Jump to content

avis

Üye
  • Posts

    730
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • istanbul

Recent Profile Visitors

5159 profile views

avis's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

177

Reputation

  1. Daha önce diskinizi GPT olarak seçtiyseniz win 7 yi mbr hazırladıysanız kuramazsınız.
  2. Kusura bakmayın ama 11 yıllık nerdeyse tarihi eser statüsüne geçmiş laptopun parçası orjinal olsa ne olur olmasa ne olur ? siz buldugunuza şükredin.😀
  3. Merakımdan soruyorum oyun içinse neden laptop, i9, 16 gb ram?
  4. Okuduklarinizi anlayamama gibi sorununuz var sanirim. Yazilan mesajlari tekrar okuyun eger anlayabilirseniz sonra mesaj yazin.
  5. @SENTENZAve @Ippo dramdramli olmayan modeller alinmaz para verilmez hdd ile devam ederim yazmislar 😃yaklasik 15 yildir bircok ssd kullandim gunluk kullanimda hic farkini gormedim (dramli veya dramsiz) . Profesyonel islerde buyuk boyutlu dosya aktarimi veya oyuncular icin yuklenme sirasinda anlik hiz dusmesini engellemede faydasi var ama ssd onerisi isteyen arkadasin laptopunda zaten bu isleri yapamayacagina gore niye boyle yorum yazmislar anlamadim.😀
  6. Gercekten gülünçsünüz. Dramin ne oldugu neye yaradıgını bildiginize eminmisiniz? bu kadar iddialı yazmışsınız.
  7. Ufak bir düzeltme 🙂Toshiba, Kioxia markasını satın aldı ve tüm NAND yongalı depolama birimlerini Kioxia markası olarak çıkarıyor. Yani 2. kalite bilgisi yanlış.
  8. Takacagınız laptop sanırım eski bir model o yüzden performans öncelik olamaz siz fiyata ve bilindik bir markaya odaklanın @shaolin in söyledigi gibi sandisk alın.
  9. Sandisk sata 128 ve 240 gb 6 yıldır, WD green 240 gb yaklaşık 4 yıldır SanDisk Ultra 3D 500gb,3 yıldır, Kioxia Exceria G2 1 tb, Kingston NV2 1tb 2 yıldır şuan hepsini aktif kullanıyorum. hiçbirinde sorun yaşamadım.
  10. Bence yeni almanıza gerek yok ssdlerin ne kadar gidecegini kimse bilemez ama öyle çok çabuk bozulduklarını görmedim. 2016 yılında aldıgım hala kullanılıyor. Ama almak istiyorsanız m2 sata almanıza gerek yok eger soketi varsa 2,5 sata ssd alıp taksanız bile sizin kullandıgınızla aynı performansta çalışır. Biraz daha ucuz ve büyük boyutlu olur. youtube de bir video buldum benim söyledigimi daha deyaylı anlatmış.
  11. Ssd saglık degeri düşmesi ssdnin bitmesi anlamına gelmez. 5 gösteren sandisk 128 gb sata ssdyi 6 yıl kullandım daha iyi ssd ye geçtigim için hala çalıştıgı halde çıkardım. Sadece saglıga bakarak bitti denmez hız testlerinde yavaşlama yoksa yazma hataları vermiyorsa smart verilerini inceleyip ona göre karar verin.
  12. Görmediğiniz için zaten tekrar tekrar soruyorsunuz. Yazdıgımı bir daha okuyun.
  13. Windows 10 kullanacagı alan nerdeyse 20 gb 24 gb nesini böleceksiniz😄 direk bölümleme yapmadan kurun.
  14. Hayır yanlış takarsanız sata1 iptal M.2 SATA SSD'yi M2_1 yuvasına takarken SATA1 kullanılamayacaktır.
×
×
  • Create New...