Jump to content

The_Undertaker

Üye
  • Posts

    384
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by The_Undertaker

  1. Hocam bence harici disk almayın. Mutlaka belli bir süre sonra sıkıntı yaratmaya başlıyorlar. Ayrıca hızları da düşük oluyor genel de ufak laptop için olan diskleri kullanıyorlar. Seagate diskler de sıkıntı olduğunu biliyorum belli bir okuma yazma işleminden sonra sıkıntı çıkartıyorlar. Ben sizin yeriniz de olsam kaliteli bir harddisk kutusu ve WD Blue disk alır öyle kullanırdım. İstediğiniz zaman kasanıza falan takarsınız sata ile isterseniz de aldığınız disk kutusuna takar öyle kullanırsınız. Ufak harici diskler akıl işi değil bana göre. 

  2. Merhabalar. Ntlite programının eminim ki burada ustası vardır. Kendim bir çalışma yapacağım kendi sistemim de kullanmak için. Windows update'nin sadece sürücüleri güncellemek için çalışmasını istiyorum yani ben güncellemeleri denetle dediğim zaman bana sadece varsa sürücülerimi falan indirsin yani windows için güncelleme paketlerini ( KB ile başlayan ) , kalite güncelleştirmeleri, windows defender antivirüs ve windows kötü amaçlı yazılımları temizleme aracı gibi şeyleri indirmesini istemiyorum. Bu şekilde ayarlama şansım var mı acaba? 

  3. Defender yeterli. Güncellemelerini yaparsan yakalamadığı virüs yok. Şunu izlemeni öneririm;

     

     

    Ha bu arada virüs programına da cidden gerek yok. Gereksiz yük oluyorlar. Özellikle oyun oynayan insanlar kolay kolay kurmazlar bu programları. Ben senin yerinde olsam bizzat her hafta yaptığım yöntemi sana da öneririm. Altta isimlerini yazdığım yazılımlar ile her hafta ( en kötü ayda 1 ) sistemi komple taratıyorum virüs bulursa siliyorum zaten virüs bulaştırmadığım için de sistemim ilk format atıldığı gün ki gibi hızlı ve seri çalışıyor. Altta ki programları indir arşivinde dursun ;)

     

    1958403972_EkranAlnts.JPG.ef7f3778048a045905bbcac841f07efe.JPG

    • Like 3
  4. Merhabalar. Geçen gün kendime özel bir sistem editledim. Bir kaç konudan da yardım aldım tam istediğim gibi oldu aslında. Mağaza ve xbox hariç neredeyse her şeyi kaldırdım sistemden ama hala sistem çok fazla ram kullanıyor. Sanırım güncel sürüm olduğu için. 22H2 sürümünü kullandım bu arada. Pro versiyon. Eski versiyon kullanmak istiyorum ama şuan iyi mi olur emin değilim. Eski sürümler de ekran kartımın güncel sürücülerini kuramıyorum. En son yanlış hatırlamıyorsam güncel sürücüleri 1809 sürümün de kurabiliyordum. 1809 ve altı sürümler de kesinlikle kurulmuyor her yolu denedim. Aygıt yöneticisinden bile kuramadım öyle diyeyim. Ram kullanımı düşük performansı yüksek özellikle de dpc latency değerleri en az windows sürümü hangisi? Sistemi genellikle oyun amaçlı kullanıyorum çünkü. Önerileriniz nedir? Bir de şunu belirtmek istiyorum. Güncelleme yapınca sistemler sapıtıyor iyice. Planlı eskitme uyguladıkları için ben genelde güncelleme entegre etmeden ISO'da ki hali nasılsa o şekilde kurup devam ediyorum. Güncelleme entegre edilmemiş editli ISO var mı acaba burada?

    • Haha 1
  5. forjest, 24.11.2022 - 20:51 yazdı:

    Snappy Driver Manager kullanarak sürücüleri yükleyip, güncellemesi varsa eğer onuda dahil ediyorum. Eskiden olsa bu nimetler yokken illaki anakart sürücülerinin verildiği üretici şirketin web sitesinden elde edebiliyorduk ya da elimizdeki verilen cd'ler üzerinden yüklemeler yapıyorduk. Zaman değişti ekte verdiğim programlar driver'ları otomatik olarak netten donanım kimliğini kontrol ederek indirip yüklemekte ve kullanıcıya da, zaman kazandırmakta bir nevi. + Olarak Windows işletim sistemlerini update güncelleme kanallarından da sürücülerin güncel olanlarını ayrıca tarama yaparakta temin edilebilmekte buda bir seçenek sonuç olarak.

    Bazı Popüler Driver Yükleyicileri:

    1. IOBit Driver Booster

    2.Driver Talent Pro

    3.Snappy Driver Manager.

