümkünse komple kasayı servise yollaman. Benim tahminim, senin sorunun anakart kaynaklı. Yada ekran kartını deneyebileceğin bir arkadaşın varsa bir süreliğine ona vermen. Mümkünse asus anakartı olmayan birine. 

    Neyse tekrar geçmiş olsun.

    Bu sistemi toplamadan önce ki kullandığım anakart Gigabyte idi ve sorun yaşamıyordum yeni sistem topladığımda asus tercih ettim ama sanırım hata ettim.

    berce, 4 saat önce yazdı:

    Asus'dan muzdarib olan sadece sen değilsin! Asus telefon aldım aldığımdan beri! Google hesabımı ekledikten sonra problem çıkıyor!  telefonu sim kartı bilinmeyen bir sebeb ile devre dışı kalıyor telefon istemsiz yeniden başlıyor! 2 kere telefon değişti ama yine aynı.

    Asus anakart var! 2007 yılından bazı usb'leri okumuyor! işin komik tarafı bios amd-v sdm özelliği aktif etmek için biostan disable seçeneğini  öne getirmelisin yani ters yapmışlar enable için disable, disable için enable :)

    Sonra Asus modem içlerinde daha az sorun çıkartan bir şey fakat onda'da sertifika hatası var :)
    ---------------------------------------------------

    MaDLoCK
    windows'un bult-in memory test programı var işletim sistemi seçeneklerinde  tab tuşu ile seçim yaparak açabilirsin.
    mdsched  bunu çalıştır kutusuna yaz ve işlemlerini tamamladıktan sonra ilk seçeneği seç yeniden başlasın bilgisayar.

    ve boot menu'ye eklemek içinde
    bcdedit.exe /set {bootmgr} toolsdisplayorder {memdiag}
    bunu kullan.

    Şimdi birşey deniyorum yani deniyorum derken anakartın kitapçığına baktım ram i hangi slota takmam gerektiğini gördüm en sağdakine takmam gerekiyormuş yani DIMM_A1 taktığım yer ama aslında DIMM_A2 ye takmam gerekiyormuş kitapçıkta öyle gösteriyor bakalım sorun tekrarlayacakmı görücez.

  5. anilguleryuz, 6 saat önce yazdı:

    Senin yapman gereken burada, onboard ile sistemi kullanman olacak. Yine aynı şekilde sorun devam ederse ve dual ram kullanıyorsan, tek tek memtest86 da test ettirmen olacak. Ram slotlarıyla ilgili bir problemde olabilir. Daha sonrasında baktın sistem onboard ile stabil çalışıyor ise tek sorunun pci express slotunda bir problem olması muhtemel bir durum söz konusu. Bir diğer yöntem ise anakart üzerinde bağlı olan tüm hard diskleri çıkartıp, ssd ile kullanman yönünde olacaktır. Daha sonrasında tüm diskleri sistemde 2 tane olacak bir şekilde bağlaman yani ssd hdd gibi. Şuan da sadece ssd den kullan bakalım bir süre sistemi sorun tekrar ederse, hard disklerin slotlarını değiştirip farklı slotları deneyerek kullanman belki sorununu çözüme kavuşturabilir diye ümit ediyorum. Bir diğer ihtimal ise bios güncellemesi yapman olacak, genellikle bios güncellemeleri birçok sorunu ortadan kaldırabilir.

    Dediğin yöntemleri deniycem inşallah faydası olur.

    cezgop, 6 saat önce yazdı:

    Bu sorunu ilk yaşadığımda zaten en güncel bios yüklüydü 2 gün önce yeni bios güncellemesi geldi onuda yükledim ama sorun çözülmedi.

  6. anilguleryuz, 45 dakika önce yazdı:

