Jump to content

H252seyinKat305rc305

Üye
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

313 profile views

H252seyinKat305rc305's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Bilgisayarın C: bölümünü sildiğim için işletim sistemi yok ve bilgisayar şuan için açılamaz durumda. Sadece format işlemi başarılı olursa açılacak. --- Acaba DVD'yi kolonya ile silsem bir faydası olur mu ki ? :) 
  2. Normalde DVD ile format atarken 2-3 bilgisayara kullandıktan sonra DVD hata veriyordu ama bu 2 DVD'yi ilk defa kullandım. DVD ile formatta çok sık sorun yaşadığım için bu iş için özel flash bellek aldım ama arkadaşın portları bozuk. 2 tanesi kırık ötekide bozuk olanlardan etkilenip kısa devre yapmış. Bios'tan kontrol ettim, içinde USB geçen tüm seçenekler aktif durumda :) Donanımsal olarak söküp-takmayı bilmediğimi için bu yöntem benim için çok riskli :D
  3. Mevcut sistem Windows 7 ama hangi sürümü bakmadım. Muhtemelen Ultimatie'dir Kurmaya çalıştığım sistem Windows 7 Ultimatie ve Home Premium, ikisinde de aynı hatayı verdi. Virüs değil, çok kasıyormuş temizlenmeye ihtiyacı varmış :)   Maalesef laptop :(
  4. Herkese iyi akşamlar. Bir arkadaşım bilgisayarına format atmam için bana bilgisayarını verdi. Bilgisayarın USB girişleri arızalı olduğu için DVD ile formata başladım. Fakat her şeyi yapıp Windows Dosyaları Genişletiliyor bölümüne geldikten sonra uzun bir süre %0'da kaldı ve daha sonra %1'e geldikten sonra hiç ilerleme göstermedi. Elimde 2 tane DVD var. Biri hiç çalışmıyor biride böyle takılıyor. Şuan için yeni bir DVD temin etme imkanım yok. Bunun dışında, yarına kadar yapabileceğim ne olabilir yada DVD haricinde başka bir sorun olabilir mi ?  
  5. Herkese iyi akşamlar. Son 2-3 gündür bilgisayardan dosyayı Shift + Delete ile silince dosya siliniyor ama görünürde hâlâ orada. F5 yapınca dosya kayboluyor. Yani bilgisayar otomatik yenileme yapmıyor. Bunun sorunu nedir acaba, şimdiden teşekkürler :)
  6. Kardeşim aynen öyle yapıyorum ama gene olmadı. Acaba Team Viewer ile yardımcı olabilir misin ?
  7. Kardeşim çok sağol aynen dediğin gibi yaptım ama benim yaptığım sözlüğü değil de kendi sözlüğünü kullanıyor. Sanırım bi yerde hata yaptım. Detay gerektiren bi yeri falan var mı ? 
  8. Herkese iyi akşamlar. Şimdi benim şifrelerim bellidir. Mesela mail şifrem 123456, cep telefonu şifrem 456789, Skype şifrem 7890123 gibi... Bazı şifrelerim ise bu belli olan şifrelerin karışımından oluşuyor. Mesela Facebook şifrem 4567897890123 gibi... Şimdi ben bu yöntem ile bir WinRAR dosyasına şifre koydum. Toplamda 10 tane şifrem var. Bu dosyanın şifre sıralamasını ve hangi şifreler ile oluştuğunu unuttum. Şimdi ben, programın sözlüğüne bütün şifrelerimi yazayım ve program bu şifrelerin hepsini birbiri ile kombine edip, deneyerek dosyanın şifresini çözsün. Böyle bir program var mı ? Şimdiden teşekkürler :)
  9. Herkese iyi akşamlar. Ben önceden kullandığım Nokia 5800 Xpress Music cep telefonumda ki hafıza kartının içindeki uygulama ve temaları nasıl silebilirim ? Şimdi başka bir telefon kullanıyorum ve hafıza kartım sınıra yakın derecede dolu. Birçok şey sileceğim, ilk olarak bu tema ve programlardan başlamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
  10. Herkese iyi günler. Ben flash belleiği geçen gün bir arkadaşın bilgisayarına taktım ve takmamla şifayı kapması bir oldu. Şöyle bir virüs var, herkes bilir. Orijinal klasörü gizleyip aynı isimde .exe dosyası oluşturan bir virüs, adını bilmiyorum. Ben şimdi bu klasördeki öznitelikler özelliğindeki gizli seçeneğini kaldıramıyorum. Flash bellek içersin yeni klasör oluşturup, virüslü klasörden yeni klasöre taşıdıktan sonra virüslü klasörü silebilirim. ( Diğer .exe dosyalarının icabına da ESET baktı zaten ) Klasör sayısı fazla ve bu şekilde çok uzun sürer. Bunun daha basit bir yolu yada öznitelik değiştiren bir program var mıdır ? Şimdiden teşekkürler :)
  11. Dediğiniz gibi bu konuda profesyonel değilim.  Bilgisayarımda her türden program var ama video düzenleme olarak sadece Windows Movie Marker var. Söylediğiniz programı şimdi indiricem, teşekkür ederim :)
  12. Herkese iyi akşamlar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Bana Windows Movie Marker programına alternatif olarak kullanabileceğim bi video düzenleme programı lazım. Bir arkadaş için video hazırlıyorum. Fotoğraf, şarkı ve Vine türü videolar ekleyip aynı zamanda yazılar ve fotoğraf geçiş efektleri ekliyecem. Kullanımı kolay, mümkünse Türkçe ve daha öncede kullanmış olduğunuz bir program olursa çok iyi olur.  Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar :)
  13. Kardeşim çok sağol. Uzun zamandır aradığım şeydi. İnternette çok karmaşık şekillerde bulduğum için hiç uğraşasım gelmiyordu. En yakın zamanda uygulayacağım inşallah :)   Belki konu içerisinde sorulmuştur fakat bulmak kolay olmayacağı için benimde sormak istediğim şeyler var, kusura bakma artık :) Ben şimdi bir bilgisayara Windows 7 Ultimate format atıp aynı şekilde Sysprep uygulasam ve Ultimateye özgü olan dil güncelleştirmeleri dahil isteğe bağlı programları da kurduktan sonra Home Premium ya da farklı bir sürüm kursam sorun çıkar mı?   Birde ben bunu kendi bilgisayarımda sanal sürücü de değilde C: sürücüsüne yeni format attığım bir bilgisayarda da sorunsuz bir şekilde yapabilir miyim ? Eğer olur ise Sysprep uyguladıktan sonra Gimagex aşamasında yeni formatladığım bilgisayarda kullanıcı adını girdikten sonra mı yoksa gene Sysprep'te mi  yapmam gerekiyor ?   Belki biraz karmaşık sordum ama kusura bakma, sen olayı anlamışsındır umarım :) Şimdiden teşekkürler. Konu içinde özellikle teşekkür ederim.  
×
×
  • Create New...