Jump to content

HP8L2017

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HP8L2017

  1. forjest, 10 saat önce yazdı:

    Evet bazı servisleri bıraktım. Çok fazla servis iptal edilmesi ilk kullanıcılar için zor oluyordu. Yüzeysel optimium seviyede bir performans tanımlandı sadece. Son çıkarttığım bir evveli ile aynı hiçbiri olmaz. Her çalışmama başlarken, sıfırdan iso ile çalışmamdan kaynaklı. Genel olarak kurulum sonunda, performans araçları ile herkes kendine göre bir kişiselltirme yapsın diye zaten konu açtık. Çok fazla performans eklemeleri, servislerin yazıcı, defender vb olarak, kullanılmamasına neden olması kullanıcıların talepleri vs değerlendirildi çalışmada. Nihayetinde herkese özel bir sistem yapamayacağımıza göre.

    Teşekkür ederim değerli hocam. Link verdiğiniz konuyu inceleyeceğim. 

    • Like 1
  2. forjest, 21 saat önce yazdı:

    Performans konusuna bakarak performans script ayarlarını kullanabilirsiniz. Aynı sistemleri onlarca pclere kurup kullanıyorum ben hiç gecikme vb durumlara denk gelmedim açıkcası. Başlangıçta çalışan uygulamalar fazlaysa eğer bekleme yapması mümkündür. Sisteminizi iyice gözden geçirmekte fayda sağlayacaktır. ya da kendinize farklı bir sistem kurup kullanın. Saygılarımla.

    Hocam, bu sürümün bir önceki versiyonu yüklü iken daha hızlı idi. Acaba siz eylül sürümünü mayısa güncellerken performans ayarlarını birebir aynı şekilde mi yapmıştınız? Yoksa değiştirdiğiniz ayarlar var mıydı? Teşekkürler.

  3. forjest, 12.06.2021 - 14:30 yazdı:

    Merhaba ne güzel işte hız artmissa eğer kullanmaya bakın sistemi guncelleyip yedek alabilirsiniz.aomei backupper uygundur. Başka birşey yapmaya gerek yok.bende aynı sistemi kullanıyorum uzun zamandır çok memnunum. Güle güle kullanın.

    Sevgili @forjest ustam, ben arttı derken, süre arttı demek istemiştim. Yani bu sistemin eylül sürümünü silip yerine mevcut mayıs sürümünü yükledim. Bilgisayarın açılma ve kapanma süreleri uzadı. Daha geç açılıp kapanıyor demek istedim. Saygılarımla

    • Like 1
  4. forjest, 7 saat önce yazdı:
    • Genel olarak sistem yükseltmeleri yapılmadığı sürece, sadece güncellemelerin yapılması kolay kolay sistem ayarlarını bozmaz. Çoğu zaman sistemi kurduktan sonra , bir sonraki yüklemeye yani sıfır kuruluma kadar herhangi bir güncelleme yapmam şahsi olarak ancak yapılacaksada sistemi güncelledikten sonra temizlik yapılarak yedek alınması evvelindende olabilir bir kenarda tutmak bazı zaman olası sorun vb. durumlarda yararlı olabilir önlem için.
    • Yedekleme işlemlerini bildiğimiz adı geçen aomei veya acronis yedekleme araçlarıyla boot edilip başlatılarak, ilgili sistem partition'ları seçilip evvelinden veya güncelleme sonrası temizliği yapılan sistemi yedeklemek iyi olacaktır. Alınan yedekleri farklı pclere de ayrıca yükleyebilirsinizde buda bir seçenek. acronis üzerinde universal mod fonksiyonları buna izin vermekte. Tabiki alınan sistem yedekleri efi,legacy farklılıklarına göre özelliklerini kapsayan farklı pclerde kullanırken bu detaylarıda bilmek gerekli öncesinde.

    Anladım, çok teşekkür ederim, gayet güzel açıkladınız. Saygılarımla

  5. forjest, 21 saat önce yazdı:

    Ltsb sürümleri için , microsoft'un sürekli olarak güncelleme kanalıyla belli süre aralıklarında yayımladığı, security fix kritik güvenlik güncelleştirmeleri ile ilgili güncellemeler ekstralar entegre edilldi. bununla beraber, evvelki yayımladığımla arasındaki bu farkın yanısıra, fazla uygulama ve içerik eklenmedi. Sade tutularak güncellenmiş şekliyle forumda sunulmuştur. Eğerki bu farklı önemli değilse sizin için gerek yok indirip kurmanıza. harcayacağınız zamana vs. önemliyse ya da arşivimde dursun ilerde kurarım anlayışıyla belki indirilebilir buda bir seçenek. Genel tablo itibarıyla ben olsam indirmezdim aynı sistemle memnunsam eğer devam eder kullanırdım açıkcası. :) 

    Saygılarımla.

    Çok teşekkür ederim. Peki daha önce söylediğim gibi, benim mevcut sistemime güncelleme yapmam halinde sizin yaptığınız ince ayarların ve diğer düzenlemelerin bozulması söz konusu olabilir mi?

    Saygı bizden. Hürmetler.

    • Thanks 1
  6. Değerli @forjest ellerinize sağlık. Ben uzun süredir bu sistemin eylül de yayınladığınız versiyonunu kullanıyorum. Fakat sisteme dokunmamak için hiçbir güncelleme yapmamıştım. Sanırım güncelleme yapsam sizin yaptığınız ince ayarlar gidecekti... 

    Peki bu nisan güncellemesinde eylüle göre neler değişti? Format atıp yeni güncellemeyi yüklememi tavsiye eder misiniz? Eylül güncellemesi ile ilgili de bir sorunum yok aslında. 

  7. Değerli @Forjest forumdaki diğer çalışmalar gibi sizinkileri de ilgiyle takip etmekteyiz. Acaba Şubat 2021 itibarıyla güncel olan sürüm üzerinde de çalışma yapıp paylaşabilir misiniz? Birde sanırım önceden sağ tık menüsüne ilişkin eklemeler yapıyordunuz ancak anladığım kadarıyla bu konuda yer alan paylaşımınızda böyle bir durum yok. Zahmet olmazsa onu da ekleyebilir misiniz? Teşekkürler.

×
×
  • Create New...