    Tüm herşeyi gözden geçirmeni tavsiye ederim, belki de hard diskte badsector oluşmuş olabilir. Donma sorunlarını ancak hard diskten yapacağını tahmin ediyorum, bir diğer ihtimal anakart'ın kuzey köprüsünde de bir problem olabilir. Sorunun power supply değil gibi düşünmekteyim. Tamamen chipset arızası gibi görünüyor, yıllar önce bende aynı sorunu yaşamıştım. Bilgisayar masamın üzerine süt dökülüp, sütün anakarta kadar sızmasından dolayı kuzey köprüsünün sorunlu bir şekilde çalıştığını farkettim. Ekran kartı taktığım zaman, sisteme hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu. Geldiği zamanda da,  sistemi en fazla 30 dakika kadar kullanabiliyordum. Daha sonrasında anakartın onboard ekran kartını kullanmaya başladım, yine aynı şekilde sorun devam ediyordu. Minimum 30 dakika kadar sistemi kullanabiliyordum, herhangi bir oyunu çalıştırdığım zaman, sistem mavi ekran verip sistemi yeniden başlatıyordu. Mavi ekrandan sonra ekrana bir müddet görüntü gelmiyordu. Ta ki chipsetin soğumasını bekleyene kadar, daha sonrasında chipset üzerine fan koyup kullanıyordum. Tabii ki de çözüm vermiyordu, sadece kullanım süresini arttırıyordum. Onun dışında pek bir etkisi olmadı, bu arada bu sorunu yaşadığım anakartın markası asustu, lga 775 chipsetliydi. Yani demem o ki oldukça eski bir anakarttı, daha sonrasında gigabyte anakart aldım, halen daha kullanıyorum. Bir problemi olmadı şu ana kadar ?

    Windows ssd ye yüklü oyunlar vs. harddiskte power supply i yeni aldım Fsp Hydro G 850w 80+ Gold moduler eski power supply de bu sorun vardı yenisinde de sorun devam ediyor memtest86 ile test sonucuda temiz çıktı sorunu yeni aldığım ekran kartından sanıyordum boş yere servise gönderdim sorun ondan da kaynaklanmıyormuş işlemci ısınıyo olsa ki ısınmıyor boşta 33 35 arası yük altında 50 yi görmüyor sıvı soğutmadan dolayı anakarttanmı kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım ama bundan nasıl emin olabilirim bilmiyorum.

    STAN, 42 dakika önce yazdı:

    denemedim 120 saat genelde pass 1 geçene kadar diye biliyorum

    internette 120 saat yazmışta bilmem doğru mu https://www.lordiz.com/memtest86-ile-bilgisayar-ramlerini-test-edin.html

    Linke baktım orda bahsedilen 120 saat eğer müdehale etmezsen 120 saat boyunca test kendini tekrarlıyor. Gerçi aynı testi bende yaptım nedense tekrarlamadı gece 3 gibi bitmişti ve sonuç temiz çıktı acaba memtest64 var onumu denesem?

  7. STAN, 10 saat önce yazdı:

    memtest 120 saat sürer o da 5 gün gece gündüz

    Dün memtest86 yı netten indirip flaşhbelleke yazdırdım sonrada pc yi yeniden başlatım flaşbelleki boot ettim testi gece11 gibi başlattım sabaha karşı 3 gibi baktığımda bitmişti ve sorun yoktu ram sağlam gözüküyor

  8. Beyler ekran kartını vatana teslim etmiştim yaşadığım sorundan dolayı ve az önce aynı sorunu tekrar yaşadım görüntü ve ses aynı anda dondu hoparlörden tuhaf bir ses çıkıyordu sonrasında ekran karardı ve reset atana kadar görüntü gelmedi olay günlüğünde yine 41 hata kodu var başka nerden kaynaklanıyor olabilir birazdan memtesti açıp pc yi sabaha kadar açık bırakıcam başka nerde sorun olabilir?

     

     

    Ek Açıklama 2019-07-05 225858.jpg

    Ek Açıklama 2019-07-05 225928.jpg

  9. hasan835, 5 saat önce yazdı:

    üstad, geçmiş olsun, bence iade et, etmeden önce sfc /scannow ile başlatıp sonuç raporunu görseydin,

    kendi forum sayfalarını inceledinmi incelemediysen, incele derim, 

    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?99745-Prime-z370-a-bios-0607&s=b849238be3b94d736bd9d0c3068b4660 

    ATA Sözü; (ağacın gövdesine kurtçuk girdimi, hayır gelmez derler)

    saygılarımla;

     

    Vatan bilgisayara teslim ettim sorun ekran kartında başka teste gerek duymadım

    DJ_Rush, 2 saat önce yazdı:

    Farklı bir ekran kartı ile değişim iste, bu kart kronik sorunlu.

    Rtx serisi sorunlu yani. 2070 ve 2080 lerde hep şikayet var.

