Jump to content

deli_petro06

Üye
  • Posts

    1130
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    40

deli_petro06 last won the day on October 8 2022

deli_petro06 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

33704 profile views

deli_petro06's Achievements

Single Status Update

See all updates by deli_petro06

  1. Son 2 gündür "Yaşar Usta" gibi Microsofta triplendim... :)

    Spoiler

     

    Yeni şeyler deneyeyim dedim.

    -NetFramework 3,5 ve 4,8' i iso' dan silip Windows'u kurduktan sonra ekleyeyim dedim. Hiçbir farklılık yok. O kadar zahmete değmez dedim.

    -Ardından Windows PowerShell' i iso' dan sileyim. Majorgeeks' Portable olarak son sürümünü indirdim. Ardından Program Files klasörüne attım ve bir kısayolunu da başlat menüsüne ekledim. Ancak Microsoft beklediğim gibi bir cevap vermedi :)

    Spoiler

     

    Bir komut dosyasını Portable Windows Powershelle çalıştırmak isteyince Windows resmen kör oldu. Bir türlü görmedi. Hem komut dosyası üzerinden hemde "Ayarlar + Uygulamalar + Varsayılan Uygulamalar + Dosya Türüne Göre Varsayılan Uygulamaları Seçin" kısmından varsayılan olarak seçmeye çalıştım. Microsoft kör oldum diyor başka birşey demiyor. .cmd uzantısına bir türlü portable powershell' i ekletmedi.

    Bende .msi uzantılı olarak son sürümü indirip kurayım dedim. İndirdim, kurmaya çalıştım. Microsoft abimiz Windows Manager 4.0 yükle önce dedi. Onu da indirdim. Kurayım dedim. Demesin mi? Bu uygulamayı Windows Özellikleri kısmından yüklemen gerekiyor! Bu test için hazırladığım sistem de de Windows Özellikleri çalışmıyor.

    Kısaca Windows PowerShell' i de silmenize gerek yok. O kadar istiyorsanız Windows Özellikleri çalışan bir windows üzerinde Windows Özellikleri kısmından kaldırabilirsiniz. Aktif olarak kullanıyorsanız kaldırmayın. Tavsiye etmem. Sonra başa bela oluyor...

    Bu bahaneyle de Distek 1,75 GB lere kadar yer kaplayan bir denemem oldu. Ortalama olarak 1,89 GB' larında kurulumlar oldu. Videosunu da çektim. Eklediğim OEM klasörü konusunda da elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım...

    Screenshot_3.thumb.jpg.205b7a9188ff1da0eb3b408f63152dd0.jpg

    1. amd_turkey

      amd_turkey

      compact komutu kullanmadan 1,9 gb ta düşürdüysen şapka çıkarıyorum...

×
×
  • Create New...