Jump to content

Hades

Üye
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hades

  1. Merhaba arkadaşlar Ford Etis için indirme linki bulabilen cevap olarak paylaşırsa çok sevinirim. Aracım 2014 model, 2014 ve daha yeni olan versiyonlar olursa daha iyi olur. İnternette araştırdım ancak indirebileceğim bir kaynak bulamadım.
  2. Vatana notebookla gidip bir kaç tane IPS denedim. Gördüğüm iki şey var, bazılarında siyah ekranda asimetrik gri alanlar var, backlight bleed dedikleri olay en üst seviyede. Bazılarında da masaüstü simgelerinde ve yazılarda kalın ve çok belirgin siyah çerçeveler var. Yanlış hatırlamıyorsam Samsung PLS lerde bu durum daha fazla. Görevliye böyle monitör satamazsınız, gören adam almaz falan dedim de alan kişiyi o kadar rahatsız etmiyor gibi bir cevap verdi. Gözde kuruluk gibi bir his vardı ancak monitörden olabileceğini düşünmemiştim. Eski monitörümü takınca hiç bir sorun kalmadı, ben de sonunda iade ettim. Aldığım ürünün teknik özellikleri fiyatına göre çok iyi ancak malesef olmadı. Oyun oynamak gibi bir durumum yok ancak röntgen görüntüleri gibi siyah beyaz görüntüleri incelemem gerekebiliyor. O yüzden yüksek kontrast ve gamutu yüksek bir monitör ararken aldığım ürünü bulmuştum. Açıkçası 900tl den fazla da vermek istemiyorum. Alternatif modellere baktıkça da 900 e benim ihtiyaçlarımı karşılayacak bir monitör yok gibi. Bir ek daha, benim konuda belirttiğim problem bir çok VA panelde de mevcutmuş, hatta çok azında bu problem yokmuş ancak okuduklarım 2017, 2018 e ait yazılar. Belki sonradan düzeltilmiştir.
  3. Kullandığım kablo da Philips'in, ürünü iade edebilirim diye içerisinden çıkan kabloyla denemedim ama 3 farklı sistemde denedim sonuç aynı. Bir de şunu farkettim, monitör açılırken gelen "Philips" amblemi ve yazısında da aynı net olmama durumu var.
  4. Yukarıda da belirttiğim üzere hepsini denedim. Vatanda bir TN panel ve bir IPS denedim. İkisi de benim aldığım üründen ucuz, daha az özelliklere sahip ürünlerdi. Keskinlik ve netlik gayet güzel ama gamut, kontrast gibi özelliklere bakıldığında problem yaşadığım üründen daha alt seviyedeki ürünlerdi.
  5. Onu da yaptım da yazmayı unutmuşum. O da işe yaramadı.
  6. Yaklaşık 10 yıllık Acer LCD monitörümü Philip 241E1SCA/00 ile değiştirdim ancak sanki bütün gelen görüntüler yarım piksel kaymış gibi görünüyor. Genel olarak görüntünün keskinliği az. Renkler arası geçiş olan bir çok yerde araya bir ara renk atıyor ve sanki görüntü kaymış gibi, kötü bir vga kablo kullanıyormuş gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Aşağıda sarı kare içerisine alınmış alanda daha net gözükmekte. Bunlar bölgesel olan şeyler değil, her yerde oluyor ancak özellikle siyah ve kırmızının olduğu yerlerde kendisini daha fazla gösteriyor. Monitör Philips'in HDMI kablosu ile bağlı. Çözmek için denediklerim ve işe yaramayanlar, 1) Farklı HDMI kablosu ile bağlama 2) VGA kablosu ile bağlama 3) Cleartype'ı ayarlama 4) Farklı bir bilgisayar ile deneme 5) Ekran yineleme sıklığı değerlerini değiştirme. 6) Radeon Ayarları'ndan "Ekran" sekmesi altında Pixel Format değerlerini değiştirerek farklı modları deneme 7) Monitör driverını yükleme 8 ) Monitördeki bütün ayarlara baktım, sonra resetleyip tekrar denedim. 9) Linux işletim sistemli bir bilgisayarda deneme. 10) Ekran kartı sürücüsünü komple kaldırıp tekrar yükleme. Monitörü masaüstü bilgisayarda kullanıyorum, dizüstünu alıp vatan bilgisayara gittim. Orada bir TN bir de IPS monitörde aynı HDMI kablo ile denedim ve sonuç gayet iyi. Sizce bu genel bir problem mi? Bu problemi çözmek için denemem gereken başka bir yöntem var mı? Açıkçası kıvrımlı olması dışında monitörün özellikleri tam istediğim gibi. İade etmeyi çok istemiyorum.
  7. Eğer elinde ikinci bir bilgisayar, ya da garantisi bitmiş bir harici hdd varsa (kutusunu aç, senin hdd yi yerleştir, bilgisayara bağla) minitool partition ın ücretsiz sürümü ya da benzeri bir yazılımla bölümleri silip yeniden oluştur.