    Vatan bilgisayara teslim ettim ve iade talep ettim yeni çıkacak rtx 2070 super modelini almayı düşünüyorum söylenen doğruysa 499 $ dan satılacakmış  aşağı yukarı 5 bin tl civarlarında satılır diye tahmin ediyorum asus tan başka bir markada almayı düşünmüyorum nedeni ise aura özelliğini uyumlu bir şekilde kullanmayı istediğimden.

    • Like 1
  10. casper0007, 1 dakika önce yazdı:

    nivida gt610 hurdası :D

    sizde böyle driver sorunu olması normal ? ama benim bahsettiğim ekran kartı güncel bir ekran kartı ve böyle driver sorunları olamaz olmamalı ama sorun driver sorunu değil çünkü olay günlüğünde uyarı düzeyi önemli olarak belirtiliyor

  11. casper0007, 38 dakika önce yazdı:

    Bazı serilerde ekran kartı uyumsuzlugu hala mevcut o yuzden bende uyumluluk modu yardımı ıle wın7 dıyerek kurduktan sonra ekran kartı guncellemesını kapattım ekran driver ida muhim bu konuda

    Sizin ekran kartı marka modeli nedir?

    hadibeolsun, 9 dakika önce yazdı:

    @MaDLoCK  cümlenin başını unutmuşum :D Meğer Ürün yeniymiş :D Tabiki GARANTİYE GÖNDER derim.

     

    Valla ne yalan söylim göndermekte hiç içimden gelmiyor en az 3 hafta servisi beklesem sonrasında 1 hafta da vatan bilgisayarı beklesem toplamda 1 ay beklemem gerekicek ekran kartı konusunda hiç şansım yok daha önce hepsiburada kdv indiriminde Asus rog strix RX580 almıştım coil whine sorunu yüzünden servise gönderdim 3 hafta sonra değişim iade raporu geldi hepsiburada değişim yapmak yerine para iadesi yaptı en son vatan bilgisayar kdv indirimnde Asus rog strix RTX2070 aldım onda da bu sorun çıktı ?

  12. hadibeolsun, 1 saat önce yazdı:

    Ekran kartında chipset sorunu olmuş olabilir. Bilgisayar teknik servisinde chipset tamiri yapan ısı makinesine koydurt. 

    Yeni cihaz daha 1 aylık bu tür işlere kalkışmak yerine garantiye göndermek daha mantıklı değilmidir?

    forjest, Bir saat önce yazdı:

    Onarım vb.tamir girişimleri ileri safhalarda da tekrar etme durumları söz konusu.Ekran kartını kanımca yolun başındayken garantiye vermek daha mantıklı olacaktır.

    Muhtemel tahminler: Havaların ısınması sonucuna bağlı olarak işlemci anakart vd.donanım kaynaklarına ısının sirayetinden ötürü ya sistemde yada anakart ve görüntü birimlerinde genellikle bu tarz veya farklı sorunların ortaya çıktığını az çok bilmekteyiz.Buradan anlaşıldığı üzere güç ünitesi ve ısı yoğunluğunun vermiş olduğu bir sorundan kaynaklı olması muhtemel görünmekte.Eğerki ekran kartı kullanılacak ise,işlemci anakart chipset'leri,bios versiyonlarına ve sürücü uyumluluk durumlarıda gözden geçirilmeli çakışma ve yetersizliklerde tahminle sorun olmuş olabilir.Sorun netlik kazandığında muadil benzer farklı bir model ekran kartı almakta iyi bir seçenek gibi görünmekte kolay gelsin.

    sırf bu çakışma uyumsuzluk gibi sorunlar yaşamamak için hem anakart hemde ekran kartını asus marka aldım aldım buna rağmen yine çakışma sorunumu yaşıyorum acaba eski ekran kartım asus gtx 550 ti ve onda bu sorunu yaşamadım yeni ekran kartını aldıktan 2 hafta sonra bu sorunu yaşamaya başladım tek yol servise göndermekmidir acaba?

    casper0007, 36 dakika önce yazdı:

    tavsiye istiyorsanız 

    kurduktan sonra uyumluluk modunda ekran driverini kurun guncellemeleri Wub ile kapatın

    bunun driver ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü hem windows 10 1903 hemde 1809 sürümlerini denedim ve bu hata kodları devam ediyordu.

    DJ_Rush, 28 dakika önce yazdı:

    Sanırım bu Rtx serisinde kronik bir sıkıntı var. Servise göndermeni öneririm.

    sizde de aynı problem mi var?

