Jump to content

avis

Üye
  • Posts

    730
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by avis

  1. juvanpix, 23.02.2024 - 14:06 yazdı:

    Yan üretim orijinaliyle aynı mı olur. Sorun çıkar mı

    Kusura bakmayın ama 11 yıllık nerdeyse tarihi eser statüsüne geçmiş laptopun parçası orjinal olsa ne olur olmasa ne olur ? siz buldugunuza şükredin.😀

    • Haha 1
  2. SENTENZA, 1 saat önce yazdı:

    @bozart & @avisTNCTR gibi bir forumda bu kadar SSD cahilinin olması açıkçası çok şaşırttı. DRAM bulunduran SSD'lerde NAND yongaların çok daha az yorulacağını bilin haa yorulsa ne yorulmasa ne ne gibi faydası vs var diyorsanız da bu durum SSD'nin kullanım ömrü uzatatak öngörülen mevcut okuma/yazma performanslarında düşüş çok zor olur. Verilen parayı fazlasıyla uzun dönem kullanımda çıkartır. Sizin gibi hiçbirşey bilmeyen DRAM ne işe yarar bundan bile bihaber birfilerine son cevabım. Büyüklerinize sorun öğretsinler size. Benden bu kadar bilgi yeterli sizlere.

    Konu sahibi kardeş "bana uzun ömürlü olmasının önemi yok. İlerde parayı bulurum şimdilik bütçem kısıtlı diyorsan" da ve benim yukarda tavsiye ettiğim SSDlere bütçen yetmiyorsa DRAMsiz herhangi bir SSDyi alabilirsin. Yukarda elemanın biri "DRAMSİZ SSD almanız" gereksiz demiş de bu yorumu oldukça gereksiz olmuş.  DRAMSİZ SSDLER elemanın dediği mekanik sabit disklere kıyasla oldukça hızlıdır. Bu konuya yorum benden bu kadar.

    Okuduklarinizi anlayamama gibi sorununuz var sanirim. Yazilan mesajlari  tekrar  okuyun eger anlayabilirseniz sonra mesaj yazin.

    • Like 1
  3. bozart, 13 saat önce yazdı:

    DRAM, dinamik rasgele erişim belleği anlamına gelir. Bilgisayarlarda kullanılan ana bellek türü olan DRAM, verileri geçici olarak depolamak için kullanılır. M2 SSD'lerde kullanılan DRAM, önbellek olarak işlev görür. Önbellek, sık kullanılan verileri depolayarak, SSD'nin bu verilere daha hızlı erişmesini sağlar.

    Önbellek, sık kullanılan verileri depolayarak, SSD'nin bu verilere daha hızlı erişmesini sağlar. Bu da, okuma ve yazma işlemlerinin performansını artırır. M2 SSD'lerde DRAM'in önemi şu şekilde sıralanabilir: Okuma ve yazma işlemlerini hızlandırır.

     

    anladığım kadarıyla kapitalizm in farklı bir tuzağı 😀 ilk defa bu özellikleri gördüm. Sanki olmazsa PC ağır çalışacak. 

    haaa remlerde MHz hızı, haaa işlemciler de çekirdek sayısı veya anakartlarda on bellek hızı, HDD lerde dönüş rpmsi .

    SSD lerde ise drem muhabbeti daha neler neler 

     

    @SENTENZAve @Ippo  dramdramli olmayan modeller alinmaz para verilmez hdd ile devam ederim yazmislar 😃yaklasik 15 yildir bircok  ssd kullandim gunluk kullanimda hic farkini gormedim (dramli veya dramsiz) . Profesyonel islerde buyuk boyutlu dosya aktarimi veya oyuncular icin yuklenme sirasinda anlik hiz dusmesini engellemede faydasi var ama ssd onerisi isteyen arkadasin laptopunda zaten bu isleri yapamayacagina gore niye boyle yorum yazmislar anlamadim.😀

    • Haha 1
  4. Ippo, 10 saat önce yazdı:

    + Dramli tüm ssdlerden bütçenize uygun olanı alabilirsiniz. Dramsiz ssd olmanız gereksiz. Hdd ile devam ederim ben olsam.

     

    SENTENZA, 14 saat önce yazdı:

    En öneli konulardan biri. DRAM olmayan SSD'ye para verileceğini sanmıyorum.

