Jump to content

detay

Üye
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by detay

  1. mephistooo2, 15.10.2022 - 14:14 yazdı:

    MS'u bypass diye bir şey yok, hatta MS aktivasyon sunucuları olmasa dijital etkinleştirme de olmaz...

    Dijital lisans tamamen orijinaldır. Bizzat MS sunucularından doğrulama yaparak işletim sisteminde kalıcı bir etkinleştirme sağlanır.

    Peki bu nasıl oluyor?

    Windows 10/11 için dijital aktivasyon , Windows yüklü PC'lerde donanım değişikliği sonrası tekrardan aktivasyonun kolay bir şekilde geri sağlanabilmesi için Microsoft tarafından sadece Windows 10/11 için  geliştirdiği bir yöntemdir.

    KMS yönteminde nasıl lisans sunucusu sanallaştırılıyorsa, bu yöntemde de PC'nizde slc.dll dosyası vasıtasıyla sanki bir donanım değişikliği olmuş gibi işletim sistemi bir nevi kandırılıyor ve gatherosstate.exe dosyası ile sadece o donanıma özel bir donanım bileti oluşturuluyor ve bu bilet işletim sistemine yükleniyor.

    Bu biletin içinde donanıma ait hash değerleri şifrelenmiş bir şekilde var ve bu hash değerleri etkinleştirme işlemi esnasında MS sunucularına gönderiliyor.

    Bu hash değerleri aynı ethernet kartlarının MAC adresleri gibi benzersizdir.

    Artık işletim sistemini tekrardan yüklediğinizde internet bağlantısında otomatik olarak MS sunucuları bilgisayarın donanım hash değerlerine göre direkt işletim sistemini lisanslıyor.

    Elbette bu yöntemin benim de bilmediğim daha ayrıntıları vardır ama kaba tabirle dijital lisansı bu şekilde açıklayabiliriz.

    İşin özü dijital lisans tamamen orijinaldır. Sadece elde etme yöntemi suistimaldir :) 

     

    KMS Suite betik dosyasında dijital ve KMS2038 yöntemleri aynı menüde yer aldığı için şunu da açıklamak isterim:

    Dijital yöntem ayrı, KMS2038 ayrı yöntemlerdir. Ancak ikisi de etkinleştirme işleminde aynı dosyaları kullanır, bundan dolayı ikisi aynı menü içindedir.

    KMS2038 yönteminde sağlanan lisans orijinal değildir (yani MS sunucularından doğrulama yapmadan offline gerçekleşir) ama işletim sisteminin korsana düşme ihtimali yok denecek kadar azdır. Çatır çatır da update alır, hiç de bir şey olmaz...

    Lisanslama betiğinin tamamına hakim misiniz? İçerisinde muhtemel bir zararlı kod olma ihtimali nedir? Sıkıntılı bir işlem olduğunun farkındayım ama https://www.halilozdemir.com.tr/ucretsiz-windows-10-lisanslama-programsiz/ linkinde bahsi geçen şahıs ve yöntem hakkında sizin fikriniz nedir?

  2. MrRush, 13 saat önce yazdı:

    1. Evet var.

    2.Tekrar kullanmana gerek yok. Yeni kurulum sonrası Online Microsoft sunucularına bağlanııca Etkinleştirme otomatik olur.

    3. Retail Lisans olmak şartıyla evet.

    Sizin de ilgilenmenize sevindim. Çünkü bu konuyu açmadan önce bu konularla yakından ilgilenen diğer bir kaç forumdaşla olduğu gibi sizinle de özelden iletişime geçmek istedim. Ama sanırım özel mesajları kabul etmiyorsunuz. Katkınız için ayrıca teşekkür ederim. Yanılıyorsam beni düzeltin ama Windows 10 Enterprise LTSC 2019 ve 2021 sürümleri için Retail Lisans anahtarından vazgeçtim neredeyse sıradan anahtar bulmak imkansız. Olanlar da çalışmıyor (muhtemelen ben ulaşamamış da olabilirim). @mephistooo2'nin  açıklamasını doğru mu anlamışım? KMS Suite'nin ve diğer aktivasyon scriptlerinin etkinleştirme için kullandıkları sunucular Microsoft'un resmi sunucuları mı?

  3. mephistooo2, 27 dakika önce yazdı:

    KMS Suite Dijital lisans aslında yasaldır, bizzat Microsoft sunucusundan doğrulama yapılarak işletim sistemi lisanslanır...

    Sadece KMS Suite ile dijital lisansın elde edilmesi aslında Microsoft'un dijital lisans yöntemini suistimal eder.

    Yani lisansı elde etme yöntemi yasal değil ama elde edilen dijital lisans kesinlikle yasaldır...

    Yani yanlış anlamadıysam orijinal anahtarla yükleme sonrası yapılan etkinleştirmede kullanılan sunucu ile KMS Suite'in etkinleştirmede kullandığı sunucu aynı mı diyorsunuz?

    Peki nasıl bir suistimalden bahsediyoruz (yani KMS Suite dijital lisansı nasıl elde ediyor/Microsoft'u nasıl bypass ediyor?)?