  13. hadibeolsun, 42 dakika önce yazdı:

    @MaDLoCK 

    1- MemTest ile RAM'leri tek tek kontrol ettir.

    2- Güç Kaynağında problem olabilir.

    (Farklı bir güç kaynağı ile test edin. Düşük kalitede elinizde bir güç kaynağı varsa Ekran kartını takmadan test edin derim.)

    3- Alt kısımda yer alan linkteki konuyu incele. Aldığın hata "Olay Kimliği 41" ile ilgilidir.

    
    https://tr.k2rx.com/how-fix-windows-kernel-event-id-41-error

     

    Memtest  10 15 dakika kadar yaptım bir sorun çıkmadı daha uzun yapmam gerekiyormu bilmiyorum power konusuna gelicek olursak bende ilk power dan olabilir diyerek Fsp Hydro G 850w 80+ Gold Moduler psu aldım ama sorun devam ediyor verdiğin linke baktım ama sorunumu çözmedi

    ayrıca yeni ekran kartımı söküp eskisini takıp test ettim 4 5 gün kadar ve bu hatayı almadım tekrar yeni ekran kartımı taktığımda sorun yine başladı sanırım sorun ekran kartında ama yeni ekran kartı neden böyle bir sorun yapsın bunu anlamıyorum.

  14. Geçenlerde yeni ekran kartı aldım kasaya takıp Windows 10 1903 Pro X64 sürümünü yükledim. Bütün güncel driver'ları yükledim 2 hafta kadar sorunsuz kullandım sonra bilgisayarda film izlerken birden görüntü ve ses dondu. Hoparlörden garip bir ses çıktı ve ekran karardı ama bilgisayar hala çalışıyordu. Restart atana kadar görüntü gelmedi. Ben de Windows 10 1903 sürümü yeni olduğu için driver uyumsuzluğu olduğunu düşündüm ve 1809 sürümünü yükledim ama ne yazık ki benzer sorunu yine yaşadım. Olay günlüğüne baktım ve orada tekrarlanan bir hata fark ettim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

     

    Anakart : Asus Prime Z370-A

    İşlemci : İntel Core i5 8600K

    RAM: Kingston Predator Black 8 GB 3000MHz

    Ekran kartı : Asus Rog Strix RTX 2070 OC

    SSD : Samsung 860 Evo 250 GB

    Harddisk : Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM 64 MB

    Sıvı Soğutma : Cooler Master ML240L RGB

    Power Suppyl : OCZ Mod X Stream Pro 600 Watt 80+ Modüler ( 7 sene önce almıştım sorun bundan olabilir mi? )

    Kasa : Dark N10 Advanced

     

     

    Ek Açıklama 2019-07-01 181605.jpg

    Ek Açıklama 2019-07-01 181644.jpg

  15. ekycy, 15 saat önce yazdı:

    Fiş takıldığı anda mı yoksa cıhaz çalıştırıldığında mı yaşıyorsunuz bu sorunu? cihazı çalıştırınca oluyorsa eğer arkadaşların da dediği gibi kasaya gelen akım bir anlıkta olsa düştüğü için psu ve dolayısı ile anakart gerekli enerjiyi usb girişlerine sağlayamadığı için yapabilir bu sorunu diye düşünüyorum. 

    Birde sadece senin seyyar kablona bağladıklarında mı oluyor yoksa evin herhangi bir pirizi kullanıldığında da oluyor mu?

     

    fiş takıldığı anda oluyor sanki prizde pc nin bir parçasıda fişi taktığımda yeni bir donanım takmışım gibi veriyor bu sesi tabi fişi taktığımda süpürge makinesi kapalı veya kettle kapalı açık olsalar direk dediğiniz gibi voltaj düşüklüğünden oluyor derdim 

     

    forjest, 10 saat önce yazdı:

    Elek.tesisatı tek faz üzerine ise eski yapılarda bu tip durumlar olabiliyor bazen,elek.tesisatı voltaj değişikliklerinde,Psu üzerinden donanımlara dağılan elek'ğin,voltajıda beraberinde,değişkenlik gösterdiğinden kopmalar yaşanıyor dolayısı sistemdeki enerji düşüşünden olması muhtemel.Araya UPS besleme cihazı kullanılırsa eğer büyük ölçüde etkili olacağı kanaatindeyim.