  8. Discovery'i kullanıcı yorumlarıyla aldım. İnsanlar yere göğe sığdıramıyorlar telefonu, yok fiyat - performans telefonuymuş falan... 3 gün sonra sattım. Telefonun titreşimi çok zayıf, arttırılmıyor. Titreşimini cebinde, araba kullanırken, otobüste giderken hissetmen gibi bir ihtimal olduğunu zannetmiyorum. Listeden gelen giden aramaları anlayabilmen için büyüteç lazım. Aramayla ilgili oklar var ancak 2- 3 toplu iğne başından daha büyük değildir. ayrıca hoparlörden konuştuğunda genellikle arka hoparlör zırıldama yapıyor ve karşı taraf anlaşılmıyor. Lumia 520 de kullandım. Açıkçası performansı beni şaşırttı. Kamerasının discovery den daha iyi olacağını zannetmiyorum. Hiç bir kusuru yok 520nin. Verdiğin parayı hakediyor kesinlikle. Şu ana kadar i7500, i9000, i9100, i9300 kullandım. (Bu da son samsungum kesinlikle) Samsung arayüz tasarlayacağım diye telefonun performansına tükürüyor. Ona da dikkat et bence. i9300 lerde takılmalar varken minisini düşünemiyorum. İllaki android alacaksan Piranha Zen ler dolaşıyor şu anda piyasada. 570 e bim de satılıyor sanırım. Kullanmadım, sadece inceleyebileceğin bir yer varsa göz at diyorum. Ben de bulursam bir akraba için almayı düşünüyorum.
  9. [quote name='Dragman' date='04 January 2012 - 06:25 ' timestamp='1325658314' post='1135545'] Arkadaşım şu linkteki http://www. hepsidijital.com/Vonets-Wireless-Donusturucu_148621.html#0 cihaz işini görür.... [/quote] Bunun G si değil de N i lazım. Bakacağım. Teşekkürler. [quote name='mesentr78' date='04 January 2012 - 09:02 ' timestamp='1325667750' post='1135572'] Bunu tavsiye ederim.Hız olarak tatmin eder.Ben odadan odaya dreambox için kullanıyorum. 200Mbps hıza kadar desteği var.Kesinlikle memnun kalırsın.Daha başka marka ve modelleride var ama en uygunu bu.Hem ikili set... [/quote] Elektrik hattı üzerine bilgi de veremem. Elektronik cihaz kesintisiz güç kaynağı ile çalışıyor. Her gün şarj ediliyor. Şu anda elektronik devreye gelen tek şey ethernet kablosu onu da ortadan kaldırmak istiyorum. Bridge tarzı bir şey alınması gerekiyorsa da aynı güç kaynağından beslenecek.
  10. [font="Lucida Console"][font="Arial"]Elimde bilgisayarla ethernet kablosuyla haberleşen bir elektronik kart var ve kart sürekli olarak bilgisayara veri gönderiyor. Benim yapmak istediğim, ethernet kablosunu, kablosuz hale getirmek. Şu andaki sistemi; Bilgisayar <----------Ethernet bağlantısı------------> Elektronik kart Bu hale getirmek istiyorum; Bilgisayar ----> [Cihaz] ) ) ) ) ) ) Kablosuz Bağlantı ( ( ( ( ( ( [Cihaz] <----- Elektronik kart [Cihaz]: Bu cihazlar yerine ne almam ya da hangi özelliğe sahip bir network ürünü kullanmam gerekiyor? Access point mi bridge mi yoksa router mı almalıyım? Cihazlarda wireless N ve gigabit ethernet portu olması şart. Piyasadaki ürünlerin çoğunu biliyorum ancak ne alacağıma karar veremiyorum. Bilgisayar tarafında wireless dongle kullanmak istemiyorum. Genellikle sorun çıkartıyor Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.[/font][/font]
  11. Problemi çözdüm herkese teşekkürler
  12. [img]http://i52.tinypic.com/28jxnpv.jpg[/img] Olmuş mu? Bu arada yanlış bilgi vermişim, bizim sistemlerimiz SQL Express veri tabanı kullanıyor. Ana veri tabanı eklediğimiz sistemlerin birinin içinde. Diğerleri buradan veri alıyor ancak veriler genellikle 40 - 80mb arası olduğu için bizim iletişimi switch uzerinden yapmamız lazız
  13. yapan bir yazılım yok mu? Harita derken nasıl bir harita çizmemi istiyorsunuz?
  14. Daha önceden ağında 6 adet bilgisayar bulunan bir merkeze, 4 adet kendi bilgisayarlarımızdan koyduk. Bizim bilgisayarlarımızın da internete bağlı olması gerektiği için kablosuz ağ bağlantı adaptörleri var.(yani bizim bilgisayarlarımızın diğer 6 bilgisayara bağlanması için kablolu, internet için de kablosuz bağlantısı var) Bu toplamdaki 10 bilgisayar kendi arasında dosya transferi gerçekleştiriyor. Diğer sistemlerle dosya transferinde sıkıntı yok ancak bizim kurduğumuz sistemler dosya transferi yapacağı zaman kablosuz ağı kulanıyorlar. Benim bu konuyla ilgili olarak bilgisayarlara bir ayar yapmam mümkün mü? kablosuz ağın dosya transferinde kullanılmaması gerekiyor. Transfer için klasörleri paylaşıma açıp windowsun, "Ağ sürücüsüna Bağlan (mapping)" özelliğini kullanıyoruz. İşletim sistemleri Windows 7
×
×
  • Create New...