  4. casper0007, 37 dakika önce yazdı:

    Lisans aramanıza gerekmi var sitede KMS suit mevutya ayrıca lisans olayına gelince dijital lisanslama ile sistem kullanılabilir ve format sonrası otomatik lisanlar 

    Uğraşmak istemiyorsanız iso kalıbına setup klasoru ekleyerek net bı cozumede ulaşabilirsiniz nette lisans alma bana göre mantiksiz

    Yasal olmasını istiyorum. 2. soruma verdiğiniz katkı için teşekkürler.

    • Haha 1
  5. Herkese merhaba arkadaşlar. Windows 10 Enterprise LTSC 2019 ve 2021 için uygun fiyatlı ve güvenilir lisans ararken bu anaharları sağlayan çok sayıda (görece az sayıda denebiliir) Türk yada yabancı siteye rastladım.

    1. Ucuz Windows Dijital Lisans anahtarları sağlayan bu sitelereden temin edeceğimiz lisansın bir nedenden dolayı kara listeye alınma ihtimali var mı?

    2. Alacağım lisansı etkinleştirme yaptığım sisteme format atmam gerekirse aynı sistemde yeniden kullanabilir miyim?

    3. Ya da bir cihazı etkinleştirmek için kullandığım lisansı etkinleştirme yaptığım sistemden kaldırmam kaydı ile başka bir cihazı etkinleştirmek için kullanabilir miyim?

    Bilgisi olup destek verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

  6. Elinize sağlık. Şimdiye kadar yayınlanmış en kararlı kararlı, halen en çok tercih edilen ve daha uzun süre güncelleme alacak olan windows 10 yapı/sürümü hangisidir? Paylaştığınız sürümlerin yüklenecek sistemde akıcı çalışması için minimum gereksinimlerini söyleyebilir misiniz?

    İlginize teşekür eder, sağlıklı günler dilerim.

     

    Not:

    1. HP EliteBook 8560p laptop i5 işlemci 8gb ram (Multimedia, ofis yazılımları ve nadiren photoshop kullanılacak)

    2. Dell Inspiron 15 i5567 laptop i7-7500U işlemci 16gb ram (Yukarıdakilere ek olarak basit fotoğraf render yazılımları da kullanılacak)

    3. Dell Latitude laptop Intel i5-8250U 8gb ram (Kullanım amacı bir önceki ile aynı)

  7. Yani böyle bir mantık yok diyorsunuz. Peki şimdiye kadar yayınlanmış en kararlı kararlı, halen en çok tercih edilen ve daha uzun süre güncelleme alacak olan windows 10 yapı/sürümü hangisidir?

    Not:

    Sistemde ofis, grafik ve render yazılımları kullanılacak.

  8. detay, 13.01.2022 - 21:13 yazdı:

    Merhaba Arkadaşlar,

     

    Görece eski olan Windows 10 Enterprise LTSC 2019'un ömrünün (son desteklenme tarihi);

    Nov 13, 2018 Jan 9, 2024 Jan 9, 2029

     

    son sürüm olan Windows 10 Enterprise LTSC 2021'in ise;

    Nov 16, 2021 Jan 12, 2027

     

    olduğu görülüyor. Microsoft tarafından daha uzun süre destek verilmesi nedeniyle eski sürümün daha kararlı ve performanslı olduğu yorumu yapılabilir mi?

    İlginiz için şimdiden  teşekkürler.

    Yok mu bir bilen?

  9. Merhaba Arkadaşlar,

     

    Görece eski olan Windows 10 Enterprise LTSC 2019'un ömrünün (son desteklenme tarihi);

    Nov 13, 2018 Jan 9, 2024 Jan 9, 2029

     

    son sürüm olan Windows 10 Enterprise LTSC 2021'in ise;

    Nov 16, 2021 Jan 12, 2027

     

    olduğu görülüyor. Microsoft tarafından daha uzun süre destek verilmesi nedeniyle eski sürümün daha kararlı ve performanslı olduğu yorumu yapılabilir mi?

    İlginiz için şimdiden  teşekkürler.

  10. DJ_Rush, Bir saat önce yazdı:

    Yakın zamanda okuduğum bir içerik sorularını yanıtlar:

    https://www.google.com/amp/s/www.webtekno.com/haber/amp/64917

    Bende bu lisanslardan aldım ve kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. Win 8.1 pro lisansı almıştım ve sorunsuz 10 pro yükseltmesi yaptım.

     2 tane de  Retail 10 pro lisansım kenarda duruyor 7 euro'ya almıştım tanesini. :)

    İhtimal vermiyorum, yeride burası değil biliyorum ama, office 2016 lisansımızla 2019 u aktif etme olasılığımız var mı?

  11. DJ_Rush, 12 saat önce yazdı:

    3. Yasal değil ama mümkün.

    Eindeki 7 seriali ile kurulum yapabilirsin.