    Dip not: abdulhey ' e katılıyorum.:)  

     

    ben çıkamadım bu işin içinden bunlar yetmiyormuş gibi birde anakart çöp olucaktı allahtan çift bios var bu sayede kurtarmayı başardım tabi saatlerce uğraşmam gerekti birtürlü ikinci biosa geçmiyordu ve yedek bios ta eski bios sürümünü yükledi yeni bios sürümünü indirip güncellemeyi denedim sistem yine paket oldu uzun uğraş sonrası yine kurtarmayı başardım ama biosu güncelleyemiyorum hatta psu nun ordaki güç anahtarınıda kapatamıyorum yoksa tekrar aynı sıkıntı çıkıyor yeni sistem toplama zamanım geldi sanırım

     

    mabdussamed, 9 saat önce yazdı:

    bende de eskiden sık sık olurdu.ve o donanım çıkar-tak sesi de formalite değil maalesef :D pc ye takılı tüm harici donanımlar anlık çıkarılıp takılıyorlar :D

    Evin elektrik tesisatı yenilendiğinden beri o durumu yaşamadım.Bendeki  %100 voltaj düşüklüğündendi.

     

    sanırım bu voltaj konusunda herkez aynı fikirde başka bir sorun olma ihtimali yok galiba

     

    gangstarap, 5 saat önce yazdı:

    Bilgisayarıma zarar gelmesin diye duvarı delip Topraklı Priz'den kablo çektim,80+ bronze güç kaynağı kullanıyorum,sıkıntı devam ediyorsa Voltaj düştüğünden olabilir.

    bendeki psu 600 wat 80+ bronze 

  16. amd_turkey, 5 saat önce yazdı:

    Bence bu bir işaret...

     

     

     

     

     

     

     

     

    İşin şakası ne ilgiç bir durum, ilk defa duyuyorum. Mantıklı bir açıklaması vardır

     

    aynen ama bulamadım o mantıklı açıklamayı malesef

     

    abdulhey_, 3 saat önce yazdı:

    flash bellek takınca farkettiğini hiç görmedim. işlemciyi ve ekrankartını  zorlayan aşırı yük olursa fan ve mil sesleri yükselebilir ancak.  bende çoklu prize takılı yine bir çoklu priz var ve onada bir sürü  fiç takılı hiç öyle bir şey olmuyor. tek bir ihtimal var bence bahsettiklerinizi takınca voltaj düşmesi olabilir veya yükselmeside olabilir. yani  sizdeki mantıkta biraz marjinal bilgisayarın takılı olduğu prize elektirk süpürgesi takılırmı?  birde anlaşılmaz sorunlar oluyor. prizlerrde sorun yok, bir mutfakta var topraklı priz onu ta çatıdan benim odaya kadar getireyim dedim. aradaki priz ve fiş nerdeyse yanma derecesine geldi. böyle olunca vazgeçtim. herrşeyi kaç kez kontrol ettim nedenini bulamadım.

     

    pc ye flash bellek taktığında hoparlörden gelen ses varya donanım algılama sesi bahsettiğim ses o ve bunu herzaman yapmıyor

     

    deli_petro06, 3 saat önce yazdı:

    Yazdıklarını okuduğumda ilk olarak abdulheyinde bahsettiği voltajla alakalı olabilir düşüncesi geldi. Acaba priz takıldığında voltaj düşüklüğünden dolayı pc bazı servisleri kapatıyor olabilir mi diye düşündüm. Sebebi her ne olursa olsun bana göre pc yapmamanız için uyarı verdiği kesin.

     

    valla ben işin içinden çıkamadım sonuçta prize takılan fişle pc nin donanım algılama sesi çıkarması çok alakasız bişey acaba psu dan olabilirmi?

  17. Pc deki garip sorun

    Merhaba arkadaşlar pc de yaşamış olduğum garip bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum pc de kullandığım 6 lı prizin 2 tanesi boşta bazen bu 2 boş prizden birine eşim süpürge makinesi veya kettle taktığı zaman sanki pc ye yeni bir donanım takılmış gibi ses geliyor misal flash bellek taktığınızda bir ses gelir ve çıkardığınızda farklı bir ses daha gelir işte bu sesler geliyor sorun ne olabilir?