    4.Smart Driver Manager https://disk.yandex.com.tr/d/FlN5WX1i9-9_mQ

    windows-7-2022-11-24-20-17-11.png

    Bu tarz programlar ile sürücü güncellenmeyeceğini sistemin dengesini bozduğunu sizin gibi birinin biliyor olması gerekiyordu diye düşünüyorum. Bu cevabınızdan sonra yaptığınız paylaşımları da 3.sınıf olarak görmeye başlayabilirim. 

     

    neskali, 23 saat önce yazdı:

    Driver Easy ile takip ediyorum hiç yanıltmadı beni yıllardır.

    DriversCloud öneririm sana.

    • Haha 1
  6. aoudhand, 6 saat önce yazdı:

    efsane bir çalışma boşta ram kullanımı webroot açık iken 900 mb 

    laptoba can geldi diyebilirim.

    teşekkürler

    Ben en son orijinal Windows 8.1 ISO'su ile Pro sürüm kurmuştum bir kaç servis vs kapattım boşta maksimum 600 MB'da düşürmüştüm ram kullanımını ?

    • Haha 1
  7. adream09, 14 dakika önce yazdı:

    merhaba öğrenci kardeşime lap top alacağım bütçe yaklaşlık 8 bin tl asus marka almak istiyoruz çizim yapmak için değil arada oyun oynayıp film izleyecek genelde dersleri çalışmak istiyor sizce hangi laptop alınır fiyat performans olarak önde olan bir laptop satın almak istiyorum yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/

     

    Bütçenize uygun sistemler burada. Sistemlerin özelliklerini özelliştirebiliyorsunuz işte ekstra 8GB ram ekleyebiliyorsunuz SSD değiştirebiliyorsunuz vs vs. Oyuncu laptop'u konusunda monster çok önde bir marka. MSI ve Asus'da var onlarada bakın derim.

    • Like 1
  8. forjest, 4 saat önce yazdı:

    Biliyordum tepki vereceğini en az benim kadar hassassın inan bende senin gibi düşünürdum bazen bende bu fikre hep kapılıırım acabaa neden? diye.Hoşuma gitti yorumun konulara karşı olan yaklaşımlarından ve bende buradan tebessüm ettim onun yansıması olarak düşün sadece sevgiler değerli kardeşim. :) 

    Not: Bu arada sistemi indirip kurmanı tavsiye edeceğim,yorumunu merakla bekliyorum.

    Valla gece MSDN Windows 8.1 Pro kurdum artık editlenmiş sistem kullanmıyacağım ( İstisnalar Hariç ) Emeğin için teşekkürler yine de.?

    • Sad 2
  9. VentMois, 02.03.2020 - 18:32 yazdı:

    Proğram Türkçe :) Burdan bir arkadaşımızın geliştirdiği proje

     

    İndir  Kurcala. 

     

    neresini anlamadın tam olarak mesela ?

    Hocam neden arkadaşa sert çıkıştınız bende onu anlamadım? Bilmiyor olabilir yada anlamamış olabilir.

  10. abdulhey_, 19 saat önce yazdı:

     Son 1909  .693       2004 Nisan da nerde geldi?

    Ayrıca her derleme güncellemesinde formatmı atıcaz? 

    Ben sürüm güncellemesi ni bile updateden yapıyorum. Bu güne kadarda hiçbir sorunla karşılaşmadım.

    Temiz format kolaymı yav.  Genel bir sorun olmadıktan sonra bir sürü şeyi yeniden kurmakla uğraşamam.

    Siz çok yanlış anlamışsınız benim sorumu.

  11. SoNKraL_, 18 saat önce yazdı:

    image.thumb.png.93c685c67cf2fc60c73d502cf7c163f9.png

    Eyvallah teşekkürler.

     

    cmediaplayer, 18 saat önce yazdı:

    Merhaba @SoNKraL_, uygulamamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. C Media Player Geliştirici Ekibi olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. Bir sonraki önemli güncelleme çok yakında son kullanıcılara sunulacak. Güncellemeyle birlikte bir çok düzeltme, iyileştirme ve yeni özellikler sizleri bekliyor. Beklemede kalın :)

    Bir sorunuz veya görüşünüz olursa bize yazmaktan çekinmeyin!

    C Media Player Geliştirici Ekibi

    [email protected]

    Başarılar dilerim ama kullanmayı düşünmüyorum.

    • Like 2
  12. SoNKraL_, 3 saat önce yazdı:

    o geçiş özelliği yumuşak geçişle alakalı o ayarı kapatınca öyle birşey yapmazdı aimp 1.0 sürümünden belli kullanan biriyim :)

    Video konusuna gelince burda paylaşılanlar arasında en stabil ve hızlı çalışan aynı zaman %100 türk yapımı olan bu forumdada konusu bulunan C Media Player'i Denemeni tavsiye ederim = >

     

    Geçiş özelliğini bulamadım nereden kapatacağım?

×
×
  • Create New...