    Ultimate lisansım windows 10 pro ya geçmek için yeterli ise zaten 3. seçenek doğal olarak eleniyor. Ancak merakımı gidermek için soruyorum; bu lisanslar örneğin hepsiburada gibi sitelerde 50-60TL ye satılıyor. Eğer dediğiniz gibi yasadışı ise bunu nasıl yapabiliyorlar? Bu tür lisansların kısa sürede kara listeye girme ihtimali yüksek mi?

  12. barto_club, 05.11.2019 - 20:12 yazdı:

     

    1. Aşağıda açıklandığı gibi 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme fırsatı 2016 yılında sona erdi.

    https://support.microsoft.com/tr-tr/help/12435/windows-10-upgrade-faq

    2. 1903 V2 sürümüdür.

    3.   https://www.tnctr.com/topic/450916-kms2038-dijital-online-aktivasyon-suite-v8/

    Öncelikle katkınız için tekrar teşekkürler. Ancak 3. öneriniz benim sorumun cevabı değil.

  13. Merhabalar,
    Cevabının basit olduğunu düşündüğüm birkaç sorum olacak;
    1. Lisanslı "windows 7 ultimate" kullanıcısıyım. Bu sistemdeki lisansımla, lisanslı "windows 10" a sorunsuz nasıl geçiş yaparım?
    2. Şimdiye kadar yayınlanmış en kararlı "windows 10" sürümü hangisidir? (yanılmıyorsam kasım 2019 da Türkçesi de yayınlanacak olan dahil...)
    3. Sağda solda satılan oem windows 10 lisanslarını kullanarak "windows 10 MSDN" sürümlerini aktif etmek ve sistemi sorunsuz kullanmak mümkün mü?
    Katkı sağlayacak herkese, şimdiden teşekkürler.

  14. DJ_Rush, 03.08.2018 - 20:29 yazdı:

    Farkı  güncel olması.

    Ev kullanıcısı için mağzayı kullanıyorsan Pro, kullanmıyorsan Ltsb sürümü tavsiye ederim.

    1. Kafam karıştı.  TornadoEffect in konusundan ulaşılan 1803 iso su temmuz güncellemesini içermiyor mu?

    2. Son sürüm LTSB  değil mi?

    3. 1607 vs 1709 vs 1803 vs win 7 ultimate?

    4. Windows 10 u skype üzerinden mak key ile etkinleştirebiliyor muyuz?

    teşekkürler.

  15. Öncelikle verdiğiniz geri dönüş için teşekkürler ve eklediğiniz videoyuda inceleyeceğimi bilmenizi isterim. Linux komutlarına hakim olmasamda, yaklaşık 15 yıllık linux kullanıcısıyım :(. Yol gösterirseniz kendim halletmek isterim. Bazı sitelerde ihtiyaca binaen farklı disk bölümlemelerinden ve bunlara bağlı olarak farklı dosya biçimlerinden bahsedilmiş (https://www.debian.org/releases/jessie/amd64/apcs03.html.en). Fakat daha öncede ifade ettiğim gibi, 15 yıllık linux kullanıcısı olmama rağmen olaya tam hakim olmadığımdan bana hangisinin uyacağı konusunda işin içinden çıkamadım. Şuanda kulladığım sistem için bir disk bölümlemesi yapmıştım. Ancak farklı bir disk bölümlemesi cihazın performansını artıracaksa denemek isterim. Üstelik kafama takılan birkaç sorun var. Mesela;

    1.  Swap alanının diskin başında yada sonunda olması önerilmiş. Bundan kasıt fiziksel diskin başı veya sonumu yoksa sistemi kurmak için  ayırdığımız alanın başı sonumu?

    2. "Çok fazla disk alanı olan sistemler" den kasıt nedir? Örneğin ben swap alanıyla beraber sistem için 250 gb lik HDD'den 50 gb lik bir alan ayırmışım (geri kalanı depo). Bu, bu tanıma uyar mı?

    Number  Start   End     Size    Type     File system     Flags
     1      1049kB  41,9GB  41,9GB  primary  ext4            boot
     2      41,9GB  46,1GB  4194MB  primary  linux-swap(v1)
     3      46,1GB  250GB   204GB   primary  ntfs

    3. Anlatılanlarda olduğu gibi diskin sistemi kurulacağı alanını birkaç bölüme ayırırsak, işletim sistemini bunlardan hangisine kurulması için seçeceğiz ( /var, /tmp, /home, ve / )

     

    Kısacası standart bir kullanıcı ve kişisel kullanım için, sistem özellikleri kısıtlı eee pc gibi bir makinenin performansını bir veya birkaç tık yukarı çıkarabilecek bölümleme şekli ne olmalıdır.

     

    Not:

    1. 3 seneyi aşkın sistemi çok kastırmasına rapmen Gnome3 masa üstüyle çalıştım. An itibari ile düzgün bir disk bölümlemesinin ardından "XFCE" masaüstülü "Stretch" sürümüne göç etmeyi planlıyorum.

    2. Bu yüzden katkılarınız benim için önemli.

    3. Yazı uzun oldu, kusura bakmayın.

    • Like 1
×
×
  • Create New...