Jump to content

sevinnet

Üye
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sevinnet

  1. Azerbeycan82, Bir saat önce yazdı:

    Gerçekten bilerek yazdığınızdan emin değilim. windows 11_AIO_x64TR yi DVD ye yazdırdım kullanıyorum. Benim yeni yaptığım Windows 11 Pro_x64TR.

    Anlamıyoruz ki seni, sorunun Windows 11 i DVD den boot edip yüklemek değil mi?

  2. İSO dosyasını direkt DVD ye yazdırarak Windows 11'i kuramazsın. Yazdırma işlemi yaparken programdan BOOTABLE olarak DVD ye yazdırman lazım. Googledan "Windows DVD Bootable Writer" tarzında yazarak program bulabilirsin.

  3. Eline sağlık fakat bu kadar erken paylaşma mecburiyetini anlayamadım, ne zaman müsait olursan sistemini tam kontrol et ve o zaman paylaşımını yap. Bu şekilde aceleyle hazırlanmış bir sistem olur ve buna bağlı hatalarında olma ihtimali fazla olur. İkinci bir konu foruma çok yazı yazan biri değilim ama en çok takip edenlerdenim çok fazla sistem paylaşıyorsun neredeyse her hafta 1 tane Windows 10.  Bunun yerine AIO olacak şekilde güzel bir sistem hazırlayıp o sistemi geliştirmen daha güzel olmaz mı?

    • Like 1
  4. MSDN 1607 Home ya da Single Language indir, $OEM$ ile Metro Uygulamalarını silecek  ve bir kaç servisi devre dışı bırakacak (Defender,Hata Raporlama vs)  bir script "SetupComplete" koy. Kurulum aşamasında bu işlemleri hızlıca gerçekleştirip tertemiz bir şekilde windows açılıyor. LTSB hazır bir sürüm ama farklı amaçlar doğrultusunda olduğu için benim tercihim değil.

    • Like 1
  5. caniko102, 47 dakika önce yazdı:

    benim yazdıklarım  kesindir demiyorum. iyi araştır. bu konuyu iyi bilenler vardır muhakkak.

    bu ayar win 10 home için başka bir yerde görüp kendim uyguladım ancak uygulamayı yapalı henüz 4 ay odu. hala güncelleme ertelemesi 2099 görünüyor

    ilk önce ayarlar kısmından  güncelleştirmeleri 7 gün duraklat seçiyoruz

    sonra başlat çalıştıra regedit yazarak kayıt defterini açıyoruz

    Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings

    sonra yukarıdaki yolu takip ederek kayıt defterindeki


    bu alttaki değerleri sırayla seçip tarihi   2099 yapıyoruz

    PauseFeatureUpdatesEndTime  çif tık  2099

    PauseQualityUpdatesEndTime  çif tık  2099


    PauseUpdatesExpiryTime  çif tık  2099


    güncellemeleri açmak için ayarlar bölümünden güncellemelere devam et dediğinde aktif olucaktır
     

    Home sürümünde duraklatma seçeneği yok, bunu da regedit ile aktif etmemiz lazım ama çalışır mı?

  6. Konu başlığında da belirttiğim üzere;

    Windows 10'da otomotik güncelleştirmeler açılırken veya güncellemeleri denetlerken bir üst sürüm varsa bunu indirip yükseltiyor.(Upgrade)

    Örneğin; Windows 10 1607 sürümünde güncelleme denetlersek otomotik olarak bize  v1803 update özellik güncelleştirmesini indiriyor ve versiyonu yükseltiyor.Bu durumu 6 aylık bir şekilde erteleyebilsek de HOME sürümlerinde maalesef bu mümkün değil.  Peki bunu nasıl engelleyebiliriz?

    Yaptığımız bir LITE sürüm çalışmada bu durum gerçekten can sıkabiliyor arkadaşlar. Otomotik güncellemeri kökten engellersek bile çalıştırdığımız bir program tekrardan Windows Update'i aktif hale getirebiliyor ve bu upgrade işlemini başlatabiliyor.Bu yüzden LTSB/LTSC sürümlerine yönelim fazla oluyor fakat Enterprise'nin bu sürümleri de kendi içinde kullanmadığımız bir çok özelliği barındıyor ve LİSANS konusunda da problem yaratıyor.

    Forum da bu durum için bir çözüm önerisi olan var mı ? (Regedit,CMD,vbs)

  7. awengers44, 6 dakika önce yazdı:

    Öyle bir şey olmaz, mantıken uefi loader boot etmişse legacy çalışması imkansız ve hata varsa böyle bir durumda boot.wim yüklenirken pc res atar. Zaten windows kurmak için diskinizi bölümlendirme yapmanız esnasında sistem diskini bölümlendirmesinden eufi,mi anlarsınız.

    Ventoy boot,da şuan da olan sorun dual boot kur sistemine sahip windows iso dosyalarının x86 seçeneğini göstermeden direk x64 olanı otomatik kurmasıdır.

    Anladım, teşekkür ederim bilgilendirme için. 

    • Like 1
  8. Ventoy da(UEFİ MOD SEÇİLİ)  Windows 10 Kurulumunda kurulum normal mavi windows logo ile açılıp  kurulum çok yavaş ilerliyor. Acaba legacy kurulum mu yapıyor ? Boot menüden uefi seçiyorum ? UEFİ kurulumlarda windows sanırım OEM logo ile açılıyordu?