  18. Mekanik Klavye Mouse öneri

    Merhaba arkadaşlar mekanik rgb li klavye ve mouse almak istiyorum aslında buldumda ama kararsız kaldım mouse EVEREST RAMPAGE CENTAUR SMX-R13 klavye EVEREST RAMPAGE HYDRA R6 FULL RGB GAMİNG Q MULTİMEDYA MEKANİK KLV sizce nasıl bu ürünler ikisi toplam 350 tl civarı yapıyor sizin önerebileceğiniz ürünler varmı açıkcası EVEREST RAMPAGE HYDRA R6 yı beğendim ama nette şikayetçi olanlarda var kararsız kaldım buyüzden bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

  19. KenanK, Bir saat önce yazdı:

    Tabiki de hayır. Ps4, Xbox ve Pc birbirinden tamamen farklı serverlara bağlanıyor. Senin dediğin gibi olsa eşitlik olmaz zaten. Pc ile konsol çok farklı şeyler.  

    valla iyimiş bizde hilecilerden sv ler arası dolaşıp duralım belki hilesiz bir yer buluruz umuduyla :mellow:

    • Like 1
  20. KenanK, 3 saat önce yazdı:

    Hile ve bu tür muhabbetler yüzünden Bilgisayar da oyun olayını bıraktım. Bende Bf1, GtaV, DayZ, H1Z1 gibi bir çok oyun da o kadar çok hile gördüm ki. Bıkkınlık seviyesine geldim. PS4 e geçince ohh be dedim. Oyun oynadığımın farkına vardım. Pc de single hariç oyun oynanmaz. Oyun yapımcılarıda önüne geçmek için hiç bir şey yapmıyorlar PC de. 

     

    Bende bıktım artık hangi sv ye girsek hile var ne zevk alıyolar anlamış değilim görevleri bile yapamıyoruz gelip araçları patlatıyolar ps4 sv leri farklımı misal ben pc den giriyorum senle aynı sv de oynayamazmıyız ?

    RaZoRWounD, 1 saat önce yazdı:

    güncel sürümde kasma yavaşlama sorunları düzeldi bende 16299.125 sürümü kullanıyordum güncelledim güncellemeden sonra 16299.251 oldu bazı oyunlarda kasma sorunu düzeldi

    Bende düne kadar sistem güncel olmasına rağmen kasmalar oluyordu 2gb ram ilavesinden sonra kasma filan kalmadı.

  21. EgeGrkn, 11 saat önce yazdı:

    Merhaba, donanımın düşük olduğundan bilgisayarını güncellemiyor olabilirsin belkide, ancak windows 10'un yayınlanan isolarında çok saçma bir bug var ve oyunlarda anlık gpu donmasına sebep oluyor hatta cs go, lol, gtav, pubg gibi oyunlarda sıkça karşılaşılan bir durum... Bunu 200-300 bilgisayar kurulumu yapılan internet kafelerde keşfetmiştik, game houselara kendi sistemimi sattığım zaman, bunu düzeltmenin tek yolu ise windowsu güncellemek. Eğer bu bahsettiğim anlık freezelerden bahsediyorsan kasma derken. O zaman birde sistemini güncellemeyi dene. Çünkü gtaV very lowda 4gb ram ile oynatabiliyoruz normalde. gtx 550ti ise açabiliyordu.

     

    Bunun güncellemeyle alakası yok windows 10 10240 sürümünde kasma yoktu mesela ama sonrasında çıkan sürümlerinin hepsinde kasmalar oldu ve her yeni gelen sürümle kasmalar dahada artmaya başladı yani güncellemeyle alakalı bir durum değildi.

    amd_turkey, 11 saat önce yazdı:

    bazen iyi çözüm basit olandır. gta 5 rem canavarı bir oyun. w7 de bile 4gb ile kasıyordu :) 

    Valla dün kasmadan rahat rahat oynadım ama az kalsın dün pc yi kırıyodum sinirden ya ne çok hile yapan var adamı tarıyarım zerre canı gitmiyor saçma sapan şeylerin içine sokuyor hatta ufo gibi bişey giydirdi bana hiç bişey göremiyordum sv değiştim düzelmedi oyunu kapatıp açınca düzeldi sadece buda değil telefon olur olmaz çalıyo tam adamı vurucam telefon çalıyo ateş edeyim derken telefonu cevaplıyo ve o sıra karşımdaki oyuncu beni öldürüyor :wacko:

×
×
  • Create New...