    Gercekten gülünçsünüz.  Dramin ne oldugu neye yaradıgını bildiginize eminmisiniz? bu kadar iddialı yazmışsınız.

  5. bozart, 55 dakika önce yazdı:

     

    Wla bende üst posta yazdım. Samsung biraz tuzludur. Sandisk veya Kingston . Çoğu pc ye taktım sorun çıkaran olmadı halen. Kendi kararı. 

    Kioxia markası da.toshibanın yan ürünüdür 2inci kalite diyebiliriz 

    Ufak bir düzeltme 🙂Toshiba, Kioxia markasını satın aldı ve tüm NAND yongalı depolama birimlerini Kioxia markası olarak çıkarıyor. Yani 2. kalite bilgisi yanlış.

    • Like 1
    • Confused 1
  6. Sandisk sata 128 ve 240 gb  6 yıldır,  WD green 240 gb  yaklaşık 4 yıldır SanDisk Ultra 3D 500gb,3 yıldır, Kioxia Exceria G2 1 tb, Kingston NV2 1tb 2 yıldır şuan hepsini aktif kullanıyorum. hiçbirinde sorun yaşamadım. 

    • Like 1
  7. kocamanadam, 6 dakika önce yazdı:

    Bilgisayarda herhangi bir yavaşlama yada takılma olmuyor.Crystall disk infoda dikkat %9 diyor ve sarı renle gösteriyor,aşağıdakilerin hepsi yeşil bir tek kullanma yüzdesi sarı.Acaba daha ne kadar gider bu SSD?Cevap için şimdiden teşekkürler,

    Bence yeni almanıza gerek yok ssdlerin ne kadar gidecegini kimse bilemez ama öyle çok çabuk bozulduklarını görmedim. 2016 yılında aldıgım hala kullanılıyor. Ama almak istiyorsanız m2 sata almanıza gerek yok eger soketi varsa 2,5 sata  ssd alıp taksanız bile sizin kullandıgınızla aynı performansta çalışır. Biraz daha ucuz ve büyük boyutlu olur.

    youtube de bir video buldum benim söyledigimi daha deyaylı anlatmış.

     

    • Like 1
  8. Ssd saglık degeri düşmesi ssdnin bitmesi anlamına gelmez. 5 gösteren sandisk 128 gb sata  ssdyi 6 yıl kullandım daha iyi ssd ye geçtigim için hala çalıştıgı halde çıkardım. Sadece saglıga bakarak bitti denmez hız testlerinde yavaşlama yoksa yazma hataları vermiyorsa smart verilerini inceleyip ona göre karar verin.

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  9. juvanpix, 33 dakika önce yazdı:

    Burdan yardım etme şansınız yok mu hocam. Disk bölümleme ekranı sorun sadece. 24 gb ssd sorun olan. Tam olarak nasıl bölünmeli ve Windows nere kurulmalı?

    Komik olan bi yer görmedim. Ayrıca benim sorum başka sizin cevabınız başka. 

    Görmediğiniz için zaten tekrar tekrar soruyorsunuz. Yazdıgımı bir daha okuyun.

  10. bensuslu11, 5 saat önce yazdı:

    İlgisi yok dostum. Çok endişeliysen fön başlığı kullan. Gpu’nun bacakları ısınıp tekrar lehimleniyor. Sıcak hava tabancası mantığı. Ayrıca sıvı lehimle destekleyebilirsin

    . iğne uçlu sıvı lehim

    Gerçekten konuyu bilmiyorsunuz. Sıvı lehimi o çipte nasıl kullanacaksınız :)  ? daha önce kullandınızmı? :) Öncelikle fönle lehim yapılmaz çipin altındaki lehim topları ısıtılabilir çok az soguk lehim varsa tekrar iletken olur ama oda çip kullanımda tekrar ısınınca atar. Bu işlem öyle basitçe uyduruk yapılmaz hatta çipi bozabildigi için önerilmez. Çipin etrafı aluminyumla kaplanır fönün nerdeyse 2 katı ısı verilerek yapılır.