  9. Windows 7 için böyle tam anlamıyla iconlar ve teması ile Windows 10 a benzetip stabil bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Bunu install.wim mount edip Branding / Themes / İmageres.dll shell.dll vs değiştirip sonra Source/setup setup completeye update ya da reg de ekleyip  unmount edebilirim ama bu şekilde yapınca Stabilite ne durumda olur ya da çalışma temiz bir çalışma olurmu? Sizin kullandığınız yöntem nedir? 

  10. amd_turkey, 2 dakika önce yazdı:

    işlemciniz çok zayıf..  Windows 10 da beklenen performansı alamıyor olmanız ssd değil, arka planda fazla işlemci gücü harcayan win10 kendisi yüzünden. win 8. 1 embeded kurmanızı öneririm

    Şuan aklımda olan bir işletim sistemi embeded. SSD açısından 8.1 daha verimliymiş gibime geliyor ?

    forjest, 2 dakika önce yazdı:
    • Windows 10'nun en son çıkan sürümlerini  tercih ederek disk birleştirme özelliklerini kapatıp görev zamanlayıcılardan arka plan işlemlerin kapatılmasıylada hem güç,hem disk sağlığı bakımındanda tasarruf edilmiş olacaktır.
    • Örneğin Isı,cihaz pil  ve donanımsal kullanımlar ssd disk vb. bakımından şahsi kanaatim en iyisi Linux,Macosx işletim sistemleridir.Burada macosx'i kurabilmek biraz meşakkatli olabilir ya da donanımsal uyumsuzlukları bakımından hackintosh yapılandırmalı sistem kurma şansı olabilir ancak ben yinede şansımı Linux işletim sistemlerinden yana kullanırım. Nedeni ise?
    • Üstte belirttiğim hususlardan kaynaklı olarak gereksiz çalışan yığınla kullanılmayan hizmetlerin bulunduğu bir sistem arka planda sürekli çalışacağında ısı artışları,pil ile kullanılan cihazda enerji tüketimi keza elektrikteykende, elek. kullanımı beraberinde donanımları savurgan bir şekilde gereksiz kullanması şeklinde nitelendirebiliriz zaten az çok hepimizin bildiği temel durumlar uzun zamandırda w10 ile ilgili bug ve hata iletilerine yönelik burada veya net'de farklı mecralarda yüzlerce makaleler yazılıp çizilmekte.
    • Ondandırki bir hızlandırma tweaks araçların çıkması üretimi veya hızlandırma araçlarının sistem üzerinde kullanımları gibi örneklendirirsek eğer devam eder gider.
    • W10 kullanılacaksa eğer.İstenilen hız kıvamlarına sahip bir çok w10 çalışması forum içerisinde mevcut yine aynı şekilde yurtdışı kanallı w10 modlanmış gereksiz hizmetlerin bulunamadığı donanım sömürüsüne neden olan uygulamaların deaktif edildi  bir çok lite veya normal sistemlerde ayrıca bu dezavantajlar düşünüldüğünde. Bu sistemlerden istifa etmek akılcı bir yol olabilir windows10 illa kurulacaksa eğer randıman kapsamında iyi çalışmalar yok değil gerçektende iyi ve sağlam modlu çalışmalar mevcut. daha evvel'den kendim için yaptığımı forum içerisinde paylaştım aslında sizin işlemci ve donanım özelliklerine baktığımda oldukça uygun olarak görünmekte buda aklıma gelince ekleyeyim dedim buradan
    • Linux dağıtımlarıyla alakalı olarak incelemeler yapacaksanızda,forum içerisinde Diğer işletim sistemleri başlığı altında bir çok opensource açık kaynak linux işletim sistemleri mevcut inceleyerek hoşunuza giden bir dağıtımıda belki windows yanına 2. sistem olarak dahi kurmanız mümkün olabilir aralarında farkları kullandıkçada kendiniz görebilmeniz bakımından iyi bir seçenek olabilir.
    • Saygılarımla kolay gelsin. :) 

    Öncelikle bilgilendirmeniz çok teşekkür ediyorum :) Forumda bulunan Windows 10 lite/normal yurtdışı lite/normal hepsini denedim ancak benim pc ne hikmetse ssd takmama rağmen bu sistemi kaldıramıyo ve bir işlemim 5-10 saniyeyi buluyor yani diğer bi değişle aşırı bir kasma yapıyor. Ancak Linux ve diğer dağıtımlarda durum ne olur bilemiyorum ama şuan için windows sistemine ihtiyacım oldugundan deneme fırsatım olmuyor. Windows7 ve 8.1 de durum öyle değil cihaz çok hızlandı ve akıcı bir duruma geldi.ikisi arasında karar vermek istiyorum hangi sistemde daha iyi performans ve ömür alacağımı kestiremedim.

    • Like 1
  11. Bazı yerlerde ssd için en iyi sistemin windows 10 olduğunu söylüyolar, benim pc windows 10 da aşırı kasıyodu ssd aldım yine aynı fakat bu kez windows 7 de aşırı hızlandı 8.1 de de hızlandı. Sizce ssd ömrü ve performansını da uzun tutmak için hangi sistemi kurmak daha mantıklı.

    İntel Celeron N3050 1.60 maks 2.20
    Ram 4  , Crucial bmx 120 gb SSD

     

×
×
  • Create New...