Jump to content

Shadowscape

Üye
  • Posts

    756
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Shadowscape

  1. HARBİKIZ, 22.03.2024 - 14:00 yazdı:

    Araştıralım bakalım internet te. Böyle mi?image.png.0a40c8b9200e53e394c5655c82ce6eef.png

    Evet bu anakart. Geçen almıştık n11den çalıştı sorunsuz. 2 yılda garantisi vardı. Linkini atayım .  

    Turbox WorkTeam H61C Intel H61 1600 MHz DDR3 Soket 1155 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

    Kasanın fotoğrafını ve arkasınında fotoğrafını atabilirmisiniz rica etsem . Hem önden fotoğrafını hemde arkasının fotoğrafını atabilirmisiniz.

    H81 miş anakart bu anakartı almayın sakın. 

     

    Bu arada siz psu değiştirip denemişmiydiniz ? 

    • Like 1
  2. Casper gönderdiği bios dosyasıyla birlikte yazılımıda göndermemiş mi . Bios yüklemek için gerekli olan yazılımı. Ayrıca bios güncellemek için Ups şart. Elektrik kaybı yaşanırsa sorun olur.. 800 lira civarında H61 chipsetli anakart satılıyor sıfır Turbox marka anakart değiştirerek de sorun çözülebilir. 

    • Like 1
  3. bensuslu11, 7 dakika önce yazdı:

    Bu bir nevi zamanlanmış görevlerin kaydını içerir. Örnek veriyorum formattan 10 saat sonra şu scripti çalıştır veya şu portu aktif et vb. Zarar verecek yada backdoor kapı açacak yapılandırmalar olabilir. Hatta system yetkisi ile yaptıysa bunu, bunu silemezsin bile, hatta görev zamanlayıcısında göremezsin

    :(( . Hımm umarım sıkıntı yoktur. Ghost spectre kullanıyordum. Hemen formatlıyım bari.

    • Haha 1
  4. Pusat34Bjk, 3 dakika önce yazdı:

    dediğiniz gibi yapınca uefi kurulum yapalamıyor bu resim çıkıyor usb seçeneklerinde uefi olarak çıkmıyor.

    IMG_20230927_153905_633.jpg

    iso dosyasını seçerek usbye kopyalattınız mı ? 

    Shadowscape, 1 dakika önce yazdı:

    iso dosyasını seçerek usbye kopyalattınız mı ? 

    Burda anlatmış 

     

    Ayrıca altta resimdeki gibi Başında UEfi olan seçeneği seçtiniz mi ? 

    image.png.24dc363592945fda38675e92b7355c0d.png

     

    • Like 1
  5. Pusat34Bjk, 31 dakika önce yazdı:

    Elimde ki iso hem legacy hem uefi kuruluma uygun. dediğiniz gibi exfat/mbr yaparsam uefi ve legacy systeme kurabilir miyim yani.

    Evet . Yumi'nin sitesinden Yumiexfat olanı indirip usb diskinize uygularsanız. Hem uefi hem mbr kurulum yapabiliyorsunuz.  Aşağıda açıklamada da yazıığı gibi exfat olan hem bios hem uefi yazıyor kendi sitesinde. Yalnız şunu belirtmem gerekiyor Boot ekranında doğru methodu seçmeniz gerekir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    image.png.f4650b7e3e0dbf00144a8c2551f06440.png

  6. va7eyla, 2 dakika önce yazdı:

    İşlemcinizin Ekran kartını kullanmak için, vga ile bağlamanız lazım. Eğer ekran kartınız sorunluysa, vga kablosuyla işlemci grafiğinde sorun yaşamayacaksınız. Her zaman en basitini düşünerek, en kısa çözümü seçin. Eğer vga kablosu ile sorun çözülmezse güç kaynağını değiştirirsiniz. Ama vga kablosuyla kullandığınızda sorun yoksa, ejean kartınız bozulmuştur. Ya bir arkadaşınızdan ya da bir yerden 140 TL ye felan alabilirsiniz. Basit olan ve doğru olan budur. Aklınıza hemen Power sorunludur diye gelmesin. Çözümleri denemeden bilemezsiniz.

    İntel 860'ın içerisinde dahili grafik birimi yok. Anakartın üzerinde vga çıkışı varsa anakartta görüntü alabilir. Aksi halde görüntü alamaz. i7 860 ilk nesil işlemcilerden . O zamanlar işlemci içerisinde ekran kartı yoktu. 

  7. Yumi exfat mbr / uefi kurulum yapabiliyor. Bazı donanımlarda sorun çıkarmasada ben bazı donanımlarda sorun yaşamıştım. Bir kaç farklı billgisayarda test ettim çünkü. Youtube'da videosu var nasıl yapıldığına dair. Ya da ghost spectre Win11 videosunda da nasıl yapıldığı anlatılıyor. Şu anda en rahat olanı ventoyu mbr/uefi kullanmak. Kendi makinanızda kullanılacaksa sadece uefi olarak yazmakta mantıklı. Aslında yumi exfat'ta Ventoy kullanıyor usb nin içerisinde ventoy klasörü var.

    • Like 1
  8. Netspeed geçiş bavşurusunu yaptım. 50 tl de ek indirim yapıyorlarmış. 20 tlde kod indirimi 70tl indirim olucakmış. Geçtikten sonra deneyimlerimide yazarım.Elveda eski servis sağlayıcı 4 sene sonra :)

    • Like 1
  9. SoNKraL_, 2 saat önce yazdı:

    Umarım memnun kalırsınız hocam..%100 memnuniyet garantisini hiçbir firma veremez gerçide denemekten zarar çıkmaz btk kuralları gereği 3 ay kalmak zorundasınız hangi operatöre geçerseniz geçin bana indirim sağlaması çokta önemli değil hocam benim epey bi abonem var zaten önemli olan sizin yararlanmanızdır :) Ordaki kod paylaşma amacım insanların faturalarına bir nebzede olsa katkım olması içindir.Kendi açımı düşünmedim hiçbir zaman 

    Teşekkür ediyorum benim içinde önemli değil : ) . Ama indirim alsakta fena olmaz. Sen kodu paylaştığın için söyledim. Yanlış anlaşılma olmasın :) . Kodu nereye yazıcam onu bulamadım henüz :)

  10. SoNKraL_, 9 saat önce yazdı:

    bakır altyapıda sonuç değişmiyor hocam hepsi telekomdan hizmet alıyor zaten aracı firma değişiyor sadece :)

     

    Gelene kadar bekliyecez. Senin tavsiyenle geçeceğim bakalım  neler olacak. Turk.netten daha uygun fiyatları şu an bence.

×
×
  • Create New...