  11. bensuslu11, 7 saat önce yazdı:

    Eğer sorun buysa ben şu şekilde halletmiştim. Kasayı aç önce , gpu üzerinde en az 10 dakika güçlü bir saç kurutma makinesi fön yani ısıt, ara ara soğuk modunu çalıştırarak yap. a%99 ihtimalle açılacaktır. Bu işlem çok etkili. Asus laptoplarda genelde bu sorun çok sık oluyor mümkünse açıldıktan sonra bu işlemi aralıklı 2 günde bir toplamda 4 kez yapmaya çalış. ve bilgisayar eski sağlığına döndü diyebiliriz

    Söylediginiz çözüm biraz amatörce ve geçici saç kurutma geniş alanı ısıttıgı için diger parçalara zarar verebilir  ama en azından ekran geldikten sonra biosa girip harici ekranı pasif etmeye onboardı aktif etmeye zaman tanır.

  12. muski, 6 saat önce yazdı:

    Sevgili kardeşim bende aynı cihaz var.Aynı şeyi yaşadım.Uyku modunda kalma filan yok.Direk bios uçmuş.Benim N56VZ cihazın ekran kartı 4Gb olduğu için uygun bios dosyası bulup yazamadım. Bende 2GB olanı yazdım. Bilgisayar açıldı. Çalışıyor şu an kullanıyorum. Fakat Nvidia 650Gt ekran kartım çalışmıyor.İntel HD4000 ile idare ediyorum.Onun için herşeyi dene fakat sonunda seni buna götürecektir.Bu modellerde olan bir hata bu. 

    Bios uctugu icin degil 🙂ekran karti chip nin soguk lehime dusmesi veya bozulmasi sorunu. Siz bios yazmayla ugrasmadan biosa girip ayarlari onboard ekran kartina alsaydiniz yine acilirdi. Arkadasin acilmayan ekrani ise gpu chipine isi uygulayarak gecici olarak acilir biosa girip ayar degistirilebilir.

  13. amd_turkey, 04.09.2023 - 09:23 yazdı:

    İşlemciniz p4 değil.  En az 2 /3 kat iyi. Knight online sadece Windowsta çalışıyormuş. 

    Bu halde, ltsb 2016 x64 kur dene bakalım. Düşük veya orta ayarda oynayabilir 

    Oynamak istedigi oyun desteklermi bilgim yok ama sadece o oyun icinse win 7 veya 8 kullansa daha iyi olmaz mi ? Ssd ve 8 gb ram  olmadan win 10 kullanmak eziyet olur diye dusunuyorum.

    chataluck, 12 saat önce yazdı:

    Pentium 4 deyince 20 yıl önceye gittim :)

    O pentium sizin dediginiz pentium degil ondan 10 yil sonra cikan. 🙂

  14. Deep&Blue, 15 saat önce yazdı:

    son kullanıcı için üretilen anakartlarda en büyük bios boyutu 256mb hadi siz önümüzdeki yıllarda 512mb olacak diye düşünün, ama buna ek olarak daha karmaşık girdi ve çıktı algoritmalarıda eklenecektir ve yine o kapasiteyi dolduracaktır bios programı: bir ara gigabyte firması çift bioslu anakart üretiyordu, artık üretmiyor sanırsam...

    O boyuttaki bios hiç rastlamadım -256-512 -mb hangi modeller oldugunu link verirseniz incelemek isterim. Dogru artık üretimiyor çünkü teknoloji gelişti Q flash icat edildigi için gerek kalmadı.

    va7eyla, 15 saat önce yazdı:

    Çift bioslu anakarta sahibim, bios çöktüğünde yedek biostan geri yüklüyor ve f2 sürüme döndürüyor. Çökmeler yaşarsam, f2 ile açılan sistemi tekrar f7 ye güncelliyorum.

    Edit = Aslında bir sonraki hedefim, yedek biosu güncelleyip, çökme anında 2020 datalı f7 ile yenilenmesini sağlamak.

    Recep Baltaş, gerekli video çekmişti ama, elimde alet edevat fazla yok, yapamadım.

     

    Dual bioslarda recovery için ayrılan chip yazılabilir degil diye biliyorum. Sistem biosu okuyamadıgın da recovery devreye girip sistemin açılmasını saglamak için yapılmıştır.

    yedek BIOS normal yollarla güncellenemez, güncellememesi gerekiyor, denemeyin.😊
×
×
  • Create New...